Prajitura fina cu cocos si prune

21 comentarii
Stiu ca de cateva zile va delectati cu antetul meu care abunda in retete cu prune 😛 , dar nu m-am putut abtine sa nu va prezint si o noutate in domeniu, adica aceasta prajitura fina cu cocos si prune, a carei glazura crocanta din fulgi de cocos ne-a cucerit pe toti! :))
E absolut delicioasa!!!!!!
Si daca tot v-am amintit de prune, va pun la indemana o alta prajitura minunata: Prajitura cu prune si glazura de nuci si smantana. Foooarte buna si asta! 😀

Ingrediente:

Pentru umplutura:
  • 750 g prune
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g fulgi de cocos
Pentru blat:
  • 150 g branza dulce de vaci degresata
  • 8 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
  • 1 varf de cutit de sare
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)

Mod de preparare:

In primul rand, spalati prunele, stergeti-le, taiati-le pe jumatate si indepartati-le samburii.
Pentru umplutura, topiti untul in bain-marie. Adaugati treptat zaharul, amestecand mereu, apoi laptele si fulgii de cocos.
Dupa omogenizare, luati amestecul de pe foc, apoi lasati-l sa se raceasca.
Pentru aluat, puneti branza intr-un castron, apoi amestecati-o cu laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Presarati faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) peste compozitia de branza, apoi amestecati cu ajutorul mixerului.
Picurati deasupra uleiul pentru a-l face mai pufos si amestecati bine cu mainile pana obtineti un aluat omogen.
Formati o bila din aluatul obtinut si lasati-l cca. 10 minute sa se odihneasca:

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 175 grade C (foc potrivit). Ungeti o tava de aprox. 25/35cm. cu ulei sau tapetati-o cu hartie de copt.

Intindeti aluatul pe o planseta sau pe o suprafata plana, intinsa. Asezati-l apoi in tava, avand grija sa il aranjati pe margine. Daca credeti ca nu va descurcati, puneti aluatul direct in tava si aranjati-l cu ajutorul unei linguri. Apasati cu dosul lingurii pana obtineti un strat cat mai uniform.

Puneti prunele taiate in bucati peste aluat, asa cum sunt aranjate tiglele pe acoperis 😀

Presarati masa de fulgi de cocos deasupra prunelor:

Dati prajitura la cuptor pe gratarul din mijloc timp de cca. 30 de minute:

Scoateti prajitura din cuptor, apoi lasati-o sa se raceasca:

Taiati prajitura in bucati de marime potrivita si asezati-le pe un platou mai mare:

Savurati-le langa o cafea fierbinte…sau pur si simplu! :))

Sa aveti pofta!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

21 comentarii

doina 15 septembrie 2012 - 21:03

Draga Laura,

am incercat prajitura, a iesit foarte buna, este chiar simplu de facut si am primit numai complimente pentru combinatia prune-cocos ;)) Aluatul cu branzica este de asemenea excelent si o sa-l folosesc si la alte placinte cu fructe 😉
multumim!!!

Raspunde
lory stanca 10 decembrie 2011 - 00:38

arata minunat..

Raspunde
Cristina 26 septembrie 2011 - 14:15

E excelenta prajitura. Trebuie tava mare, cel putin a mea a fostmica si am mai facut portie in una. Daca se apasa putin cocosul cu o spatula cand e in cuptor si prunele s-au inmuiat, nu se mai imprastie tare.
Multumesc pentru reteta!

Raspunde
Laura 20 august 2011 - 14:37

TZOIK, spor la treaba!!! 🙂
Nu e nimic gresit in faptul ca stratul de cocos se destrama. Si la mine a fost la fel, tot ce trebuie sa faci este sa fii foarte atenta atunci cand feliezi prajitura 🙂

Raspunde
TZOIK 20 august 2011 - 09:48

Laura, daca ai citit comentariul meu anterior poate ma ajuti cu un raspuns, ca sotul ma roaga sa fac din nou prajitura si as vrea sa iasa mai bine de data asta. La ce temperatura trebuie sa fie cuptorul? Oare trebuia unt de 80% grasime? Ms

Raspunde
TZOIK 18 august 2011 - 22:17

Am facut si eu prajitura astazi, e buna dar stratul de cocos de deasupra e foarte casant, tot s-a imprastiat cand am taiat felii. Nu stiu ce am gresit 🙁

Raspunde
Kati 18 august 2011 - 11:47

Am facut si eu prajitura ieri….sotul mi-a zis ca in loc de „szilvasgomboc” de acum incolo numai prajitura ta s-o fac…..superbun!!! Merci pentru reteta.

Raspunde
alinutzika 18 august 2011 - 00:57

cred ca e tare buna!

Raspunde
ionelah 16 august 2011 - 11:24

arata foarte bine! trbuie incercata…

Raspunde
Simona 15 august 2011 - 23:12

Arata delicossss, multumim pentru reteta. Am o mica intrebare, ce dimensiune are tava in care ai facut o?

Raspunde
Carucioare 15 august 2011 - 13:55

Cred ca as fi in stare sa printez pozele si dupa sa le mananc..ca la cat de bine arata , banuiesc ca e si gustoasa!

Raspunde
Anonymous 15 august 2011 - 10:50

Am facut prajitura weekend-ul acesta. Este minunata. Multumesc!

Raspunde
Haplea 14 august 2011 - 16:35

Imi place cum arata prajiturica.

Raspunde
deealexx 13 august 2011 - 19:04

Arata superb si imi ploua in guraaa! Parca si simt gustul cocosului crocant …

Raspunde
pansy 13 august 2011 - 00:41

buna treb uie sa fie !

Raspunde
Alinutza Sima 12 august 2011 - 16:37

voi incerca si eu…sper sa imi iasa:)

Raspunde
Daniela 12 august 2011 - 00:47

Mi-ai facut pofta!!! Arata excelent si sunt sigura ca este delicioasa. Luna trecuta am facut si eu o prajitura cu prune, dar era alt fel de aluat. Am sa o incerc si pe aceasta.

Raspunde
Floryn 11 august 2011 - 22:13

Eu nu prea sunt un fan al prunelor dar dat fiind ca contine nunca de cocos care la suprafata arata crocant, probabil ca voi incerca reteta.

Raspunde
Reka 11 august 2011 - 21:31

Superb!!!! Un adevarat deliciu :-))).

Raspunde
adnia 11 august 2011 - 18:06

ce bine arata! si ce gust deosebit cred ca are!

Raspunde
Ada 11 august 2011 - 16:05

Doamne fereste … da’ ce-ai cu mine ??? Ca eu nu pot sa tin dieta, de raul tau !!:)))

PS: cum ti-ai facut tu antetul ala frumos ????

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Alinutza Sima Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.