Prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese
Pentru sfarsitul asta de saptamana v-am pregatit ceva usooor si minunat :P, o prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese.
E delicioasa, sper sa va prinda bine!!!!!!!!
Ingrediente:
Pentru blat:
– 8 oua
– 120 g. zahar
– 80 g. faina
– 20 g. amidon
– 30 g. cacao
Pentru crema:
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul)
Turnati compozitia intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e super :P), unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt:
Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate:
Desfaceti borcanul cu cirese (daca au samburi, nu uitati sa-i scoateti :P)
Inmuiati foile de gelatina in apa rece (cat sa se sclade bine :D)
Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.
Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.
Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata 🙂
Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa 🙂
Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc (cele de prezentare :P) sa fie drepte.
Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati:
Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra:
P.S. La asamblatul prajiturii aveti nevoie de o forma adecvata (una cu inel detasabil ar fi perfecta), dar daca nu aveti asa ceva adaptati-o unei alteia, de ex. uneia de yena, dreptunghiulara 😉
…si ca sa nu existe pericolul ca crema sa iasa pe laterale, inconjurati prajitura cu bucati de carton (cum am facut eu aici, de disperare :D)