Ingrediente pentru 4 portii
– 1-2 linguri ulei
– 2 cepe potrivite
– 800 g. piept de pui
– 100-120 ml. vin alb sec
– 200 ml. frisca lichida
– 250 ml. smantana
– 2 lingurite mustar de Dijon
– garnitura de cartofi fierti si mazare
Mod de preparare:
Curatati si taiati ceapa:
Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare. Adaugati cepele taiate pestisori si caliti 3-4 minunte pana s-au inmuiat:
Adaugati bucatile de carne taiate in bucati de aprox. 4 cm. si inabusiti inca vreo 4-5 minute sau pana ce puiul se rumeneste:
Turnati deasupra vinul alb sec si fierbeti pana ce lichidul scade la jumatate:
Adaugati in tigaie frisca nebatuta:
Asezonati bine cu sare si piper negru proaspat macinat si fierbeti inca 4-5 minute:
La final, adaugati smantana si lasati pe foc pana cand puiul s-a patruns si sosul s-a ingrosat:
Serviti cu garnitura de legume sau simplu 😛
Foarte gustos, chiar daca este o combinatie mai putin obisnuita 😉
22 comentarii
Este de incercat,sunt sigura ca e gustos :am ceva de adaugat care sper ca nu supar pe cineva;in reteta spui ca se foloseste frisca lichida,aceea este de fapt smantana lichida ,cea pt gatit ci nu cea dulce pt prajituri…asa cred eu .Stau in Italia si aici se foloseste f mult mai ales la paste….va pupic gospodinelor va urez mese bogate si gustoase
Am facut si eu reteta,astept sa vina sotul de la servici sa vad daca ii place.Mi-a iesit dulcega,de la frisca ,nu?Asa trebuie sa fie?Multumesc mult pt retete!Patricia-Arad.
Si noi aplicam reteta ta, desi e ceva mai greu cu smantana…si mancam cu paste.
LAURA 🙂
AM FACUT RETETA TA DE PUI STROGANOFF
SI CE SATI SPUN SUPERRRRR
MIE IMI PLACE FAR ACASRAVETI hEHEEE
SI O SA O FAC SI PE CE ACU BEOUF….
FELLICITARI !!!
DAC DORESTI POTI SA MERGI SA O VEZI 🙂
Ralu scumpa, te pup dulce tare pentru varianta minunata pe care mi-ai propus-o!!! Apreciez nespus interventia ta 🙂
…poate ca maine si ajung s-o pun in practica, hi, hi…caci imi place tare mult orice fel de mancare (virgula) care se termina in „stroganoff” 😛
Multumiri o mie!!!
Daca mai ai idei din astea bune, nu ezita sa-mi scrii 😉
Cristinelu’, mii de multumiri pentru informatiile de mare valoare 🙂
Te pup!!!
Buna, Laura. Ieri am gatit pui Stroganoff si de mult ma tin sa-ti spun si tie cum am invatat eu sa-l fac aici in Canada. Sa nu te superi pe mine, dar e tare bun si asa, si o mancare buna se imparte cu prietenii. Am facut cu pulpe de pui, pe care le-am calit in unt pana s-au facut rumene, si le-am lasat deoparte. am calit ceapa julliene in zeama de la pui si apoi ciuperci proaspete feliute. cand mi s-a parut ca ciupercutele sunt moi, sarate si condimentate dupa gust,dar inca era zeama in tigaie, am pus 1/2 pachet(cup) de branza philadelphia si am mestecat pana s-a topit. se pune puiul, si se serveste fierbinte rasturnata peste paste late preferabl cu ou(si de casa) fierte. promit ca e tare bun, si daca o incerci, adaptata cum vrei pe gustul vostru, nu o sa te superi pe mine ca am facut reteta altfel. pup si week-end placut.
