Prajitura Snickers

92 comentarii
Dintre toate prajiturile cu nuca din lumea asta, eu va zic cu mana pe inima ca prajitura Snickers este cea mai delicioasa!!!!! 

Nu va lasati intimidate de foile coapte „pe dosul tavii”, deoarece le puteti coace si intr-o forma de tort cu pereti detasabili (de-acum se gasesc cam peste tot, dar mai ales online). Iar la sfarsitul postarii, o puteti gasi si sub forma de tort, deci da, se poate si asa: Tort Snickers,unde nu mai e nevoie sa coaceti atatea blaturi! 😀

 

Ingrediente:

Pentru foi:
  • 8 albusuri
  • 280 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • jumatate plic praf de copt (5 g)
Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg (mic)
  • 3 linguri cacao
  • 180 g zahar
  • 4 lingurite lapte (caldut)
  • 250 g unt (80% grasime)
  • 100 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 170 grade C (foc moderat). Tapetati o tava de aprox. 25/35cm cu hartie de copt.

Pentru foi, separati ouale; bateti bine albusurile cu zaharul, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat). Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul cu o spatula sau cu mixerul, dar la viteza cea mai mica, si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Coaceti, pe rand, cele trei foi la foc domol.
Fiecare foaie se tine cca. 12 minute, maxim 15 minute, dar nu mai mult! Daca aveti un cuptor care arde, tineti-le doar 12 minute.

Forma mea dreptunghiulara s-a dovedit extrem de utila si la asamblat…crema a stat, vrand-nevrand, la locul ei 😛

Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi), adica intr-o alta cratita, putin mai mare, umpluta pe un sfert cu apa. Retineti faptul ca oala in care faceti crema va fi introdusa in baia de aburi abia atunci cand apa din cratita de jos fierbe, dar, atentie, fundul oalei, cea de sus, nu are voie sa intre in contact cu apa. Doar cu aburii, de unde si numele procedurii 😛 Din momentul acela se lasa pe foc (focul se micsoreaza apoi) pentru cca. 12-15 minute si se amesteca totul foarte bine cu un tel sau cu lingura de lemn. Catre sfarsit se amesteca intruna, ca sa nu se arda!
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se mai tine pe foc inca 2-3 minute la fiert.
Se adauga untul rece (din frigider) in crema fierbinte; compozitia rezultata se amesteca pana cand se incorporeaza untul. Crema se lasa la racit, dupa care se pune la frigider pentru minim 3, 4 ore. Abia dupa aceea se monteaza prajitura. Asta ar fi prima varianta…si varianta adoptata de mine! 🙂

A doua suna cam asa: se adauga in crema (racita) untul lasat la temperatura camerei, dar nu tot odata, ci lingura cu lingura, amestecand bine pana cand untul e incorporat cremei.

Diferenta dintre prima varianta si cea de-a doua este ca prima e mai usor de realizat. Se amesteca toate frumos si se lasa la racit! Cea de-a doua e un pic mai problematica, dar numai daca nu se respecta cateva reguli simple: untul sa fie de calitate, nu romanesc, care e plin cu apa, si sa nu existe diferente de temperatura intre cele doua ingrediente: crema si untul. Crema sa fie la temperatura camerei si untul la fel (se scoate cu cateva ore inainte din frigider). Daca nu se respecta aceste reguli, crema se poate taia. Se „repara” insa daca ii adaugati un cub sau doua de gheata si amestecati energic sau daca o puneti din nou pe foc si o lasati apoi sa se raceasca (ccea ce va dura mai mult).

E posibil ca crema sa fie destul de moale in stadiul asta…asa ca, daca va grabiti, m-am gandit sa puneti 2 foi de gelatina (1 lingurita rasa gelatina granule) in crema fierbinte. Desigur, dupa ce ati hidratat-o minim 5 minute in apa rece (foitele de gelatina se scurg). Varianta cu gelatina e binevenita in cazul in care vreti sa transportati prajitura si nu vreti sa va stresati din cauza ei.

