Prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese

25 comentarii

Pentru sfarsitul asta de saptamana v-am pregatit ceva usooor si minunat :P, o prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese.
E delicioasa, sper sa va prinda bine!!!!!!!!

Ingrediente:

Pentru blat:

– 8 oua

– 120 g. zahar

– 80 g. faina

– 20 g. amidon

– 30 g. cacao

 

Pentru crema:

– 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
– 400 g. iaurt
– 150 g. zahar
– 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
– 300 ml. smantana dulce pentru frisca
– zahar pudra, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul)

Turnati compozitia intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e super :P), unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt:

Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate:

Desfaceti borcanul cu cirese (daca au samburi, nu uitati sa-i scoateti :P)

Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine, stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat:

Inmuiati foile de gelatina in apa rece (cat sa se sclade bine :D)
Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.

Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.
Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.

Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata 🙂
Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa 🙂

Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc (cele de prezentare :P) sa fie drepte.
Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati:

Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra:

P.S. La asamblatul prajiturii aveti nevoie de o forma adecvata (una cu inel detasabil ar fi perfecta), dar daca nu aveti asa ceva adaptati-o unei alteia, de ex. uneia de yena, dreptunghiulara 😉
…si ca sa nu existe pericolul ca crema sa iasa pe laterale, inconjurati prajitura cu bucati de carton (cum am facut eu aici, de disperare :D)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

25 comentarii

doina 8 martie 2015 - 20:29

multumesc pentru reteta, am impresionat-o pe soacra mea si prietenele ei astazi de ziua femeii cand le-am daruit aceasta prejitura!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Maria 29 aprilie 2013 - 21:25

foarte buna! multumesc pentru reteta 🙂

Raspunde
Tatiana 28 iunie 2012 - 20:07

Am facut prajitura si a iesit delicioasa. Eu am dublat cantitatile pentru ca stiam ca o sa iasa o minunatie. Probabil te-ai obisnuit cu laudele, dar le meriti pe deplin. Toate prajiturile pe care le fac sunt de pe blogul tau si nu ma bucur doar eu de ele. Mult succes in continuare si asteptam cat mai multe retete.

Raspunde
Anonymous 20 iunie 2012 - 09:33

Toate retele pe care le-am facut sant extraordinare ,o minune ,multumesc mult.

Raspunde
Anonymous 19 iunie 2012 - 22:39

As putea inlocui ciresele din compot cu cele proaspete?Multumesc frumos

Raspunde
Anonymous 18 mai 2012 - 20:46

as putea inlocui amidonul cu altceva???vreau sa o fac maine dar nu am amidon…astept raspuns te rog

Raspunde
Laura 18 mai 2012 - 21:10

Poti inlocui amidonul cu faina sau chiar cu cacao 🙂
Spor la prajiturit!!! 😛

Raspunde
Mihaela 22 iunie 2011 - 16:08

Aseara pe la 9 m-am apucat sa fac un tort folosind reteta ta pentru crema 🙂 azi l-am degustat, a iesit o nebunie, sunt f incantata de crema de iaurt, o s-o folosesc si altadata si in alte combinatii pentru ca are iaurt si frisca deci f potrivita pentru fetita mea 😉 (eu de obicei folosesc frisca praf la plic) Pentru ca era sa tarziu cand m-am apucat, nu am avut timp sa fac si poze sa pun pe blog dar data viitoare o sa fie si acolo cu referinta la reteta ta desigur…

Nu stiu daca pot pune linkuri dar aici este poza cu o felie din tort, o reteta minunata!

https://www.facebook.com/photo.php?pid=1109910&l=0eadeffa56&id=100000111374275

Raspunde
Lucia 21 iunie 2011 - 19:04

Una ricetta che incanta! Complimenti di cuore!!!

