Prajitura turnata cu mere

166 comentarii
O nebunie de prajitura aceasta prajitura turnata cu mere!!!!! 😛
Am facut-o mai demult cu branza si cu dovleac si a iesit la fel de delicioasa, iar acum, mai recent, cu prune. Tineti cont ca la varianta cu prune, prunele trebuie sa ramana crude! Si sa fie foarte, foarte bine coapte, atat de bine coapte incat sa se poata decoji (se va folosi doar pulpa). De asemenea, aveti mare grija ca lasa zeama, asa ca puneti-le cateva minute la scurs, intr-o sita.
O sa va indragostiti si voi de ea si, cel mai important, copiii vostri. Bogdi deja o adora 🙂
Ingrediente aluat:
  • 2 oua mari, intregi
  • 9 linguri zahar (rase)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
Ingrediente crema:
  • 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
  • zahar dupa gust (4-5 linguri)
  • scortisoara (1 lingurita)

 

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se curata merele, se taie in cubulete sau felii ori se dau pe razatoarea mare (eu am folosit robotul) si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Forma mea a avut 24 cm/24 cm. E o forma patrata care nu e foarte accesibila, asa ca nu va cramponati de amanuntul asta si folositi orice alta tava, dar micuta. Micuta bine, cam de aprox. 20-22 cm. lungime si 14-16 cm. latime.

Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
La final, se toarna restul de aluat, cat mai uniform, deasupra merelor. Nu va speriati ca nu va va ajunge compozitia pentru a finaliza prajitura, caci va fi exact atat cat trebuie. Mai ales daca turnati ultimul “strat” de aluat in fasii deasupra compozitiei de mere. Nu nivelati, ci lasati darele de aluat sa se aseze singure. In final vor “cuprinde” foarte frumos prajitura.

Prajitura se coace cca. 35-40 de minute:

Cand este gata, se pudreaza din belsug cu zahar praf si se taie cand este racita complet.

E atat de buna, incat a doua oara o veti face cu siguranta intr-o tava mai mare, dubland cantitatile 😀

 

Reteta preluata de la Anat

image_pdfPDFimage_printPrint
166 comentarii
118

Alte retete delicioase pentru tine

166 comentarii

Anne 5 ianuarie 2012 - 12:42

Laura, tocmai am scos prajitura din cuptor. in toata casa miroase demential. nu am avut destule mere in casa, asa ca am facut prajitura cu compot de ananas. o sa o las cateva minute la racit si ma infig in ea 🙂
Se prepara foarte repede, asta ma si atrage de multe ori la unele retete pt ca de obicei sunt foarte ocupata si nu am timp de foi sau alte chestii de acest gen. mersi fain de reteta, o sa te urmaresc de acum inainte cu inversunare 🙂
acum sunt nerabdatoare sa gust minunatia de prajitura, ca sunt si insarcinata (trebuie sa nasc peste vreo 10 zile) si mor de curiozitate!

Raspunde
Magda 4 ianuarie 2012 - 14:58

Ma bucur atat de mult ca am descoperit blogul tau Laura.Prajitura aceasta e nemaipomenita.As fi fost in stare sa mananc toata tava .E usoara ,aromata si pufoasa si pe deasupra se face asa usor.Am mai gasit si multe alte retete pe intentionez sa le fac.Felicitari din toata inima si Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Raspunde
Powerpuff 1 ianuarie 2012 - 22:11

Am descoperit blogul tău întâmplător, plecând de la reţeta de prăjitură cu mere postată” La. Lena”. Foarte bună prăjitura, în special merele tăiate bucăţele, presărate cu scorţişoară, au avut o aroma deosebită. Am încercat-o de Crăciun, alături de alte prăjituri. Prietenele deja mi-au cerut reteta şi le-am recomandat blogul…
Numai bine, îţi doresc un an minunat!

Raspunde
Anonymous 2 decembrie 2011 - 21:16

A fost perfecta!Multumesc!