Dupa cum vedeti, mie crema mi-a iesit chiar curgatoare 😀 , dar nu am fiert-o atat cat trebuia (mai sus aveti insa toti pasii necesari pentru o crema reusita):

Se imparte, asadar, crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema…v-ati prins voi 😀


Se lasa la frigider pentru minim patru, cinci ore, dupa care puteti sa o portionati, dar cel mai bine e sa o lasati o noapte intreaga la frigider!
Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra fiecarei bucati si apoi sa presarati bucatele de nuca deasupra.

Surprinsa a doua zi dimineata (eu nu am reusit sa o las la frigider fiindca n-am mai avut loc…)
Are crema asta un luciu apetisant…iar de gust sa nu mai vorbim!!!
Prima taietura 😛

Pentru voi! 🙂

In concluzie, e o prajitura minunata, cu efect de lunga durata asupra ciocolatosilor 😀

Edit: Revin acum, cu cateva zile dupa Craciun, sa va arat „portia” de anul asta de Snickers, sub forma de tort, cadou pentru socrul meu: bunu Tibi 🙂

Forma folosita e una cu diametrul de 26 cm:

Blatul se coace cca. 20-25 de minute (verificati cu scobitoarea daca e gata):

Blaturile se pot apoi insiropa cu Baileys:

Suuuuper-delicios!!!

 

 

Reteta de la mona_usa, preluata de Pokha’s

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

92 comentarii

maria -maria 9 februarie 2011 - 13:18

super reteta de snikers,eu o fac de ani buni si e preferata familiei si a musafirilor.incercati-o si cu nuca taiata cubulete in foi ,prajita putin in cuptor inainte.e un deliciu.felicitari ptr blog l-am descoperit astazi cautind reteta de mere coapte.pupici.

Raspunde
ingrid 8 februarie 2011 - 14:18

Si pentru mine e intradevar prea mult zahar, dar nu e asta o problema, in schimb s-a gandit cineva sa foloseasca alune in loc de nuca? Sunt curioasa..si pofticioasa!

Raspunde
Doinitza`s cakes 2 februarie 2011 - 10:03

eu am prajitura asta sub forma de blat nu de foi si tot la fel se face,e deosebita,cum bine spune-ai unii spun ca e prea multa crema,noua ne place ,poate un piculet e prea dulce

Raspunde
oantza07 23 ianuarie 2011 - 02:28

Buna Laura,am mai incercat retete de ale tale dar e prima data cand iti scriu.
Azi am incercat briozele cu ness si nuca si prajitura asta care e intr-adevar dementiala…Nu am forma detasabila,am copt foile pe dosul tavii, iar crema am facut-o punand untul in crema fierbinte si lasand apoi o ora la rece.Nu mi-a curs deloc,chiar arata perfect,am mai adaugat astfel inca ceva pe lista de impresionat cunoscutii :).Iti multumesc!

Raspunde
Mirela Amariei 4 ianuarie 2011 - 16:03

Buna, Laura si un calduros La multi ani! Sa ai parte de un an „delicios” din toate punctele de vedere!
Am facut de 2 ori Snickers si de fiecare data a fost un real succes. Am insa o problema cu crema: imi iese prea moale.
Prima data am pus in crema fierbinte margarina de la frigider si am facut imediat prajitura. Chiar si a doau zi dupa ce a stat la frigider crema era tot moale. Imi alunecau foile. A doua oara am pus unt si am asamblat prajitura cand crema era rece deja. A iesit ceva mai bine, dar cum o scoteam de la frigider …alunecau foile un pic.
Iar crema…iese prea multa. Oare sa nu o mai pun pe toata?
Ma gandesc sa las si crema la frigider o noapte si de abia dupa aia sa fac prajitura.
SAu gresesc cand pun untul de la frigider in crema fierbinte? Trebuie sa pun in crema rece untul la temperatura camerei?