Laura ,parerea mea este total diferita de unele pareri de pe aici, adica ce am invatat in Portugalia este ca atat la pui cat si la vita stoganoff nu se foloseste acritura iar ca garnitura aici se foloseste orezul alb sau de unt cum spun ei…
Cam asa este pe aici si am vrut sa imi spun si eu parerea.
pooop
Macusor frumos, in primul rand da-mi voie sa te pupacesc pentru premiul grozav :)) …si-apoi lasa-ma sa-ti spun ca exact asa l-am servit si eu 😛 (eu sint lesinata dupa combinatia orez+carne de pui)
…deci spor la treaba!!! :)))
Nu cred ca am incercat niciodata pui stroganoff… crezi ca merge cu orez in afara de legume ca si garnitura? Nu stiu de ce, dar daca cineva spune pui eu spun orez, in ultima vreme!
PS Ai un premiu pe blogul meu! 🙂
Diamantina mea frumoasa, ce mult ma bucur sa te am la masa (iti scriu in rime, vezi?! 😛 )
De cand tot vreau s-ajung pe la tine sa te felicit pentru bunatatile ce le-ai facut si pierd in fata timpului nemilos :)) …da’ bine c-ai venit tu, ma bucur mult!!!
Daca incerci puiutul, sa-mi spui cum ti-a placut! 😉
Pupici multi si dulci ca tine!!!!!!!!
Anca, esti o draguta, te pup dulce pentru premiu!!!!!! 🙂
…si ma bucur ca-ti place puiul rusesc :)) …care la mine a fost simplificat la maxim, caci se mai pot adauga si ciuperci…da’ degeaba, mie doar asa simplu imi place 😛
La boeuf-stroganoff, insa, prefer asa cum spunea Cami, sa apara si castraveciorii la orizont, hi, hi…
e musai sa fac si eu, ca prea arata bine!:D
Jacob, ce scump esti!!!!!!!!!!!!! 🙂
Tu stii ca mancarurile astea cu care defilez eu sint de grupa mica, la gradinita, hi, hi…fata de ce creezi tu cu mainile alea dibace 😉 …da’ ma bucur de numa’ ca te-ai oprit la o degustare, si-asa virtuala, ce sa facem?! :))
Te puuuup!!!
Ellis, se prepara foarte usor si rapid, ai vazut, asa ca ar fi pacat sa nu-l incerci acasa 🙂
Ma bucur ca iti place!!!
FF BUN ….LAS CA MERGE SI FARA CASTRAVETI 🙂
CAND AI TIMP VINO SI RIDICA UN PREMIU D ELA MINE DE PE BLOG..FELICITARI PA
Hallo Laura dragä,
da nu se pune Treaba asta.
Tu faci as Bunätäti si noi nu primim nimica ???
Tu stii exact cä eu sint intro Situatie deosebitä si am Pofte si faci totusi Treburi din astea:-))))))
Cu drag Jacob
stiu ca e gustos, am mancat o data, insa la restaurant; e o idee sa il preparam si acasa;
Hey, Attila, ce mult ma bucur sa te „aud”!!! 😛
Da, stroganoff-ul nostru a avut cu siguranta o nota „personala” :))
Eu iubesc vinul dar mai ales strugurii de Recas, asa ca ori de cate ori mi se ofera ocazia sa intrebuintez unul din ele, o fac! 🙂
Arata bine puiul tau si sunt sigur ca a fost si foarte delicos. Imi place ca ai folosit vin de la tine de acasa pentru a completa reteta! 🙂
…hi, hi, Cami scumpa, cum sa ma supar?! 😛 …e o obiectie foarte buna, numai ca mie nu-mi place varianta cu castravetii murati decat la „portia” de stroganoff cu carne de vita 🙂
…pe care, by the way, am sa v-o prezint in curand…
Pupici, scumpa si multumesc pentru interventie!!!
O saptamana minunata si tie!
Laura draga, sper sa nu te superi dar original trebuie sa fie musai inauntru castraveti murati taiati felii, altfel nu-i Stroganoff. Un inceput de saptamina bun! Cami