Raspunde
Dana 24 noiembrie 2011 - 16:59

Servus Laura,abia am scos prajitura din cuptor, arata super…abia astept sa gust din ea! Eu am facut-o intr-o tava cu inel detasabil cu dm de 26 si aluatul mi-a ajuns (oricum am mai pus un pic de lapte fiindca mi-i s-a parut prea gros aluatul). Sa stii ca e prima mea prajitura, mersi fain ca existi si ca impartasesti cu noi toate bunatatiile pe care le faci!

Raspunde
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 18:10

buna ……si eu am facut prajitura cu mere …este foarte buna si fac in fiecare saptamana cate o portie .Laura iti multumesc pentru reteta si saitul este super

Raspunde
miti 11 noiembrie 2011 - 15:59

Bunaaaa prajitura am facut-o ieri a iesit tare buna!!!

Raspunde
Anonymous 9 noiembrie 2011 - 14:52

am incercat si eu prajitura cu mere este extraordinara, deja am inceput sa o fac saptamanal nu ne mai saturam

Raspunde
Anonymous 8 noiembrie 2011 - 16:06

Super prajitura Laura, am facut-o in doua saptamani de 3 ori.

Andreea

Raspunde
Anonymous 6 noiembrie 2011 - 23:00

super ‘turnata cu mere’,dar azi am incercat o cu dovleac…….a iesit tare buna!

Raspunde
nivin 25 octombrie 2011 - 11:21

ieri am facut prajitura turnata cu branza, dar am facut una si cu dovleac, care a fost deliciul tuturor! sotul meu abia asteapta urmatoarea prajitura! multumesc pt toate ideile de tort pe care sigur le voi imprumuta!

Raspunde
Anonymous 24 octombrie 2011 - 21:20

ECCELENTEEE!!!!!!!!!!!

Raspunde
Anonymous 24 octombrie 2011 - 21:06

E un deliciu,abia am gustat din ea!Am doar o rugaminte,poti sa-mi dai ingredientele si in gramaj,foile nu mi-au crescut ca si la tine,am folosit o tava rotunda de 24cm,dar poate am gresit la densitatea compozitiei,cu gramajul fix ar fi perfect.Imi place mult blogul tau!KAMY din Italia

Raspunde
Simona 17 octombrie 2011 - 22:31

Super placinta! Am incercat`o si ne`a placut foarte, foarte mult. Mercic de reteta! Pupici

Raspunde
mary 6 octombrie 2011 - 21:49

ffffffff buna!!!!!!!

Raspunde
Mistress Deborah 6 octombrie 2011 - 21:20

Ieri am facut si eu dar in forma de tort a iesit supe gustoasa.Cu siguranta voi mai face 🙂

Raspunde
Anonymous 6 octombrie 2011 - 21:19

Am facut astazi aceasta reteta dar sub forma de tort ca nu am avut alta tava sa incapa compozitia.A iesit deliciosa cu siguranta voi mai face.Baietelul deja ma intreaba cand :)) multumim de reteta

Raspunde
felicia 6 octombrie 2011 - 19:15

Am facut astazi minunatia asta de prajitura dar cu gutui……..a iesit super buna,blatul foarte fin ce sa zic buna tare………vreau sa incerc si cu branza.PUPICI MULTI!!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Michelle 29 septembrie 2011 - 20:28

Excelenta prajitura! Simpla, usor si repede de facut! Eu care sunt un dezastru in bucatarie m-am mirat ca mi-a iesit asa de buna :)) . Abia astept sa incerc si varianta cu branza dulce 🙂

Raspunde
Anonymous 23 septembrie 2011 - 22:51

Ceau…si eu tot Laura …din Timisoara 🙂 …de ceva vreme sunt mare fan al blogului tau ,chiar daca nu ti-amn lasat nici un mesaj pana acum… azi am facut prajitura asta si mi-a placut tare mult , la fel si multe alte rete pe care le-am incercat … multumesc pt idei atunci cand mie imi lipsesc si pt retete de praji ca asta ( 9 linguri, 12 linguri 😀 ) …sunt preferatele mele …nu imi place sa cantaresc si sa masor …lingura si cana sunt sfinte la mine in buatarie :)) … iti urez o toamna minuntata si multa inspiratie gastronomica :*