Raspunde
Anonymous 2 ianuarie 2011 - 19:19

Buna Laura

Sunt Alina,as vrea sa ti urez un dulce LA MULTI ANI, cu o crema de sanatate,insiropat de iubire,glazurat cu fericire si ornat cu realizari .te felicit pt toate retetele minunate pe care ni le ai impartasit. Visul meu e sa devin bucatar dp ce dau anu asta bacu,si u ma ajuti sa castig experienta,mersi .multi pupici

Raspunde
paula 31 decembrie 2010 - 22:58

Buna Laura,

Super buna prajitura, azi de Anul Nou am incercat-o si e delicioasa si foarte aspectoasa.
Sunt foarte pofticioasa si blogul tau reprezinta pentru mine o ispita continua.
Esti o gospodina desavarsita, felicitari.
Iti urez un sincer „La multi ani” multa sanatate si la mai multe retete delicioase.
Paula

Raspunde
Lumy 31 decembrie 2010 - 20:06

Am facut-o ieri si e dementiala!!!Imi place blogul tau.Desi umblu de ceva vreme pe el ,e prima data cand iti las mesaj.La multi ani si la cat mai multe retete care sa ne ingrase:))!!

Raspunde
Anonymous 30 decembrie 2010 - 18:23

Felicitari, am facut prajitura si a iesit superb, si estetica si la gust!

Raspunde
Anonymous 22 decembrie 2010 - 14:13

Hello Laura…Vreau sa fac maine prijitura Snickers si nu stiu cam cat de mare sa fie tava…Tava ta ce diametru are?Imi cer scuze daca scria pe undeva prin comentarii dar m-am uitat si nu am vazut nimic de genu asta…

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 16:49

Anonim, iti multumesc din suflet ca m-ai instiintat asupra acestui rusinos fapt…
Momentan astept raspunsul, pozitiv sper, al organizatorilor…

Raspunde
Anonymous 29 septembrie 2010 - 15:46

Iti atasez un link http://www.gatesti-ingenios.ro/retete_in_concurs~26 unde are loc un concurs de gatit si unde apar prajiturile tale copiate,au atasat inclusiv pozele tale de pe blog,nici nu s-au obosit sa prepare singure prajiturile!
Ar trebui sa ieie legatura cu organizatorii,nu mi se pare corect sa se fure munca altora,adica a ta::))

Raspunde
Elena 30 august 2010 - 16:17

Sa stii ca prajitura va fi pregatita iar sub forma de tort pentru ziua lui George:) Hm, vezi cat de fidela sunt prajiturilor… ciocolatoase?:))

Raspunde
Aniela 11 august 2010 - 07:02

Laura, a iesit o nebunie!!! Multumesc pentru aceasta reteta, si multumesc si Pocahontei, cea de la care ai preluat-o.
Cu siguranta o vom mai reface!

Raspunde
Aniela 6 august 2010 - 19:47

Laura, foarte bine arata!!!
Acum o am in pregatire in forma de tort, sa nu coc prea multe foi 😉
te pup, imi place mult si noua fata a blogului, felicitari!
Toate bune si revin cu impresii!
Cu drag, Aniela

Raspunde
Transport Funerar 3 august 2010 - 14:18

Foarte bine arată. Și cred că e tare tare bună.

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 17:36

Cristina, ma bucur mult ca vrei sa o incerci, iti va placea cu siguranta 🙂
…iar prepararea ei decurge foarte usor: separi ouale, pui albusurile intr-un vas mare(ca-s multe :P) si le folosesti, dupa cum am scris in reteta, la foi.
Galbenusurile impreuna cu restul ingredientelor, vor fi puse la bain-marie, pentru crema.
Te sfatuiesc sa iti printezi reteta si sa o ai mereu in fata ochilor, recitind astfel pasajele care iti par neclare (asa fac eu :D) si-atunci nu poti da gres.
Spor la prajiturit 😛 …si sa imi dai de veste cum ti s-a parut 🙂

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 17:24

Mina draga, dupa ani-lumina ajung si eu sa iti raspund 😛
Te pup pentru ca ai incercat minunatia :)) …si te astept cu drag, sa povestim si despre alte chestii din astea pacatoase, hi, hi…

