Prajitura Tiramisu in cupe

52 comentarii
Prajitura Tiramisu, pentru cei 3 ani de blog proaspat impliniti, nu?! 😛 Si-ar fi frumos sa va soptesc (doarme Bogdi 😀 ) macar vreo 3 cuvinte dar sunt atat de naucita de faptul ca au trecut deja 3 ani de cand am apasat pentru prima oara pe “publicati” incat nu pot sa va ingan decat un sincer si extrem de emotionant: Bine-ati venit!!! Bine-ati venit pe blogul meu!!! Va astept cu mare drag sa-i aniversam impreuna si pe cei 4 anisori ce vor sa vina!!! :))
Anul acesta, fiind deja in Postul Mare al Pastelui (deci adio torturi cu creme cu gelatina, cum mi-am propus) am optat pentru o reteta rapida dar delicioasa, mult adorata prajitura Tiramisu, preferata mea. Imi era atat de dor de gustul ei unic, de cafeaua care inunda fiecare bucatica de piscot…de crema usoara de mascarpone, incat nu am mai stat pe ganduri. Am sa postez, poate chiar de Paste, si cealalta varianta (un pic mai elaborata) de tiramisu cu oua. Asta, dupa cum vedeti, e varianta fara…

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 30 de piscoturi (Boudoir)
  • 250 g crema mascarpone (branza-crema de vaci)
  • 250 ml cafea espresso, rece
  • 4 linguri rom sau lichior de whisky
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare:

Piscoturile la parada prima data 😛

Amestecati foarte bine crema mascarpone, cu un mixer, pana devine spumoasa:

Bateti smantana lichida impreuna cu zaharul pudra, cernut:

Amestecati branza-crema cu frisca dulce:

Intr-un bol, amestecati cafeaua si romul, sau in cazul meu: lichiorul-crema de whisky 😛
Inmuiati complet piscoturile, avand grija sa fie bine imbibate dar sa nu se sfarame:

Asezati cate un piscot in fiecare din cele 6 pahare:

Turnati apoi deasupra o cantitate de crema:

Puneti deasupra inca in strat de piscoturi (vreo 2, 3) si din nou crema. Bateti usor vasul de masa pentru ca piscoturile sa se aseze mai bine:

Dati la rece minimum 3 ore sau preferabil peste noapte.
In momentul servirii, presarati deasupra pudra de cacao sau chiar ciocolata rasa…eu, culmea, am ales cacaua 😀

Cupele mele pregatite pentru momentul mult asteptat al degustarii!!!!!

 

Si momentul final…in care mi-am imaginat ca savurez deliciosul desert in compania voastra 🙂

Multi ani mie langa voi!!! 😀

P.S. Aici aveti demonstratiile dulci ai ultimilor doi ani alaturi de voi:

Tort de banane si ciocolata -1 an de blog
Tort de piersici cu mure -2 ani de blog

Va pup dulce taaaaare pe toti!!!!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

52 comentarii

doris.... 1 martie 2013 - 13:58

La multi ani pentru sait, multi ani de acum inainte cu el !!!!!!!!!! Iti doresc sanatate si spor la toate!!! PwP!!!

Raspunde
doris.... 1 martie 2013 - 13:54

Te rog imi spui din ce magazin din Timisoara ai cumparat cutiile de ,, mascarpone”?? Multumesc pentru raspuns!!!!!!!!!!

Raspunde
Mihaela 30 aprilie 2011 - 19:15

Salut!

Sunt noua in lumea blogurilor… iti zic sincere felicitari pentru 3 ani si tiramisu in cupe arata senzational…
nu am incercat niciodata cu frisca vegetala.. dar la cum arata.. sigur e delicios
Va pup pe toti si va invit la un alt fel de tiramisu pe
http://mihaskitchen.blogspot.com/

Raspunde
Anonymous 6 ianuarie 2011 - 20:13

vreau sa fac si eu prajitura aceasta delicioasa, insa nu am cupe, desi aspetul in cupa este inconfundabil, as vrea sa stiu cam la ce gramaj sunt cupele sa nu gresesc la cantaitati. multumesc mult si multi ani inainte de blog, fac de mult timp praji si mancare de pe blogul tau, respect mult si bafta in continuare!

