Rondele de clatite cu branza si sunca

2 comentarii

Clatitele in sine sunt intotdeauna delicioase, dar la cuptor se transforma in adevarate delicatese. Nici aceste rondele de clatite cu branza si sunca la cuptor nu fac exceptie, fiind grozav de bune si calde si reci (reci se taie mai bine, insa 😛 )

Le-am facut acum multi ani, cu un prim strat de sunca apoi branza si ardei, iar acum (le-am refacut) invers. Foarte gustoase oricum ar fi!!!!!! Sper sa le incercati!!!

 

Ingrediente:

  • o portie de clatite (reteta de baza)
  • 150 g branza Feta sau telemea de vaca
  • 150 g Mozzarella
  • 250 g sunca feliata
  • 1 ardei gras rosu, mare (sau capia ori gogosar)

Sfat: daca vreti sa obtineti niste clatite si mai savuroase, folositi doar branza Mozzarella (sau poate 200 grame mozzarella si 100 grame Feta). Iar daca vreti sa fie vegetariene, scoateti de pe lista cu ingrediente sunca 😀

 

Mod de preparare:

Se coc clatitele dupa reteta de baza (dupa ce, in prealabil, ati lasat compozitia pentru clatite la rece pentru minim o ora). Se incalzeste apoi cuptorul la foc potrivit (180 grade C).

Se umple fiecare clatita cu cate o felie de sunca (merge mai bine cu sunca feliata subtire), cu branza si ardei gras rosu:

Se ruleaza clatitele si se aseaza intr-o forma termorezistenta, unsa cu grasime(unt):

Se coc cca. 15 de minute, dupa care se scot din cuptor si se pot servi (desi sunt foarte bune si reci!). Daca le vreti si mai savuroase, le puteti acoperi cu un strat subtire de smantana acra (fermentata, pentru ciorbe) si cascaval ras (poate si un  pic de parmezan); in cazul asta, le mai lasati inca vreo 5 minute la cuptor!

Se taie clatitele in felii late de cca. 3 cm. si se servesc sub forma de gustare calda sau rece:

Foarte gustoase!!!

 

Pozele vechi 🙂

Pe masa noastra festiva, de Sfantul Nicolae, alaturi de alte aperitive delicioase!!

Daca va face vreun aperitiv cu ochiul, scrieti-mi si va pun la dispozitie reteta…sau retetele! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Sergiu 18 martie 2012 - 14:45

Absolut delicioase!!! Multumesc de reteta;)

Raspunde
Laura Sava 13 ianuarie 2021 - 01:13

Desi cu maaare intarziere, iti spun, draga Sergiu: Sa iti fie de bine! 🙂
M-am bucurat foarte mult, inca de cand ti-am citit mesajul, ca au fost pe gustul tau!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.