Raspunde
cristina 30 aprilie 2010 - 14:18

Buna,
arata foarte bine si probabil este si foarte gustoasa. Dar am o nelamurire, vreau sa o fac si eu si nu-mi este clar pentru blat separ albusul de galbenus si ce din ele amestec cu 300 zahar si ce fac cu cealalta parte din ou.
Imi doresc foarte mult sa o fac si vreau sa ma lamuresc sa nu fac greseli.
astept cu nerabdare.
cristina

Raspunde
mina 28 decembrie 2009 - 14:38

am incercat-o si pot spune ca mi-a placut la nebunie!nu sunt fana ciocolatei amarui,am folosit numai cioco de lapte si a iesit f buna!

Raspunde
Laura 12 noiembrie 2009 - 12:45

Da, iubita, doar albusurile merg la blaturi, sint blaturi-merengue 😛 …galbenusurile sint numai pentru crema 🙂
Ma bucur muuult de tot ca incerci prajitura, e bestiala…si-acum mi-ai facut o pofta nebuna de ea, hi, hi…
Spor la bucatarit!!! :))

Raspunde
ellis_el 12 noiembrie 2009 - 09:54

Buna Laura,as vrea sa fac prajitura Snickers maine ca de mult ma tot gandesc la ea,ca de altfel la multe din retetele tale.Nu prea am inteles ceva la foi,se fac doar cu cele 8 albusuri,nu punem si galbenusurile?Tu esti foarte explicita dar nu vreau sa stric ceva asa ca mai bune sa fiu sigura

Raspunde
Laura 7 iulie 2009 - 14:20

Ceau, Cris!!! 🙂 Ma bucur tare mult ca ai incercat prajiturica mea preferata (bine, la mine toate-s „preferate” 😀 )
Sper ca nu ai intampinat alte probleme cu foile, inafara (probabil) faptului ca ti-au iesit foarte subtiri…
E delicioasa, asa-i?! 😛

Raspunde
cris 3 iunie 2009 - 20:22

ciao.am facut si eu aceasta prajitura.crema a iesit super,a trebuit sa ma grabesc sa o intind ca se intarea.foile nu stiu cum ar fi trebuit sa iasa,eu am folosit doar 200 g de nuca,atat am avut.

Raspunde
Laura 22 aprilie 2009 - 17:58

Amalia si Tina, va pup pentru ca ati incercat Snickersul meu preferat 😛 …si va urez, cu un pic de intarziere: Sarbatori Pascale Fericite!!!

Amalia draga, data viitoare cand il mai faci, monteaza-l direct pe platoul de servit! 😉
…desi, da, il poti felia si in tava, dar cu mare grija :))
Sa folosesi sanatoasa…si cu spor 🙂 …noua forma!!!

Tina draga, cata dreptate are sotul tau, hi, hi…chiar nu i-ar sta rau numita: Nuckers! 😛
Ma bucur mult ca v-a placut!

Raspunde
tina.marian 17 aprilie 2009 - 10:48

sotul meu spunea ca aceasta prajitura ar trebui sa se numeasca „NUCKERS” ca este cu foarte multa nuca.
:))))))))))))))))))))))))))
oricum a iesit dementiala prajitura.
sarbatori fericite va doresc.

Raspunde
Amalia 14 aprilie 2009 - 19:05

Am facut Snickersul draga Laura si miroase bestial in bucatarie! Il las pana maine sa se intareasca crema si glazura. Cand ai portionat prajitura era in tava detasabila? Ca mie mi-e teama sa nu o zgarii…Te pup!

Raspunde
Laura 6 aprilie 2009 - 15:27

Te pup, Amalia draga!!! Ma bucur ca n-am intarziat cu raspunsul!

Da-mi voie sa te felicit pentru alegerile facute, in ce priveste dulciurile care vor avea onoarea sa apara pe masa voastra de Paste! 😉
…si te astept cu mare drag, oricand, cu intrebari sau nelamuriri!
Te pup dulce, dulce!!!