Raspunde
Saloane.ro 4 ianuarie 2011 - 17:15

..sunt la serviciu si mi s-a facut brusc o pofta de ceva dulce….arata demential! La multi ani inainte cu blogul!

Raspunde
MIMI 27 februarie 2010 - 20:48

Cu maaarrreeeee intarziere iti spun si eu”la multi ani de blogger-it”,draga Laura!Pupici!

Raspunde
Anastasia 23 februarie 2010 - 13:15

Sincere felicitari draga Laura si pentru 3 ani de blog si pentru tiramisu 🙂
Sa aiba blogul o viata lunga langa tine si sa delectez lumea cu deliciile tale sanatoasa si voiasa ca intotdeauna, pupici dulci ….

Raspunde
Laura N. 22 februarie 2010 - 18:43

la multi ani si la cat mai multe retete gustoase! pupici

Raspunde
alirosi 22 februarie 2010 - 00:44

La multi ani, la cat mai multe click-uri pe “publicati”…:)).Iti multumim din suflet pt tot ceea ce faci aici.Te pupam, cu drag.

Raspunde
broscutza 21 februarie 2010 - 23:58

Draga si dulcea mea Laura, numai un om de exceptie si unic, cu inima mare si suflet cat 10 poate sa faca atata lume sa urmareasca acest loc mirific al tau, cu ardoare si nesat, si sa nu simta nici o clipa cat de repede trece timpul!
te iubesc di suflet si imi imbogatesti viata si inima!
iti doresc La Multi Ani fericiti,si sa fii in viata noastra tot timpul, pentru ca ne esti indispensabila!
multi ani traiasca, multi ani traiasca, la multi aniiiiiiiiii!!!

Raspunde
Laura 21 februarie 2010 - 19:09

Svea, mi-ai scris asa frumos…
Si eu sint la fel de incantata ca te-am descoperit (si eu de mai demult :P)
Te pup pentru rasfatul de cuvinte, mi-ai facut duminica mai frumoasa!

Raspunde
Laura 21 februarie 2010 - 16:49

Sanda scumpa, desi iata, nu ai ajuns prima la urari (programelul meu de moderat comentarii e de vina :P)…tu, si fiecare dintre voi, atunci cand imi lasati cate-un mesaj, imi umpleti inima de bucurie si astfel deveniti pentru mine no.1!!! …forever! 🙂

Te pup pentru frumoasele complimente!
…am sa ma straduiesc ca si pe viitor sa va captez atentia 🙂

Raspunde
nana 21 februarie 2010 - 16:29

La mulţi ani blogului şi la cât mai multe postări. Reţetele tale sunt deosebite şi au fost mereu o sursă de inspiraţie pentru mine şi sunt convinsă că şi pentru ceilalţi vizitatori. Te pup cu drag!

Raspunde
Laura 21 februarie 2010 - 15:43

Gingasia, esti o scumpa ca de obicei 🙂
Multumesc frumos de urari, te pup cu mare drag!!!

Raspunde
Laura 21 februarie 2010 - 15:21

…si-ncep, bineinteles, cu Lipo 🙂

Iti multumesc din suflet, draga mea, pentru urarile frumoase!!!
Si eu imi doresc sa petrec cat mai mult timp alaturi de voi si sa va ademenesc cu noi si atragatoare retete 😛

Raspunde
Laura 21 februarie 2010 - 15:06

Dragii mei, si iata ca a venit (intr-un sfarsit) vremea sa va multumesc pentru minunatele urari 🙂
Ai mei parinti scumpi au fost plecati destul de multisor in Danemarca, la niste prieteni deosebiti, asa ca timpul meu (si asa limitat :P) s-a redus drastic la doar cateva minute de aruncat un ochi pe blog :)))
Acum insa, imi iau revansa 😛

Raspunde
Bianca 21 februarie 2010 - 01:03

La multi ani Laura. Frumoasa aniversare ai facut si anul asta.

Raspunde
Lissa's Cakes 20 februarie 2010 - 19:42

La multi ani ,draga Laura si la cat mai multe retete la fel de delicioase!

