Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos

40 comentarii

Aceasta prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos e mai mult decat delicioasa…si are exact ce-i trebuie pentru a o trece pe lista cu cele mai reusite prajituri: un blat de ciocolata fraged, „bomboane” de branza si nuca de cocos aromate si o glazura fina si ciocolatoasa!!!!  Aprindeti, deci, cuptoarele, dragilor, nu mai asteptati! 😀

De cand am vazut-o pe blogul lui Nati, pe care o admir nespus (retetele ei m-au fermecat inca de la primul click, acum muulti ani, pe cand am inceput si eu sa bantui internetul 😛 ), mi-am promis ca o voi face si reface ori de cate ori mi se iveste ocazia. Si m-am tinut de promisiune! Am savurat-o atat in zilele de sarbatoare cat si in zilele din timpul saptamanii. Cu aceeasi placere :))

 

Ingrediente:

Blat de ciocolata:
  • 4 oua
  • 60 g zahar
  • 50 g ciocolata (50% cacao)
  • 2 linguri rase faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao (rase)
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
Bilute de branza si cocos:
  • 250 g branza dulce de vaci (proaspata)
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 50 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa amidon sau 1 lingurita faina
Glazura:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)

Sfat: puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca, dar atunci puneti doar 150 g ciocolata.

 

Pentru voi, prieteni dragi!!! <3

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diam. de 24 cm sau maxim de 26 cm, nu mai mare! Eu, prima data cand am incercat-o, si pozat-o (pozele, pas cu pas, de mai jos, sunt de la varianta asta ), nu am stiut cu exactitate dimensiunea tavii, asa ca m-am trezit ca nu am destul blat pentru a acoperi frumos bilutele de branza. Va rog, asadar, sa luati foarte in serios semnul exclamarii 😀

Pentru bilutele de cocos, ce se aseaza primele in forma, se amesteca toate ingredientele intr-un bol incapator: branza dulce cu zaharul pudra, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul (au faina). Se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci.
Bilutele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt:

Pentru blat, se despart ouale; se bat spuma albusurile cu praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se topeste ciocolata si se incorporeaza in compozitie. Se adauga apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza:

Prajitura se coace cca. 20-22 de minute:

Se prepara glazura de ciocolata: se pun intr-un ibric toate ingredientele si se fierb la foc mic cateva minute (2-3 minute), pana se ingroasa putin. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca bine, dupa care se toarna deasupra prajiturii.


Prajitura se taie doar cand e rece:

Ne-a placut tuturor foarte mult, insa Bogdi ne-a intrecut in exclamatii de placere :))) …asa ca v-o recomand cu mare drag, si voua si puiutilor vostri!!!

Urmatoarea dorinta a mea este sa incerc sa o refac cu bomboane Raffaello facute in casa, sa vedem cat de gustoasa va iesi!! 😀

 

 

Reteta preluata de la Nati

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

40 comentarii

Miruna 20 august 2016 - 23:40

Am facut aceasta prajitura de multe ori, este una dintre preferatele noastre. Acum as vrea sa o fac din nou, doar ca aici unde ma aflu acum nu gasesc amidon. As putea sa il inlocuiesc cu altceva? Multumesc !

Raspunde
Laura Sava 27 august 2016 - 13:50

Miruna, ma bucur atat de mult ca ai incercat-o de mai multe ori!!! 🙂
In loc de amidon poti pune faina, dar numai o lingurita. S-o cerni neaparat inainte de a o ingloba in compozitie!

Sa-mi spui cum ti-a iesit! :))

Raspunde
Corina 4 ianuarie 2014 - 17:08

Am facut-o de foarte multe ori, doar ca am folosit si albusurile ramase de la bilute si iese blatul mult mai pufos. Multumesc , Laura!

Raspunde
Laura Sava 27 august 2016 - 13:57

Corina draga, mai primesti pupici si dupa 3 ani?! 😀
Sunt foarte fericita ca ti-a placut!!!