Raspunde
Amalia 6 aprilie 2009 - 15:15

Nu-i nici un bai ca ai intarziat raspunsul, ca vreau sa o fac de Pasti, insa as prefera totusi cu tava minune nu cu coptul pe dosul tavii… Am sa incerc la Metro, mi-a mai spus o prietena ca a vazut asa ceva pe la 70 lei. Mi-am facut deja lista cu prajiturile de sarbatori: prajitura cu mac (preferata noastra), Snickers, Amandina si…ma mai uit in retetele tale minunate sa mai gasesc si alte bunatati. Daca nu te deranjeaza poate am sa mai revin sa iti cer sfatul. Te sarut si iti multumesc!

Raspunde
Laura 6 aprilie 2009 - 15:09

Lygyutza, ma bucur mult ca ai gustat din delicioasa prajitura! 🙂
Sa stai cat mai mult pe langa verisoara ta! 😛
E dulce tare, daaaaa!!! 😀 …dar mie-mi place la nebunie asa, hi, hi…
Te pup si iti multumesc pentru mesaj!

Raspunde
Laura 6 aprilie 2009 - 15:05

Amalia scumpa, mii de scuze pentru raspunsul intarziat!!!
Sint extrem de incantata ca vrei sa-ncerci Snickersul! 🙂
E delicios!!!

Eu am gasit tava in Metro, parca…deci daca ai vreunul prin apropiere, poti incerca…
Pana la urma, se pot coace destul de usor si pe dosul tavii, tapetata cu hartie de copt: pui compozitia cu lingura si nivelezi usor…
Na, mai fara stres e cu tava dreptunghiulara, de ce sa nu recunosc 😛 …asa ca bafta la cumparaturi!

P.S. Crema ar fi bine sa o lasi mai mult la fiert 😉
Te-astept cu impresii! Pupici! 🙂

Raspunde
lygyutza100 4 aprilie 2009 - 18:22

Acum a terminat si vara`mea de facut aceasta prajitura si este foarte buna.Doar ca un pic poate prea dulce,dar in rest o prajitura de nota 10!Felicitari!

Raspunde
Amalia 4 aprilie 2009 - 16:54

Buna Laura, as vrea si eu sa fac minunatia de prajiturica Snickers(pe care o ador!) insa am emotii cu coptul foilor… Imi poti spune te rog unde ai gasit tava dreptunghiulara detasabila? Sunt din Cluj…Iti multumesc anticipat!Te sarut cu drag.

Raspunde
Laura 3 februarie 2009 - 01:18

Dadida, draga mea, ma bucur ca te numeri, totusi 😛 …printre noi, cei fermecati de aceasta prajitura!!!

Marea greseala e insa a mea, pentru ca am promis deja, de mii de ori, ca am sa schimb multe din mesajele vechi, in sensul ca daca se impun unele modificari…si aici chiar se impun, iata :)) …sa nu mai stau pe ganduri…
Majoritatea retetelor facute „by” nu stiu-cine sint redate cuvant cu cuvant, pentru ca asa mi-a fost mie mai usor in momentul ala, sa dau copy-paste 😛 …dar acum imi este foarte clar ca am gresit…si am sa incerc, incet, incet, sa le schimb pe toate si sa le dau o nota personala 😉

