Prajitura turnata cu mere

166 comentarii
O nebunie de prajitura aceasta prajitura turnata cu mere!!!!! 😛
Am facut-o mai demult cu branza si cu dovleac si a iesit la fel de delicioasa, iar acum, mai recent, cu prune. Tineti cont ca la varianta cu prune, prunele trebuie sa ramana crude! Si sa fie foarte, foarte bine coapte, atat de bine coapte incat sa se poata decoji (se va folosi doar pulpa). De asemenea, aveti mare grija ca lasa zeama, asa ca puneti-le cateva minute la scurs, intr-o sita.
O sa va indragostiti si voi de ea si, cel mai important, copiii vostri. Bogdi deja o adora 🙂
Ingrediente aluat:
  • 2 oua mari, intregi
  • 9 linguri zahar (rase)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
Ingrediente crema:
  • 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
  • zahar dupa gust (4-5 linguri)
  • scortisoara (1 lingurita)

 

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se curata merele, se taie in cubulete sau felii ori se dau pe razatoarea mare (eu am folosit robotul) si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Forma mea a avut 24 cm/24 cm. E o forma patrata care nu e foarte accesibila, asa ca nu va cramponati de amanuntul asta si folositi orice alta tava, dar micuta. Micuta bine, cam de aprox. 20-22 cm. lungime si 14-16 cm. latime.

Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
La final, se toarna restul de aluat, cat mai uniform, deasupra merelor. Nu va speriati ca nu va va ajunge compozitia pentru a finaliza prajitura, caci va fi exact atat cat trebuie. Mai ales daca turnati ultimul “strat” de aluat in fasii deasupra compozitiei de mere. Nu nivelati, ci lasati darele de aluat sa se aseze singure. In final vor “cuprinde” foarte frumos prajitura.

Prajitura se coace cca. 35-40 de minute:

Cand este gata, se pudreaza din belsug cu zahar praf si se taie cand este racita complet.

E atat de buna, incat a doua oara o veti face cu siguranta intr-o tava mai mare, dubland cantitatile 😀

 

Reteta preluata de la Anat

image_pdfPDFimage_printPrint
166 comentarii
118

Alte retete delicioase pentru tine

166 comentarii

Florin 12 mai 2020 - 11:46

Nu e prea mult o lingura de praf de copt?

Raspunde
Camelia 4 noiembrie 2019 - 12:00

O FAC intr-o tava rotunda de aprox.22 cm. Iese ok inasa la o tava mai mare trebuie marita cantitatea de aluat. Am testat si cu iaurt. Aluatul iese mai gros deci nu prea e bine. Urmeaza sa inlocuiesc merele cu branza. Sunt curioasa de rezultat.
Imi amintesc ca mama folosea cate 10 oua si amesteca totul cu lingura. Iesea o chestie inalta si pufoasa, o minunatie.

Raspunde
Brindusa 27 decembrie 2019 - 20:45

Super rețeta! Am încercat atât cu mere cât și cu branza! Delicioase ambele. Mulțumesc

Raspunde
Dana 1 mai 2020 - 12:53

Acum ma pregatesc sa o fac din nou. Prima data cand am facut-o nu a apucat sa se raceasa 😊. Pentru ca azi sper sa o mancam si rece, fac portie dubla. 😉
Senzationala reteta. Multumim mult!

Raspunde
Mia 13 august 2020 - 14:33

Buna. Oare daca pun zahar pudra in aluat iese ceva bun? Ca nu am in casa zahar normal. Mulțumesc.

Raspunde
Amalia 3 mai 2019 - 16:53

Am facut-o in cantitate dubla si familia a fost incantata. Foarte delicioase! Multumim pentru reteta!

Raspunde
Gabriela 24 august 2018 - 16:52

Merci, pup
Delicioasa

Raspunde
Mihai 18 aprilie 2019 - 09:55

Este foarte buna am facuto deja de nenumărate ori !! Mulrtumesc

Raspunde
Laura Sava 19 aprilie 2019 - 20:21

Cu mare drag, Mihai 🙂 Ma bucur mult de tot ca ai incercat-o de atatea ori.
Sa o savurezi intotdeauna cu placere!

Raspunde
Irina 18 septembrie 2020 - 12:07

A iesit ff bună, mulțumesc. Oare cu iaurt în loc de lapte ar merge?