Raspunde
olesea moraru 16 septembrie 2011 - 14:25

Am facut aceasta prajitura de 8 ori in 3 saptamini…SUPERBA…dar azi am facut cu kiwi..mmmmmmmmmm

Raspunde
catrina 13 septembrie 2011 - 21:30

Esti un mare pericol pentru siluete cu retetele tale grozave. Am facut multe retete cu un mare succes la public, am avut bisuri, felicitari si binenteles eu impaunata toate de bucurie. Multumesc Laura. Catrina

Raspunde
Irina 9 septembrie 2011 - 11:11

Am facut sau de fapt am incercat si eu aseara sa fac prajitura. Pentru ca ma uitasem ieri la corespondenta temperaturilor intre cuptoarele electrice si cele pe gaz, am pus la cuptor la o temperatura mult mai mare decat puneam pana acum, ca asa scria acolo. Evident s-a ars. Dar mijlocul a fost bun :)))
O intrebare, cand pui merele dupa ce a stat un pic primul strat la cuptor, cum trebuie sa fie primul aluat? Ca la mine crescuse, dar tot s-a lasat un pic cand am pus merele.
Dar eu o sa mai incerc!

Raspunde
Anonymous 26 august 2011 - 21:19

Prajitura este delicioasa. A fost laudata si devorata imediat de colegi multumesc pentru reteta

Raspunde
Anonymous 25 iunie 2011 - 17:57

Am incercat-o si eu dar sa sti ca nu s-a copt unde erau puse merele, imi poti spune de ce?

Raspunde
Livia 12 iunie 2011 - 23:33

Am o intrebare… Laptele se pune dupa faina sau pun faina, lapte, faina, nu inteleg ce inseamna alternand in contextul retetei si nu vreau sa dau gres, arata prea apetisant.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Livia

Raspunde
Anonymous 31 mai 2011 - 21:07

Buna. am facut prajitura cu mere si varianta cu branza a doua zi. Ce pot sa spun: DEMENTIALA. Pupici si o zi buna.

Raspunde
Laura 23 mai 2011 - 23:05

Fetelor, imi cer mii de scuze ca nu am mentionat pana acum dimensiunea tavii. Aveti nevoie de o tava mai micuta…”patratul” meu a avut 24 cm/24 cm.
…iar daca vreti sa o faceti sub forma de tort, cu diametrul de 26 cm. sau 28 cm. va trebui sa dublati cantitatile, asa cum deja ati intuit 😉
Va pup pe toate!!!

Raspunde
petronela 27 martie 2011 - 16:38

foarte buna prajitura….si atat de simpla…..

Raspunde
Ana Maria S 24 februarie 2011 - 12:49

E foarte buna prajiturica asta.Ai mei au mancat-o la ras si ce se mai mmmmmmmmm-iau la ea .Faci numai bunatati.felicitari maestrului bucatar !

Raspunde
steluta 16 februarie 2011 - 20:55

draga laura, am preparat si eu aceasta reteta de sambata si pana azi de trei ori,este excelenta.Copii si sotul sunt foarte incantati de ea

Raspunde
tania 1 februarie 2011 - 14:26

Laura, spune-mi te rog cum se calesc merele?

Raspunde
Anonymous 17 ianuarie 2011 - 22:19

Buna, Laura!
Am facut si eu prajitura ieri si asemeni Ancai, am avut problema aluatului prea putin desi l-am turnat in forma de 26 cm.Asa ca in timp ce se cocea prima parte,cu umplutura de ananas,am mai mesterit la viteaza luminii inca o portie de aluat si am turnat-o deasupra.
Nu ma asteptam sa iasa atat de buna si pufoasa, mai ales ca la ingrediente pare destul de simpla.
Noi cu sotul am dat gata mai bine de jumatate de prajitura de ieri pana azi,plus ca am mai dat si pe mahala vreo 4 felii.Deci unica problema-se termina incredibil de repede :)Multumesc de reteta!De sot nici nu mai zic 🙂