Raspunde
any 19 iunie 2011 - 17:23

buna laura azi am stat ore intregi pe blog-ul tau,e super!!!!m-am uitat la pozele facute in timisoara am retrait prin ele trei ani petrecuti in acest oras 1992|95mergeam la scoalaM.I.U in centru nu stiu daca tot asa se numeste a trecut mult timp de atunci acum locuiesc in italia,iti multumesc mult pt.ceea ce impartasesti cu noi’ceao

Raspunde
Betty 14 iunie 2011 - 13:20

Laura, arata minunat prajitura…asa ochioasa cu cirese…:)) cum ii spune Felis. Si cu siguranta tb sa fie tare buna!! Daca o vedeam mai devreme cred ca o faceam pe asta ca am in seara asta niste musafiri…dar deja am o prajiturica in frigider…asa ca..next time. Te pup

Raspunde
felis 7 martie 2011 - 23:47

Multumesc Laura de reteta!! A fost delicioasa si multe persoane mi-au cerut reteta!!… Am vrut sa ii schimb numele si sa ii zic “ochioasa cu cirese” dar voiam sa reiasa din nume si faptul ca e prajitura foarte usoara …

Raspunde
liliana 7 martie 2011 - 18:50

Draga Laura, prajitura este extraordinara. Am fost in week-end la munte si am luat-o cu mine. Am fost foarte fericita de reactia prietenilor mei, toti au fost super incantati de deliciul acestei prajituri si pentru asta iti multumesc. Acum studiez cu atentie si celelalte retete de prajituri pentru ca as vrea sa pregatesc o prajitura pentru maine…LA MULTI ANI si sai ai o primavara frumoasa!

Raspunde
liliana 3 martie 2011 - 18:38

Multumesc frumos pentru lamurire. Ma si duc sa o pregatesc. O sa-ti dau de stire, cu siguranta, cum mi-a iesit.

Raspunde
Laura 3 martie 2011 - 14:50

Da, Liliana, iaurtul indulcit impreuna cu ciresele se amesteca cu frisca batuta. Multumesc frumos de intrebare, era cam incoerent, intr-adevar :))
Fug sa modific si in post 😉

P.S. Sa-mi dai de stire cum ti-a placut!!!

Raspunde
liliana 3 martie 2011 - 14:43

Draga Laura te rog sa-mi spui daca amestecul de iaurt si zahar se incorporeaza cu frisca batuta si api se adauha peste cirese. Iarta-ma te rog nu am inteles prea bine

Raspunde
Ecaterina 2 martie 2011 - 13:37

Draga Laura am facut prajitura cu iaurt si visine si e dementiala.Iti multumesc ca existi…cred ca ai un suflet tare bun de impartaseti toate aceste minunatii culinare.Iti sugerez sa scoti o carte de bucate cu multe retete si poze.Cred ca ai revolutiona piata din romania,ca de la Sanda Marin nu a mai scris nimeni.
Sunt o mare admiratoare a Ta si a pajiturilor tale!….curand trec la torturi

Raspunde
elena 14 februarie 2011 - 20:28

cele 6 foi de gelatina cit cintaresc? poti sa spui si gelatina in gramaj?

Raspunde
Mihaela 14 februarie 2011 - 20:06

In loc de acele cireste merg puse orice fructe nu? Eu ma gandeam la ceva mai acrisor, sa vedem ce gasesc…arata foarte bine, o sa incerc si sper sa-mi iasa.

Raspunde
claudia 14 februarie 2011 - 15:18

Doamne,ce bine arata prajitura!!!Toate ale tale arata de bine ca iti vine doar sa iei lingurita si sa astepti sa fi servit…mmmmm!!!

Raspunde
felis 13 februarie 2011 - 23:37

Demential arata!!

Raspunde
Invizibilul 13 februarie 2011 - 21:29

Parca sunt prajituri cu ochi !

Raspunde
Cristina 13 februarie 2011 - 21:22

Combinatia de visine cu frisca nu poate fi decat delicioasa.

Raspunde
Beatrice 13 februarie 2011 - 21:02

Daca mai intru mult pe la tine,o sa ma imbolnavesc.Arata super si sunt sigura ca e grozava.Pupici.

Raspunde
Federica 13 februarie 2011 - 20:39

come sempre una super ricetta!!!!!!buonaaaaaaaaa!baci!

Raspunde

Lasă un răspuns la Laura Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.