Raspunde
Mihaela 12 ianuarie 2018 - 17:36

A devenit prajitura mea preferata cu mere. Am facut-o de cateva ori si de fiecare data mi s-a parut delicioasa! Ma bucur ca ti-am descoperit site-ul! 😊

Raspunde
Flavia 31 decembrie 2017 - 15:50

Super reteta. Am facuto cu umplitura de pere si a iesit un deliciu. Am pus mai mult fruct si a iesit grozav.

Raspunde
Emi 6 decembrie 2017 - 15:05

O bunătate de prăjitura ..Multumesc !!!🥀🌹🌻

Raspunde
Alina 11 martie 2020 - 20:09

Extraordinară! Dar am dublat cantitățile și am făcut-o în tavă mai mare.

Raspunde
Manuela 26 noiembrie 2017 - 17:20

Delicioasaaaa! Acum am facut-o 🙂 Multumesc pentru reteta.

Raspunde
Otilia 25 noiembrie 2017 - 23:18

Foarte buna am facuto si eu in seara asta..diar ca la mine trebuia sa pun mai multe mere,dar in rest e foarte buna💋

Raspunde
Ioana 7 noiembrie 2017 - 03:51

Nu mi vine sa cred ca am găsit rețeta asta este extraordinara era la moi in casa de 2,3 ori pe luna! Mama o făcea exact ca asta , am uitat de ea…mâine o încerc dublu cantitate!! Mulțumesc pt rețeta ești adorabila și miros placinta din poze😂

Raspunde
Alexandra 10 octombrie 2017 - 22:15

Super prajitura.si foarte usor de facut.prima data cand am facut s-a mancat cat era inca calda.

Raspunde
Andreea Stanica 4 octombrie 2017 - 18:52

Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori si este foarte buna! Dar acum am alta dilema: cu ce pot inlocui praful de copt,sau daca o pot face si fara? Multumesc frumos

Raspunde
Madalina 28 septembrie 2017 - 15:37

Imediat cum am vazut pozele, m-am pus pe treaba ! E minunata ! atat ca eu nu am avut lapte atunci si am pus apa minerala…rezultatul: DEMENTIAL ! eu nu ma dau in vand dupa placinte, dar asta a fost super buna, nu ma puteam opri din mancat !
Acum intrebarea mea este, daca vreau sa o fac de post, ce pot pune in loc de oua ? deoarece am vazut ca merge foarte bine fara lapte…dar nu stiu cu ce pot inlocui ouale. Ceva idei, va rog ?

Raspunde
Tatiana 31 mai 2017 - 15:47

Buna, daca pun hluciza in loc de lapte si fara oua(fetita mea e laregim di vrea ceva dulce) va iesi?

Raspunde
Siminesc Amarilda 31 martie 2017 - 12:56

Buna ziua.eu incerc a doua oara aceasta reteta.eu am intampinat niste neclaritati as putea spune:in primul rand aluat a iesit f lichid am mai adaugat faina si e ok.apoi merele mele pt ca le am calit mai bine de juma de ora si tot lasau lichid a trebuit sa pun adica sa presar gris cand am turnat merele altfel riscam sa se prabuseasca prajitura.si alta probl a fost ca trebuia sa las o temp sub 150 grade altfel nasol.Prima incercare a fost dezastruoasa nerespectand ce am scris mai sus iar acuma a iesit ok.vreau sa aud parerile celor care au mai incercat reteta.O zi buna va doresc.

Raspunde
Chiforec Ramona Mihaela 21 februarie 2017 - 14:57

Am facut aceasta prajitura si a iesit pufoasa si delicioasa!Cu siguranță o sa o mai fac!!

Raspunde
Daniela Danutza 16 ianuarie 2017 - 19:58

Multumesc mult pentru reteta..mi.a fost de un mare ajutor..fiind proaspata mamica nu am timp sa fac prajituri sofisticate…asa ca am cautat pe net si am gasit reteta asta.vazand ca are atatea comentarii si e laudata si cand am vazut ce simpla e mi.am zis ca trebuie sa o incerc imediat..zis si facut..cand am scos.o din cupror waaaw…este extraordinar de buna.frageda.aromata samd….acum o fac iar..a nu stiu cata oara…si evident am triplat portia pentru ca e o prajitura indrajita de toataaa familia…multumesc si o recomamd cu toata increderea

