Prajitura turnata cu branza

Aceasta prajitura turnata cu branza este o minunatie de prajitura!!! Si e absolut delicioasa si in varianta cu mere sau cu dovleac.

Nu ar fi rau s-aveti doua tavi pregatite 😀 …sau sa dublati cantitatile si s-o coaceti intr-o forma mai mare! Atat de buna e!!!!

 

Ingrediente aluat:

– 2 oua intregi
– 9 linguri zahar
– 9 linguri ulei
– 9 linguri lapte
– 12 linguri faina
– 1 lingura de praf de copt

 

Ingrediente crema:

– 500 g branza dulce de vaci (sau Ricotta)
– 4 oua mari
– un praf de sare
– 5 linguri gris (rase)
– o mana buna de stafide
– 4-5 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust)
– 1 pliculet sau doua de zahar vanilat (10-20 g.)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 30 cm. lungime/20 cm. latime (tava se poate unge cu unt si presara cu faina).

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se toarna jumatate din aluat in forma si se baga pentru 10-12 minute la cuptor. Se scoate apoi si se pune amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute. In ultimele 15 minute, dati focul mai incet (170 grade C).
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra. Se taie cand este racita complet.

 

Poze vechi 🙂

 

 

 

Reteta de la Anat