Raspunde
lucia 19 februarie 2010 - 11:42

LA MULTI ȘI FERICITI ANI!multa sanatate si putere de munca , pentru a ne incanta muuuuuuulti ani cu minunatele tale retete. Pupici .

Raspunde
liana10 19 februarie 2010 - 01:12

Multi ani fericiti si imbelsugati, m-ai inspirat, esti in top, sper ca te voi urma!

Raspunde
Ina 18 februarie 2010 - 22:27

La multi ani Laura si blogului tau :P!!!!!Multa putere de munca in contiunare pt a ne putea incanta cu superbele retete

Raspunde
Gospodina de Criza 18 februarie 2010 - 21:51

Wooow! La cat mai multi ani in blogosfera!
Am devenit si eu blogospodina, si deja asteapta multe “made by Laura Sava” sa fie postate!
Eu am implinit doar o saptamana!
Inca o data, “LA Multi Ani!”.

Raspunde
Andre 18 februarie 2010 - 21:04

La multi ani Laura! Iti spun tie caci blogul esti tu, in totalitate: cu povestirile despre Bogdi, cu retetele alese cu grija, cu tot ceea ce vrei sa impartasesti cu noi!
Pupici!

Raspunde
misha 18 februarie 2010 - 17:49

Draga Laura,te urmaresc de multa vreme si, desi nu am obiceiul sa postez comentarii, trebuie sa recunosc faptul ca esti cea mai buna!Boeuf bourguinon, cornetti, prajitura cu migdale si portocale, tortul cu 3 feluri de ciocolata sunt, mai nou, specialitatile mele!La multi ani si la cat mai multe postari delicioase!Misha

Raspunde
Joleen 18 februarie 2010 - 15:43

Te pup Laura si merci pentru aproape un an de lectura in care m-am adancit si am invatat ca gatitul este un lucru pe cat de elementar pe atat de frumos! Bine, na, tu ai ceva mai mult talent!;)
Te pup inca o data si la mai multe prajituri si alte trebi!

P.S.: Pana nu gat facultatea, trebuie sa-ti fac o vizita…musai!

Raspunde
Miha 18 februarie 2010 - 13:31

La multi ani si la cat mai multe postari delicioase! Si ciocolatoase! :)))

Raspunde
Antzu' 18 februarie 2010 - 12:39

opa, la multi ani laura:*:*:*

Raspunde
Fluturaş 18 februarie 2010 - 10:58

La multi ani!
Sa ne intalnim si peste 10 ani tot aici, cautand retete minunate … si sa-l vedem pe Bogdi adolescent.
Ehe … inca putin! 🙂

Raspunde
Daniela 18 februarie 2010 - 10:57

La multi ani, la cit mai multe retete minunate !
Servesc si eu alaturi de tine, virtual bineinteles, o cupa de tiramisu…
Pupici !!!

Raspunde
Just me 18 februarie 2010 - 04:56

multe retete reusite in continuare….:)ma numar printre fanii si susutinatorii tai si plus esti foarte admirata! felicitari!

Raspunde
vio 18 februarie 2010 - 00:57

Felicitari Laura pentru cei trei anisori, la cat mai multi inainte si la cat mai multe retete cel putin la fel de delicioase ca cele de pana acum!

Raspunde
Amalia 18 februarie 2010 - 00:14

Iti doresc multi ani de sarbatorit pe blog si multe multe reusite culinare!!! Esti cofetarul meu preferat si te admir pentru tot ceea ce faci cu asa mare drag. Imi servesti drept model si imi pare rau ca nu suntem mai aproape… Multi multi pupici si o imbratisare calda din partea mea! Felicitari!

Raspunde
sarah 18 februarie 2010 - 00:03

la multi ani laura..la multi ani minunatului blog!

Raspunde
Andreea T 17 februarie 2010 - 23:07

La cat mai multi ani savurosi in blogosfera. 🙂
Este absolut remarcabil si de aplaudat (cu fluieraturi admirative) cata munca ai depus aici, cantitativ, dar mai ales calitativ. Cam stangaci am finalizat comentariul, dar te complimentam de zor sa stii. 🙂 Te pup.

Raspunde
Laura 17 februarie 2010 - 23:05

La multi ani de postari delicioase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
bucatar maniac 17 februarie 2010 - 22:43

La multi multi ani si multe postari! Si multumesc pentru inspiratia pe care mi-o oferi cu atata generozitate!