Raspunde
Damaris 21 octombrie 2019 - 19:49

Tocmai am facut-o !!bucataria mea miroase delicios🤤🤤e o reteta usoara si destul de rapida ,eu adaugat doua linguri in plus de faina ,a iesit perfect si suuuper buna!!!multumesc pt reteta👩🏻‍🍳

Raspunde
Diane Marcus 15 decembrie 2016 - 12:22

Recomand din suflet aceasta prajitura. Este cea mai fina, mai aromata si mai simplu de facut ever. Familia mea o adora. Mereu facem cantitate dubla. Este incredibila. Multumesc Laurici. Te imbratisez

Raspunde
Petrina 16 noiembrie 2016 - 12:23

Hihihi
Am gresit si am cantarit merele dupa ce le-am curatat….deci cam multe….dar rezultatul a fost mai mult decat DEMENTIAL!! ??
Este cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o vreodata! ?
Pot sa castig ceva kg usor cu acest nou deliciu in meniu ??
Suculenta, delicioasa, gust proaspat!!!
Multumesc mult Laura! ??

Raspunde
Elenush Georgeta Pruteanu 30 septembrie 2016 - 19:27

Multumesc pentru reteta. Tocmai am scos prajitura din cuptor. As fi postat si foto dar nu am unde.

Raspunde
Laura Sava 1 octombrie 2016 - 00:15

Cu maaare drag!!!! 🙂
Mi-ar fi placut sa vad poza, dar din pacate, aici pe blog, nu o poti afisa. Doar pe pagina mea de Facebook (am doua, de fapt, una de prieteni si una de fani, poti s-o pui unde vrei).

Sper ca ti-a placut, te pup!!!

Raspunde
Ramona Zaharia Higgs 2 aprilie 2016 - 16:04

Sa incep prin a spune, “minunata prajitura”. Astazi am facut-o si eu. Pentru sotul meu, dulciuri inseamna “cheescake sau pancakes” 🙂 (el fiind din SUA). Dupa cateva incercari de fel si fel de retete, in sfarsit a exclamat “mmmm, delicious” :)) Cu siguranta voi mai incerca si alte retete de aici!

Raspunde
Laura Sava 4 aprilie 2016 - 10:36

Ramona draga, m-am bucurat atat de tare cand am citit mesajul tau!!!!
Iti multumesc din suflet pentru ca te-ai oprit sa imi impartasesti dulcea si marea ta reusita 😛
Sper sa gasesti (dintre cele peste o mie de postari) multe retete care sa-l faca pe sotul tau sa exclame din nou: “mmmm, delicious” 😀

Te pup dulce!!!!

Raspunde
Maria 25 martie 2016 - 13:55

Prajitura este delicioasa!Multumesc! A fost foarte apreciata de “partea” masculina (sa zic asa) a casei!Am facut-o seara tarziu,dimineata cand a fost descoperita, a fost efectiv rasa de pe farfurie!Eu am dublat cantitatile pentru ca am o tava mai mare. Maine o voi incerca din nou ,pentru ca cererea este mare! 🙂

Raspunde
Laura Sava 30 martie 2016 - 12:10

Maria, draga mea, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut!!! 🙂
Si eu radiez de fericire cand “baietii” mei savureaza ce le fac…si culmea, sau nu, si ei obisnuiesc sa “rada” tot de pe farfurie 😀

Pupici multi si spor in toate!!!

Raspunde
Raluca Maria 29 februarie 2016 - 23:51

Delicioasa prăjitura ,Laura! ❤️ Mulțumim de rețeta ! Tocmai aștept sa vina iubitul acasă de la lucru si sa il surprind cu prăjitura deși a spus clar sa nu ii mai fac pt ca se îngrășa ? Te pup mult !

Raspunde
Laura Sava 3 martie 2016 - 20:40

Draga mea, mesajul tau mi-a descretit fruntea inca de cand era “in asteptare” 😀
Nu am ajuns, din pacate, sa iti multumesc pentru bucuria ce mi-ai pricinuit-o pentru ca am fost prinsa in valtoarea martisoarelor (dulci si reale 😀 )
Sunteti taaare draguti, tu si iubitul tau, m-am amuzat tare mult de reactia lui!!!!
Eu zic sa il rasfeti mereu, orice ar spune, hihi!!!!!! Asa fac si eu cu Cipi meu, si cu Boooogdi :)))
Te pup dulce!!!!