Iti multumesc pentru pontul cu albusurile (batute spuma, ca pentru bezea, nu?!) incorporate in aluat. Voi incerca si eu varianta asta odata 🙂

Raspunde
Cerulina 27 martie 2013 - 01:11

Multumesc ptr aceasta prajitura!

Eu am facut`o modificata si montificata sub forma de muffins.

Tu ai fost inspiratia mea!

Raspunde
Laura Sava 27 august 2016 - 14:03

Arata suuuuper!!!! Te pup dulce, dulce pentru poza delicioasa 😀

Am fost foarte incantata de cand am vazut-o, sa stii, numai ca, din pacate, nu am ajuns sa iti si raspund. Sigur, sigur fac si eu muffins cu bilute!!! :))

Raspunde
Marinella Hanes 23 octombrie 2012 - 18:54

Draga Laura…fac retetele tale de un an,dar toate ies minunat!Zilele urmatoare incerc aceasta prajitura,si ma gandeam (placandu-mi enorm raffaello) ca in loc de bilutele de cocos sa inlocuiesc cu aceste bomboane,care au aceiasi forma si ingredientele cam seamana:*ce zici?

Raspunde
Laura Sava 27 august 2016 - 14:06

Marinella, ai incercat varianta cu Raffaello??? 😀 Si eu sunt lesinata dupa ele, si dupa orice cu nuca de cocos!!! E cam tarziu sa te intreb asta, dupa 4 ani, dar mai bine mai tarziu decat niciodata, asa e?! 🙂

Pupici dulci!!!!! O sa incerc eu cat de curand faza cu bombonelele delicioase :))

Raspunde
Gaby 13 septembrie 2012 - 15:31

Draga Laura, nu sunt o persoana care sa scrie foarte des pe internet dar vreau sa spun ca de cand ti-am gasit blogul am facut foarte multe prajiituri si toate cu reusita 100% (inainte uram sa fac prajituri). Sa stii ca sotul meu zice o vorba de fiecare data cand fac cate o prajitura noua ” Sa-i dea Dumnezeu sanatate Laurei Sava pentru ca posteaza niste retete extraordinare, mie sanatate sa le fac si lui sanatate sa le manance”…la cat mai multe retete minunate!!!

Raspunde
Laura Sava 27 august 2016 - 14:14

Gaby, draga mea, mesajul tau mi-a umplut inima de bucurie cand l-am citit prima oara, iar acum, dupa atatia ani, s-a intamplat din nou <3
Sper ca nu te-ai suparat pe mine pentru ca am intarziat atat de mult cu raspunsul, am trecut prin niste ani grei pana nu demult si am neglijat, fara voia mea, "casuta" cu mesaje…
Multe salutari sotului si multumiri, iar tie cei mai dulci pupici!!!!

Raspunde
mari motisan 2 septembrie 2012 - 01:13

Am facut-o si eu azi ; am respectat intocmai reteta(am cantar electronic),am folosit o branza de vaci foarte fina si cu continut mai mare de grasime del LIDL- Pilos; bilutele au iesit un pic mai tari…..cred ca se poate renunta la amidon ,deoarece nuca de cocos ajuta la ingrosare….data viitoare voi incerca fara…oricum prajitura a iesit ff buna si arata si foarte bine..Multumesc pentru reteta.

Raspunde
Toni 20 august 2012 - 16:32

Super buna!! As adauga frisca la reteta, ii da un gust minunat.:)

Raspunde
Anonymous 29 aprilie 2012 - 11:26

Buna ziua

am facut reteta de pe situl lui nati (cantitatile sunt putin diferite) iar in ceea ce priveste bilutele au iest perfect de moi (am folosit ricotta).

Am folosit o forma de 22cm (am vazut ca in reteta originala de pe situl rusesc) este ceea ce s-a folosit.

A iesit perfect. Foarte apreciat. Foarte frumos.

Multumesc pt reteta si pt acest sit unde imi gasesc multe idei de inspiratie.

Raspunde
Anonymous 28 aprilie 2012 - 23:50

se poate folosi mascarpone pt bilute ?