…si acum despre meniul pentru Raducu 🙂 …in primul rand, sa iti traiasca amandoi pruncii!!!
…si-apoi nu pot sa-ti spun decat ca sint impresionata de alegerile facute si ca, cu greutate, ti-as mai putea recomanda ceva! 😀
Totusi, sa tii cont de faptul ca, in general, copiii nu au rabdare sa stea la masa si sa manance linistiti ca un adult, asa ca lor le-ar merge de minune un bufet, separat, care sa contina, cum bine te-ai gandit si tu: mini-pizza, chiftelute, oua-ciupercute (le gasesti la meniul mamei mele :P)…mini-sandwich-uri „unse” cu compozitia preferata sau pregatite clasic: unt, sunca, felii subtiri de cascaval sau branza topita…pe care le „decupezi” apoi cu diferite forme, de animale, stelute, inimioare, etc…
Iar daca prajiturile vor fi pliiine de ciocolata 😛 …atunci ar fi bine sa alegi un tort mai usor, de fructe si branza dulce…crema „tortului-peste” e delicioasa…sau cea de la „tort cu botosei”…
…bineinteles, putand opta si pentru varianta inversa :)) …adica prajituri cu fructe (si aici tii cont de preferintele puiului tau) si un tort ciocolatos tare, ca cel de la „Cupola ninsa”! 😉

Sper sa nu iti fi facut capul calendar, hi, hi…
Iti tin pumnii ca tot ce-ti propui sa-ti reuseasca si sper sa vii cu noutati…dupa frumosul eveniment! 🙂
…si daca mai ai ceva nelamuriri, te-astept cu drag sa-mi scrii…si pe blog si la adresa mea de mail: arualsv@gmail.com
Multi, multi pupici!!!

Raspunde
dadida 1 februarie 2009 - 19:13

si chiar te intreb ce tort si prajitura mi-ai recomanda pentru ziua lui Radu…invitati fiind copii si parinti.
daca mi-ai da si sfaturi de aperitive si ce as mai putea servi…ar fi super caci vad ca ai o mana de aur in ale bucatariei.
eu una m-am gandit la icre pe castravete,vinete in cosulete de rosii cherry,mini pizza,chiftelute ,pui shanghai(parca asa se scrie)pangasius pane cascaval,masline,rosii,castraveti toate aranjate pe frunze de salata verde….apoi,pulpe de pui cu crusta de piure si salata verde +rosii+castraveti + prajiturici(zic eu ca amandine si prajitura krem-a-la-krem)+TORT

Raspunde
dadida 1 februarie 2009 - 19:02

buna Laura…cred ca m-am pripit cu comentariile…e chiar buna prajitura asta …am gustat imediat ce am montat-o si am si scris impresiile tot atunci…dar nu se imbinasera gusturile si iata ca de ieri mananc desertul snikers intr-o veselie si toate vecinele carora le-am dat din prajitura au laudat-o intr-o veselie,dar tot a 2a zi cand au venit la mine.asa ca ,in reteta scrie ca se poate taia in urmatoarele 15 min, si eu am inteles ca se si poate servi..recomand ca prajiturica sa stea peste noapte la frigider asa cum a lasat-o si Laura nu sa fie infulecata in urmatoarele 15 minute asa cum am facut eu…:((asa ca impresia e excelenta …si in mod sigur voi mai trece pe aici caci pe 1 martie e ziua lui Radu,cel de-al 2 lea bebe al meu…el face 2 ani si eu voi face un tort „a la Laura”…:))

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 17:18

Bine-ai venit, Dadida!!! 🙂
Ma bucur ca incerci din retetele mele si ma bucur ca mi-ai impartasit impresiile tale in legatura cu aceasta minunata prajiturica!
…care iata, noua ni se pare perfecta din punct de vedere a „dulcetii” 😛 …dar tie ti s-a parut mult prea dulce…
Te-ai gandit bine…pe viitor, sa reduci din cantitatea de zahar si poate sa adaugi in plus nuca macinata…
Te mai astept pe la mine! 🙂

Raspunde
dadida 30 ianuarie 2009 - 15:04

buna ziua si bine v-am gasit…prajitura snikers e a 2 reteta de pe blog pe care o fac alaturi de piept de pui cu smantana si pesmet…in ceea ce priveste prajiturica,mie mi se pare exagerat de dulce,as mai reduce portia de zahar din crema …buna..dar exagerat de dulce…

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 19:05

Wow, Elena, ce mult ma bucur ca e atat de apreciata de voi!!! 🙂
Chiar acum am postat si eu, in continuare, portia noastra de anul asta, de Craciun…si inca sub forma de tort! 😉
Excelent, ca-n totdeauna!!!
…si acum daca stau sa ma gandesc, cred ca l-as mai fi putut felia o data si s-ar fi patruns foile si mai bine cu crema…dar atunci era nebunie la noi in bucatarie :)) …si tot ce voiam era sa terminam la timp cu totul!

