Prajitura Tiramisu in cupe
Ingrediente pentru 6 portii:
- 30 de piscoturi (Boudoir)
- 250 g crema mascarpone (branza-crema de vaci)
- 250 ml cafea espresso, rece
- 4 linguri rom sau lichior de whisky
- 200 g smantana pentru frisca
- 6 linguri zahar pudra
- 4 linguri cacao
Mod de preparare:
Piscoturile la parada prima data 😛
Amestecati foarte bine crema mascarpone, cu un mixer, pana devine spumoasa:
Bateti smantana lichida impreuna cu zaharul pudra, cernut:
Amestecati branza-crema cu frisca dulce:
Intr-un bol, amestecati cafeaua si romul, sau in cazul meu: lichiorul-crema de whisky 😛
Inmuiati complet piscoturile, avand grija sa fie bine imbibate dar sa nu se sfarame:
Asezati cate un piscot in fiecare din cele 6 pahare:
Turnati apoi deasupra o cantitate de crema:
Puneti deasupra inca in strat de piscoturi (vreo 2, 3) si din nou crema. Bateti usor vasul de masa pentru ca piscoturile sa se aseze mai bine:
Dati la rece minimum 3 ore sau preferabil peste noapte.
In momentul servirii, presarati deasupra pudra de cacao sau chiar ciocolata rasa…eu, culmea, am ales cacaua 😀
Cupele mele pregatite pentru momentul mult asteptat al degustarii!!!!!
Si momentul final…in care mi-am imaginat ca savurez deliciosul desert in compania voastra 🙂
Multi ani mie langa voi!!! 😀
P.S. Aici aveti demonstratiile dulci ai ultimilor doi ani alaturi de voi:
Tort de banane si ciocolata -1 an de blog
Tort de piersici cu mure -2 ani de blog
Va pup dulce taaaaare pe toti!!!!!!!!!!