Prajitura la tava cu pere

5 comentarii

Cine-ar fi crezut ca o mana de pere culese in toamna anului trecut vor opri scurgerea timpului?! Le-am pus deoparte pentru o negresa cu pere, dar am uitat de ele. Cand mi le-a adus tati de-afara, nu mi-a venit sa cred, parea c-au fost culese chiar atunci din pom! Am gustat dintr-una si era atat de dulce si zemoasa, incat am stiut imediat ce voi face cu ele: o prajitura la tava cu pere 🙂

Rapida si usoara, ca o zi de primavara!!! 😀

 

Ingrediente:

Blat de cacao:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 180 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 125 ml lapte (gras)
In plus:
  • 5 pere potrivite (bine coapte)
  • 1 lingurita scortisoara
Pentru ornat:
  • zahar pudra

 

 

Pentru voi, cu drag 🙂

Daca aveti multe pere si nu stiti ce sa faceti cu ele 😀 , puneti pe lista si aceasta Prajitura rasturnata cu pere si blat de turta dulce!!!

 

 

Mod de preparare:

Iata perele mele frumoase:

 

Si iata ce trebuie sa faceti, daca vreti sa va bucurati de aceasta prajitura delicioasa: inclaziti cuptorul la 170 grade C (foc domol). Tapetati cu hartie de copt o forma de aproximativ 20 x 30cm.

Curatati perele de coaja si taiati-le in cubulete. Pudrati-le cu scortisoara:

Pentru blat, separati ouale; bateti albusurile spuma cu un praf de sare (cat luati cu 3 degete). Lasati deoparte.

Bateti untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul. Adaugati galbenusurile si amestecati scurt.

Amestecati faina cu cacaua, bicarbonatul si praful de copt, apoi omogenizati acest amestec in compozitia cu unt si galbenusuri. Turnati laptele (rece):

Adaugati albusurile batute spuma si amestecati usor. Turnati aluatul rezultat in forma pregatita si nivelati. Presarati deasupra, cat mai uniform, bucatelele de para:

Lasati prajitura la copt cca. 32-35 de minute. Lasati-o in tava pana se raceste complet, dupa care o puteti scoate (desi o puteti foarte bine felia si in tava):

Fantastica!!!

 

Pudrati-o cu zahar praf vanilat, pentru un plus de aroma 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Simona 20 ianuarie 2017 - 00:08

Este fantastica! Cum nu erau prea coapte…eu am fiert, intai, perele, in apa cu zahar si scortisoara. Ce a iesit…a fost in scurt timp isorie.:)) Si e incredibil de frageda. Multumesc pt aceasta reteta.

Raspunde
Raluca 12 martie 2016 - 07:58

Mă omorî cu fructele tale! Fructe adevărate și prăjitură minunată, mi-ai făcut o poftă………

Raspunde
Laura Sava 12 martie 2016 - 13:28

Raluca draga, mi-ar placea atat de mult sa poti gusta dintr-o para de-a noastra, sau dintr-un mar, sau din orice mai avem noi prin gradina 😀 …fiindca, asa cum spui si tu, sunt ADEVARATE!!!! Nu le pot reda gustul minunat in doar cateva cuvinte…
Te pup dulce!!!! <3

Raspunde
Raluca 13 martie 2016 - 21:35

Prajitura mi-a iesit f buna cu ce am avut la bloc: visine din congelator si mere cubulete. Buna, buna…dar cu perele tale cred ca e si mai buna.

Raspunde
Laura Sava 14 martie 2016 - 19:02

Ma bucur mult de tot c-ai incercat-o, Raluca!!! Precis a fost tare buna si cu visine+mere 🙂
Cred ca ar iesi bine si cu pere din compot (sau alte fructe din compot). O sa incerc odata varianta asta!

Te imbratisez cu drag!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Sava Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.