Te pup si iti urez, ca nu-i prea tarziu: La multi ani!!!

Raspunde
Elena 29 decembrie 2008 - 12:46

Laura, prajitura a fost punctul central al Craciunului de anul asta, si se cere INSISTENT si pentru Anul Nou! Ma gandesc daca nu ar fi bine sa fac o portie si jumatate, sa ajunga, intr-o tava mai mare;)
Si acum purced sa caut in site-ul tu minunat o reteta speciala de tort:D

Raspunde
laura 14 februarie 2008 - 15:40

Elena, praji asta chiar merita facuta!!! …exact aceeasi poveste ca si la amandine! :)))
Vei vedea cat de rapid o topesc copiii, hi, hi…
Sa-mi dai de veste cum a fost! 😛

Raspunde
Elena 13 februarie 2008 - 00:51

Iti dai seama ca o fac cat de repede? Nu am tava dar poate gasesc in Selgros, tocmai am achizitionat de briose si de tort si am vazut o gramada de modele si chestii. Arata super si la tine praji, intial am vazut-o postata la Irina si… mi-a plouat in gura:) Acum e tornada, daca o mai vad posatata undeva… nu stiu ce ma fac:))

Raspunde
laura 8 februarie 2008 - 16:20

Draga Laura, iti multumesc frumos pentru complimente si ma bucur ca m-ai trecut pe listuta ta! 🙂

Multi pupici!!!

Raspunde
laura 8 februarie 2008 - 16:18

Draga Ginette, si eu am murit de pofta ei… dar acum m-am linistit! :)))

Ar trebui s-o oncerci si tu ca vad ca esti ca mine, ciocolatoasa rau! 😛
Multi pupici si tie!

Raspunde
laura 8 februarie 2008 - 16:17

Draga mea Irina, forma am gasit-o la Metro…de-abia am gasit-o si eu, ca o vanam de mult :)) …a costat un pic peste 60 de lei…cam piperat pretul dar mi-o doream de mult, in special pentru prajiturile mele cu fructe si gelatina, pe care le-am facut in ultimul timp…
…desi, uite cat de utila mi-a fost acum 🙂

Raspunde
laura 8 februarie 2008 - 16:08

Draga Edith, iti multumesc frumos pentru vizita si aprecieri! 🙂
Ma bucur ca-ti face cu ochiul Snickersul :)) …dar sa stii ca se face foarte usor, mai ales daca ai forma din aia, cu peretii detasabili…
Si oricum, la cat de gustoasa e, merita orice efort, sa stii 😛
O zi frumoasa si tie, pupici!

Raspunde
Bosina 8 februarie 2008 - 11:36

Acesta reteta este forte frumoasa! Multumesc pentru idea! Finalmente ho trovato il tuo nuovo blog e ora inserisco il link nel mio! Complimenti di cuore! Sei una delle mie letture quotidiana1 Con amicizia, cu prietenie Laura
(am recut mail! Multumesc draga prietena!)

Raspunde
Ginette 7 februarie 2008 - 22:32

Mai Laura, ce-mi faci tu mie !!! Mooorr de pofta !!!!! Felicitari si pupici!

Raspunde
Irina 7 februarie 2008 - 15:59

Laura, de unde ai cumparat forma? n-am mai vazut pana acum

Edith, sa stii ca folie se fac usor, si eu pregatesc des prajitura asta, ca e foarte buna

Raspunde
Edith 7 februarie 2008 - 14:19

wow, laura ce bine arata 🙂 Daca nu ar fi cu atatea foi… 🙁
Felicitari pentru retetele minunate!:)
O zi frumoasa!

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui Anonymous Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.