Bruschete cu rosii

8 comentarii

 

Bruschete cu rosii: micile dar extrem de savuroasele gustari pe care vi le promiteam inca de ieri 😀
Sper sa le degustati si astazi cu aceeasi mare pofta!!!

Ingrediente:
  • 1 kg rosii
  • 1 franzela
  • 1 capatana mica de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • 2 foi de dafin sau busuioc, optional
  • sare
Mod de preparare:

Se taie franzela in felii mai grosute si se rumenesc pe gratar sau intr-o tigaie neunsa. Eu le-am pus in cuptor, la grill 😛

Se freaca bine feliile de paine cu usturoi, dupa care se stropesc cu ulei de masline:

Se oparesc rosiile (crestati-le usor la varf pentru a le desprinde mai usor pielea) si se decojesc, dupa care se toaca in bucatele mici sau se trec printr-o sita. Sucul de rosii astfel obtinut se pune pe foc si se presara un praf de sare; dupa ce a dat intr-un clocot, se pun foile de dafin si putin busuioc si se mai lasa cateva secunde la fiert pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Dupa ce s-a racorit putin, se serveste pe feliile de paine pregatite, fie calde, fie reci:

Sunt ideale pentru micul dejun iar daca folositi uleiul meu bine aromatizat, de-aici: Rosii uscate, va veti bucura de niste bruschete si mai savuroase:

Sfat: Pentru niste bruschete mai usturoiate, adaugati 2, 3 catei de usturoi tocati si in compozitia de rosii.

P.S. Varianta rapida a apetisantelor bruschete ar fi: felii de paine prajite in prajitor, unse cu usturoi si servite cu rosii proaspete, taiate cubulete. Musai sa-ncercati si-asa!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

Ada Rusu-Milea 1 decembrie 2010 - 10:19

La multi ani – esti unul dintre romanii mei preferati si te asteapta un premiu la mine pe blog! sa ai o zi minunata!!

Raspunde
nike 1 decembrie 2010 - 05:45

chiar cautam o reteta de post

Raspunde
Andreea 30 noiembrie 2010 - 23:16

Laura draga, muncesti de atatia ani la blogul acesta, nu stiu cum de indraznesc unii sa-si bata joc de munca ta. Nu-i costa nimic sa scrie intr-un colt macar sursa de inspiratie. Si oricate watermark-uri am pune noi pe poze, ei tot si le insusesc, de aceea eu nici nu m-am mai obosit sa mai personalizez pozele.

Raspunde
Laura 30 noiembrie 2010 - 21:19

Andreea, iti multumesc din suflet pentru instiintare!!! Mi-a atras atentia asupra acestor nemernicii si Daiana de la „Daina’s kitchen of love” si Gabi, de la „Bucatareli la borcan”.
Va multumesc mult, fetelor, asa trebuie, sa ne pazim una alteia spatele.

Raspunde
Laura 30 noiembrie 2010 - 21:13

Piquant, te pup dulce pentru blogroll 😛 …fug sa te adaug si eu…

Bruschetele astea, asa cum zici, in zeci de variante, sint mai ales acum in post, niste „real life savers” :)))

Raspunde
Laura 30 noiembrie 2010 - 21:00

Alice, am primit si celelalt mesaj al tau, dar nu l-am afisat deoarece nu ma intereseaza subiectul 🙂
Multumesc, oricum, tu esti o draguta si iti urez mult succes pe mai departe!

Raspunde
Andreea 30 noiembrie 2010 - 19:02

Draga Laura, sunt sigura ca ai mai vazut chestii d-astea, si ca multi ti-au copiat din retete sau poze, la cate lucruri minuntate faci tu aici. Acum nu stiu daca stii si de postarea asta, eu am vazut-o si nu ma pot abtine sa nu-ti arat. Uite aici: hotpage.ro/magazin/fursecuri-din-dovleac.html

Raspunde
Le Blog Piquant 30 noiembrie 2010 - 18:54

Chiar ca ne-am nimerit :p Si ale tale arata delcios! Imi plac tare mult bruschetele – sunt asa usor de facut, si exista atatea posibilitati 😀 Gata te-am adaugat si in blogroll, imi plac tare mult toate retetele tale! xoxo

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.