Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Dragii mei, am facut aceasta prajitura Snickers cu ciocolata alba, cu nuca si caramel, ce seamana foarte tare la gust cu mult poftitul baton Snickers πŸ˜€ , pentru a doua oara deja, intr-o saptamana!!!!!!!!

Este cu adevarat o prajitura deosebita, si gustoasa si aspectuoasa, si foarte important: mult mai usor de preparat decat prajitura Snickers, varianta „clasica”, in fata careia au abdicat multe fete, cauza fiind foile coapte „pe fundul tavii”.
Asadar, va poftesc la o bucata duuulce de Snickers alb. Asta fiindca are ciocolata alba si in crema si in glazura.

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri pline cu faina
  • 5 g praf de copt (o jumatate de pliculet)
Strat intermediar…si delicios πŸ˜€
  • 200 g ciocolata alba
Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar (rase)
  • 250 g unt
  • 2 linguri apa
  • 200 g nuca (prajita)
Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • nuca taiata bucatele

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se incinge cuptorul la foc moderat (175 grade C) si se tapeteaza cuΒ hartie de copt o tava de prajituri de aprox. 30 cm lungime si 20 cm. latime (masurata in interior).

Se bat spuma albusurile cu zaharul; se adauga treptat nuca macinata, faina si praful de copt, ambele cernute:

Se amesteca usor cu o spatula, nu cu mixerul!!! Compozitia se toarna in forma pregatita si se niveleaza usor:

Se da la cuptor pentru cca. 20 de minute:

In acest timp, se rade ciocolata alba pe razatoarea mare sau se marunteste (nu foarte fin) la robotul de bucatarie. Asa am facut eu πŸ˜›

Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din forma (se rastoarna cu grija si se scoate hartia de copt). Se aseaza apoi pe un platou si se presara imediat cu ciocolata alba rasa:

Cat se raceste, se prajeste nuca πŸ™‚
…dar chiar faceti-o, va rog eu mult!!!!! Nuca asta prajita e ca cireasa de pe tort πŸ˜›
Puneti nuca pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-o la cuptor 3, 4 minute la foc moderat. In bucataria voastra va mirosi divin!!!

Se pregateste crema: se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma.
Se caramelizeaza zaharul ramas (alte 5 linguri), se „stinge” caramelul cu apa si se adauga untul:

Se fierbe crema la foc mic timp de 1, 2 minute, dupa care se adauga galbenusurile spuma. Se amesteca intruna (se arde usor, asa ca aveti grija!!!)

Cand arata asa, e gata πŸ™‚

Se adauga apoi nuca prajita si tocata (cu cutitul) si se omogenizeaza:

Se lasa pe foc pana cand crema se ingroasa (cca.2 minute):

Se ia apoi de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se intinde repede peste blatul imbibat cu ciocolata πŸ˜€

Se da prajitura la rece pentru minim 2 ore, „la rece” nu insemnand neaparat la frigider.

Se feliaza apoi cu un cutit bine ascutit si incalzit (tineti cateva secunde lama cutitului in apa fierbinte inainte de a felia prajitura. Desigur, lama se sterge apoi cu un prosop de bucatarie πŸ˜› )

In felul asta, stratul de ciocolata se va taia perfect si veti obtine niste bucati delicioase de Snickers:

pentru glazura, se topeste ciocolata alba la bain-marie sau la microunde. Aveti grija, caci ciocolata alba este foarte „sensibila”. Topiti-o asadar, cu grija, la foc mic, amestecand des.
Se toarna cate o lingurita desupra fiecarei bucati de prajitura:

Se decoreaza prajitura cu bucati de nuca tocata si se savureaza pe deplin!!!

A fost nemaipomenita!!!!!
…dar si foarte dulce πŸ˜€ , asa ca cine doreste poate micsora cantitatea de zahar din crema.

P.S. Glazura de ciocolata nu este obligatorie. Am inventat-o eu, mai mult pentru a da un aspect „nins” prajiturii.