Raspunde
Alexandrina 17 februarie 2010 - 22:37

La multi, multi ani, Laura, cu cat mai multe retete delicioase! Ma bucur mult ca ti-am descoperit blogul, ma bucur ca ti-am incercat retetele, ma bucur sa citesc inca o noua postare superba, cu o prezentare frumoasa, plina de spirit!
Te sarut cu drag, iti doresc cat mai multe impliniri, fie aici in lumea virtuala, fie in viata de zi cu zi!

Raspunde
daniel 17 februarie 2010 - 22:36

Multi ani si multe astfel de minunatii. Formidabil, eu am crezut pana acum ca-mi place doar sa mananc bunatati, dar ma tenteazasa si exersez. Felicitari pentru tot ce faci si pentru daruirea cu care iti impartasesti operele noua, cititorilor cu ecrane.

Raspunde
Michelle 17 februarie 2010 - 22:27

la multi ani!felicitari!

Raspunde
DiAnais 17 februarie 2010 - 22:27

La multi multi ani gustosi! Sa fi sanatoasa sa ne mai incanti si de acum incolo cu bunataturi! 😀

Raspunde
ellis 17 februarie 2010 - 21:35

LA MULTI ANI ALATURI DE MULTI VIZITATORI!
Gatesti spectaculos, iarr modul de prezentare si stilul descrierii sunt inconfundabile! Succes si sa ne rasfeti tot asa cu bunatati!

Raspunde
Cami 17 februarie 2010 - 21:34

Laurici, multi ani inainte! Aproape ne potriveam , eu ieri 20 de ani in Hamburg!O seara placuta! Cami

Raspunde
fely2 17 februarie 2010 - 21:20

Doamne Laura au trecut deja 3 ani!Ce pot sa-ti spun decat ca ne-ai incantat in acest timp cu foarte multe bunatati si te rog sa nu te opresti.LA MULTI ANI DE BLOG SI LA CAT MAI MULTE RETETE!Felicitari si multumiri si lui Bogdi pentru tot ajutorul pe care ti-l da.Prajitura arata sssuuupppeeerrr!

Raspunde
claudia 17 februarie 2010 - 21:18

La multi ani Laura!Multe retete la fel de delicioase ca pana acum!! Te pup!

Raspunde
ISABELA 17 februarie 2010 - 20:56

La Multi Ani LAURICI, la cat mai multi ani cu blogul.
Tiramisu e si favoritul meu :P.
Te pup cu drag!

Raspunde
Olgutza 17 februarie 2010 - 20:46

Laura, la multi ani si la cat mai multe retete delicioase 🙂
Nu se putea desert mai bun ca sa serbezi 3 ani de blog – muza pentru cititori 😉 decat tiramisu 🙂

Raspunde
Svea 17 februarie 2010 - 20:38

Te-am descoperit cu câteva luni în urmă, dar astăzi, nu ştiu ce mi-a venit (gând la gând cu bucurie) să poposesc timp îndelungat pe blogul tău şi să-mi pun la încercare glandele salivare (să văd cât rezistă) :)) Trebuie să recunosc că eşti o adevărată regină a torturilor, care mai de care mai ciocolătoase 🙂 şi mai tematice, de am zăbovit minute întregi, admirându-ţi operele de artă şi, implicit, îndemânarea, imaginaţia şi răbdarea de care dai dovadă!

La mulţi, mulţi anişori, blogule gustos şi arătos, pentru că ai cu ce să ne delectezi ochii şi papilele gustative!

Raspunde
adnas54 17 februarie 2010 - 20:22

Ma bucur Laura sa fiu prima care te felicita. Trei ani inseamna ceva, dar cei grozav… e ca ai reusit sa te menti sus…in varf.
La multi ani! Sanda

Raspunde
Gingasia 17 februarie 2010 - 19:48

Multi ani inainte, delicioasi! te pop

Raspunde
Lipo 17 februarie 2010 - 19:39

La cat mai multi ani inainte sa ne incanti cu retele tale absolut minunate 🙂

Raspunde

Lasă un răspuns la Cami Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.