Raspunde
anca 17 ianuarie 2011 - 10:55

Am incercat reteta dar in forma rotunda detasabila de tort cu diam de 28 cm si nu prea mi-a ajuns aluatul. Deci data viitoare dublez cantitatile pentru aluat.
Dar a fost foarte buna si pufoasa prajitura si apreciata si de mofturoasa mica 🙂

Raspunde
El recetario de Falina 28 noiembrie 2010 - 00:30

Laura foarte buna prajiturica…
Am facut-o de doua ori si am sa o mai fac cat de curand…
poti sa vezi pozele la mine pe blog daca doresti…

Raspunde
Teodora 23 noiembrie 2010 - 08:37

Reţeta e super!

Raspunde
Anonymous 14 noiembrie 2010 - 15:28

cat de tare sa frec ouale?=))

Raspunde
Anonymous 7 noiembrie 2010 - 12:40

A devenit prajitura casei, o fac ori de cate ori am invitati sau pofta de ceva dulce. Iar merele le inlocuiesc cu branza dulce sau cu dovleac. Tava cea mai potrivita pt prajitura este de aprox 30×20 cm. Claudia

Raspunde
AURICA 6 noiembrie 2010 - 00:28

Am facut si eu prajitura a iesit delicioasa,multumesc mult ptr reteta .

Raspunde
Raluca 26 octombrie 2010 - 22:08

Cred ca e cea mai simpla si cea mai buna placinta cu mere pe care am facut-o vreodata!
Blatul a iesit atat de pufos…
Am sa o repet curand, ca tot e sezonul merelor. Poate am sa le inlocuiesc si cu alte fructe, sa vad cum iese.
Minunat blog!

Raspunde
luk06 25 octombrie 2010 - 18:22

Am facut chiar acum prajitura,este bestiala…MULTUMIM pentru ca ne impartasesti retetele atator bunatati.

Raspunde
violeta 15 octombrie 2010 - 09:21

BUUUNAAA TARE !mersic !!!

Raspunde
Anonymous 9 octombrie 2010 - 20:42

am facut si eu azi.a iesit SUPERBA dar eu am zis ca am lapte acasa dar am constatat ca nu mai era si l-am inlocuit cu apa dar tot a iesit fff buna.multumesc de reteta!

Raspunde
Anonymous 23 septembrie 2010 - 14:33

Te rog mult, pune si dimensiunile tavilor in care faci praji…

Raspunde
Anonymous 23 august 2010 - 13:42

EXCELENTA!!!!
Executata saptamana trecuta de 3 ori si ceruta in continuare. Multumesc pentru toate retetele si in mod deosebit, multumesc pentru explicatii fara de care incepatoarele (ca mine) am avea mari probleme.
Sanatate multa!!!

Raspunde
Daniela 11 august 2010 - 08:32

Am facut aseara prajitura, delicioasa! Multumesc de idee!

Raspunde
Sara & Miki 10 august 2010 - 16:01

Laura ca de obicei numai cu retete apetisante. Nici eu nu am mai facut de mult nimic cu mere. Mersi si pupik.

Raspunde
diamond 10 august 2010 - 00:16

Laura, cu mere n-am facut, ori nu-mi mai amintesc :)) deja imi imaginez..rece la frigider…mmm

Raspunde
Sindy 9 august 2010 - 23:53

Doamne doamne ce pofta imi fac mie toate bunatatile astea.. Dar ce ma incanta cel mai mult, sunt pozele, facute afara..ma fac sa ma simt asa, degajata !:D Super super !

Raspunde
Cami 9 august 2010 - 23:50

Draga mea, vad ca la tine a inceput deja sezonul merelor. Sti ca ador toate prajiturile cu mere. Mersi pt idee si iti doresc o saptamina minunata! Cami

Raspunde
1 2 3

Lasă un răspuns la ramona Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.