Prajitura Mokka

15 comentarii
Cafea, alune, ciocolata, rom, cam asta ar fi Prajitura Mokka. Adica tot ce-ador eu pe lumea asta!!!!!! :D. Plus nuca de cocos, dar aia e deja o alta poveste 😛

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 4 oua
– 150 g. zahar pudra
– 125 ml. ulei
– 125 ml. apa minerala
– 1 fiola esenta de rom
– 150 g. faina
– 1/2 plic praf de copt (5 g.)
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita (cu varf) cafea macinata sau instant
– 200 g. alune de padure

Pentru decorat:
– 250 g. ciocolata de lapte
– 100 ml. smantana dulce pentru frisca
– 50 g. unt
– boabe de cafea



Era clar cu ce aveam sa incep, nu?! Cu alunul nostru drag, ce an de an se face tot mai chipes 😀

De bucurie ca s-au copt, in sfarsit, alunele, Bogdi le-a cules pe toate (ma rog, pe alea la care ajungea el :P)

…si dupa ce si-a indesat cu pofta cateva-n gurita-i scumpa, m-a lasat sa-mi fac de cap cu ele 🙂

Dar sa va zic cate ceva si despre reteta :P.

Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol). Ouale si zaharul se bat cu ajutorul mixerului pana se obtine o spuma, cca. 5 minute. Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt (cernute), cacaua, cafeaua si alunele macinate (in prealabil prajite pentru 2, 3 minute la foc mediu, pentru o aroma de vis ;))

Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec:

Se toarna intr-o tava de aproximativ 25/35cm, tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute:

Prajitura se lasa sa se raceasca, iar intre timp se prepara glazura de ciocolata (chiar aveam nevoie de asta :D)

Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa pana cand se topesc.
Cand s-a mai racit, se toarna peste prajitura:

Se lasa la rece (nu la frigider).
E o glazura minunata!!! Pe langa faptul ca e gustoasa foc mai e si aratoasa. N-o laud degeaba, veti vedea, are sclipiri de diamant 😛

S-a mentinut lucioasa chiar si atunci cand am inceput sa croiesc eternele mele romburi 😀

Le-am taiat dupa acelasi „tipar” de aici: Romburi cu nuci si cafea

Voi o puteti felia, bineinteles, in ce forme doriti.
Marginile au fost primele care au cazut :))

La final, se elibereaza boabele de cafea:

…si se orneaza fiecare bucata de prajitura, dupa propria fantezie…

Delicioasa!!!!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

Yonella Blondutza 21 august 2014 - 18:29

Aceasta va fi prajiturica pt ziua mea de naștere. In sfarsit m-am hotărât. Multumesc !!!

Raspunde
Mihaela 1 iulie 2012 - 09:06

Buna,
N-am observat unde ai scris de dimensiunea tavii.

Multumesc,
Miha

Raspunde
georgi 7 februarie 2012 - 17:19

astazi am incercat si eu,f delicioasa, multumim pt reteta 🙂

Raspunde
melcisor 20 septembrie 2010 - 19:17

Cat de bine arata prajitura ta! Decorul si incadrarea mi se par perfecte, dar am observat ca in general acorzi mare atentie fotografiilor tale. Felicitari!

Cat despre prajitura in sine .. pe dinafara seamana cu o negresa. seamana si la gust? 😀

Raspunde
http://mamasiiubita.blogspot.com/ 20 septembrie 2010 - 15:00

Arata super! Cum iti pastrezi silueta cu asemenea bunatati?

Raspunde
Anonymous 20 septembrie 2010 - 13:27

buna Laura
am facut multe retete de ale tale de cand te-am descoperit si multi au zis ca sunt dementiale..amandine,snikers,crema cu zmeura,diferite torturi,creme, le-am mai combinat eu dupa gust blat cu creme,..etc..multe ce mai
am facut ieri prajitura Mokka..un deliciu…mai sutn cateva bucatele.Sotul isi cumparase alune de padure sa rontaie la meciuri..si a ramas fara ele..dar a fost incantat de praji..
multumim pt retetele cu care ne incanti gusturile si nu numai..

Raspunde
Amalia 19 septembrie 2010 - 16:17

Tot ce tine de cafea imi place mult asa ca nu va trece mult si voi manca din delicioasa ta prajitura. Am gasit la un magazin specializat boabe de cafea trase in cioco deci cu acestea voi orna prajitura. Te sarut!

Raspunde
felis 19 septembrie 2010 - 10:02

Laura… super arata prajitura… o voi incerca si eu…

Raspunde
Anonymous 18 septembrie 2010 - 22:12

Felicitari Laura pentru aceasta prajitura extrem de fina si delicioasa,mi a placut foarte mult.
Cu drag Mari!

Raspunde
doctor 18 septembrie 2010 - 16:41

o sa incerc si eu…sa cumpar de undeva sa o mananc…ca doar nu o sa ma apuc sa gatesc…era sa dau foc la casa ultima data:)))

Raspunde
Boabe de Cafea 18 septembrie 2010 - 14:42

Laura, imi place mult blogul tau. Chiar daca pare ca glazura acestei prajituri e un pic mai moale sunt sigura ca e excelenta. Glazura se poate „rezolva” usor folosind un alt tip de ciocolata. De exemplu cea de menaj neagra. Dar nu cred ca e cazul. Nu mai are acelasi farmec.
Un weekend frumos sa ai!

Raspunde
Elena T. 17 septembrie 2010 - 16:24

Absolut superba si decadenta, Laura esti grozava!!!!

Raspunde
Bianca 16 septembrie 2010 - 22:36

Laura multumesc de precizari.
Snickersul mi s-a parut o prajitura super delicioasa!!! si nu imi pare rau ca am facut-o dar imi e ciuda ca nu mi s-a intarit crema. data viitoare am sa fac cum m-ai invatat:)
Pup

Raspunde
Laura 16 septembrie 2010 - 22:07

Bianca, te referi la glazura, nu?! …pai da, era un pic cam „topita”, ca afara astazi au fost + grade :)) …si stii si tu cat dureaza pana realizezi doua, trei poze frumoase 😉
Dupa ce am adus-o inapoi in casa, insa, a ramas de neclintit, hi, hi…

Snickers-ul e absolut minunat si ma bucur mult ca l-ai incercat. Nici mie nu mi-a iesit prea tare crema atunci cand am facut-o pentru prima oara dar m-a luminat o tipa draguta de pe culi cum sa fac…ciocolata se adauga la sfarsit, pentru ca altfel ai impresia ca crema s-a legat, cand de fapt nu e asa…am sa revin cu mici observatii la topicul cu pricina 😉
…da’ chiar si asa, nu ti s-a parut delicioasa?! …si prajitura, si crema? Eu iti spun sincer, crema am savurat-o cel mai tare, exact asa ca tine, cu lingurita :)))
Data viitoare iti va iesi perfect, sint sigura 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Bianca 16 septembrie 2010 - 21:56

Cam moale crema Laura nu? Sau mi se pare?
Am facut si eu prajitura Snickers a ta si nu s-a intarit deloc crema.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui georgi Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.