Raspunde
Raluca Maria 4 martie 2016 - 22:06

Laura sa știi ca i-l răsfăț de câte ori am ocazia . Vreau sa iti spun ca mereu cand vreau sa fac o prăjitura si nu am rețeta , unde crezi ca o caut ??? Pe Laurasava.ro bine-nțeles!! ? Imi plac foarte mult Rețetele tale, imi place de tine ca om si toată familia mea știe de “Laura Sava” ? P.S. Prăjitura cu mere a fost superba , probabil o sa o fac din nou in Weekend pt ca iubitul meu a zis sa fac încă o porție dubla doar ca nu am mai avut timp . Te pup mult ???

Raspunde
Laura Sava 8 martie 2016 - 08:18

Muuulti, muulti pupici, draga mea, multumesc frumos pentru cuvintele calde!!! <3

Raspunde
Lavinia 5 noiembrie 2015 - 20:42

Este delicioasa aceasta prajitura! Eu am făcut-o cu dovleac?

Raspunde
Laura Sava 6 noiembrie 2015 - 12:17

E super buna si cu dovleac, Lavinia, ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

Raspunde
Podoaba Georgeta 4 noiembrie 2015 - 19:45

am facut cu apa minerala si a iesit super!

Raspunde
Laura Sava 6 noiembrie 2015 - 12:15

Nu ai idee cat de mult ma bucur, Georgeta draga!!!
Multi pupici tie si fetelor 🙂

Raspunde
Podoaba Georgeta 4 noiembrie 2015 - 15:09

merge si fara lapte?

Raspunde
Laura Sava 4 noiembrie 2015 - 15:15

Georgeta, poti folosi lapte de soia sau de cocos, ori chiar apa (n-am incercat, dar nu vad de ce n-ar merge). Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

Raspunde
Podoaba Georgeta 4 noiembrie 2015 - 15:22

am facut reteta cu lapte si am avut mare succes! acum fetele mele vor sa mai fac si nu am lapte de nici un fel in casa! asa ca o sa incerc chiar acum! multumesc pentru raspuns!

Raspunde
nicoleta 3 noiembrie 2015 - 18:33

Delicioasa…astazi am preparat-o.

Raspunde
Laura Sava 4 noiembrie 2015 - 15:08

Mai aveti ceva din ea, Nicoleta?! 😀

Raspunde
ctalina zeinas 31 octombrie 2015 - 10:00

forte buna am facut o si eu in dimineta accesta,

Raspunde
Laura Sava 4 noiembrie 2015 - 15:08

Ma bucur tare mult, Catalina, sa va fie de bine! 🙂

Raspunde
Cristina 28 octombrie 2015 - 19:24

Daca folosesc miere in loc de zahar o sa iasa? As vrea sa fac pt a mica.

Raspunde
Mitran Ramona 29 octombrie 2015 - 21:15

Din cate stiu,mierea e mai periculoaa in prajituri decat zaharul!

Raspunde
Laura Sava 30 octombrie 2015 - 17:22

S-a tot speculat chestia asta (pe net, mai ales), dar nu prea stie nimeni ce si cum :))
Eu o folosesc, de obicei de Craciun, la turta dulce…

Raspunde
Laura Sava 30 octombrie 2015 - 17:20

O poti face linistita cu miere, Cristina, doar ca la temperaturi mai mari de 50 de grade C, mierea isi pierde din proprietati si se comporta ca un zahar simplu.

Raspunde
Cristina 30 octombrie 2015 - 17:51

Stiam si eu ca nu e indicat sa folosim miere in băuturi fierbinti (cafea, ceai, lapte) dar la prăjituri chiar nu m-am gandit ca ar avea ceva. Întrebam daca iese aluatul daca nu sunt ouăle frecate cu zahar.

Raspunde
Laura Sava 30 octombrie 2015 - 20:07

Nu am facut-o niciodata cu miere, Cristina, dar ma gandesc sa amesteci ouale cu mierea, si tot asa…
Sper sa-ti iasa bine!!!
Sa-mi dai de stire, sa stiu cum te-ai descurcat 🙂

Raspunde
adriana 24 octombrie 2015 - 15:20

Super gustoasa si super simpla!! Multumim frumos.

Raspunde
Laura Sava 26 octombrie 2015 - 08:01

Cu mare drag, Adriana!!! Sa va fie de bine…si s-o mai faci! 😀

Raspunde
1 2 3

Lasă un răspuns la Damaris Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.