Raspunde
Anonymous 24 aprilie 2012 - 16:49

AMIDONUL E UN AGENT DE INGROSARE, DUPA MINE POATE SA LIPSEASCA DIN BILUTE

Raspunde
Anonymous 11 aprilie 2012 - 06:38

super bine arata,am si eu o intrebare.cu ce pot sa inlocuiesc amidonul?multumesc

Raspunde
lenuta 14 noiembrie 2011 - 23:23

Foarte buna!Perfecta!Doar ca si mie mi-au iesit mai tari bilutele. Alta data o sa pun o branza mai grasa si mai putin amidon.

Raspunde
marina 14 noiembrie 2011 - 10:06

daaaaaaa,si eu o s-o fac sigur de sarbatori,caci imi plac combinatiile cu branzica…nu imi plac prajiturile foarte dulci….asta e perfecta pentru gustul meu si da,ti-a iesit perfect…

Raspunde
Anonymous 13 noiembrie 2011 - 18:30

clar e pe lista de prajituri pt sarbatori!

Raspunde
Laura 11 noiembrie 2011 - 12:26

Fetelor, aveti nevoie de branza dulce de vaca 🙂
…de preferat mai grasa, nu din aia dietetica 😛
Va pup si va urez spor la treaba!!!
Sa veniti cu vesti, bune :))

Raspunde
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 12:19

Buna Laura, vreau sa fac prajitura in seara asta….si am aceeasi intrebare…branza dulce de care??

Mersi!

Raspunde
Adee 2 noiembrie 2011 - 21:12

Ai niste prajituri minunate 😡 si torturi de asemenea, am vazut unele care nu le-am zarit prin cofetarii, dc nu-ti deschizi o mica afacere ?? Sigur ai avea vanzare, arata ABSOLUT DELICIOS, deja imi imaginez kum le savurez :)))

Raspunde
Mihaela 29 septembrie 2011 - 14:14

Buna Laura
Vreau sa fac si eu aceasta prajitura azi ! Arata superb! Am o intrebare .. tb sa iau branza dulce.. tu ce branza ai folosit? Pentru ca pana acum eu nu am prea gatit nu stiu care din sortimentele de branza din comert sunt dulci sau nu. Cum ma asigur ca iau ce trebuie? Multumesc mult de tot pentru rapuns 🙂

Raspunde
Ana 7 iunie 2011 - 14:50

Hello,

Am trecut examenul…toata lumea a apreciat prajitura si de aspect deja nu mai vb. Din pacate doar papila mea gustativa un pic cam carcotasa ar zice ca am tziut prajitura un pic cam mult la cuptor, pt ca a iesit un pic uscata, dar oricum este o super descoperire si o adv „arma” de impresionat :d Multzumesc!

Raspunde
Dedicut 4 iunie 2011 - 14:31

Am facut si eu acasta prajitura, sub forma de tort cand a implinit bebele meu trei luni. Am folosit ciocolata cu lapte, iese mult mai buna decat cu ciocolata amara. Azi vreau sa o fac din nou, ne-a placut foarte mult. Abia astept sa o mai gust o data !

Raspunde
Ana 3 iunie 2011 - 12:43

Buna!

Scriu pt prima oara aici si asta deoarece prajitura aceasta e un examen pt mine :). Plec la parintzii prietenului meu acasa si am zis ca trebuie sa fac ceva special….zis si facut, am rasfoit un pic blogul sa vad ce imi face cu ochiul si am dat peste aceasta minunata prajitura. Prajitura a fost scoasa din cuptor azi-noapte la 1, azi dimineatza la 5:30 am facut glazura iar acum se linisteste in portbagaj. Surpriza cea mare va fi cand o voi taia, am emotii sa o fi copt suficient, sa nu fie nici cruda, dar nici prea uscata si sper din tot sufletul sa fie dulce, pt ca am folosit ciocolata amaruie , dar vin cu vesti duminica cand ma voi intoarce (in cazul in care nu lesin langa prajitura cand va fi taiata) 😀 Multumesc mult pt toate sfaturile si retzetele postate aici! 😉

Raspunde
Cristina C. 7 aprilie 2011 - 19:52

Laura, grozava prajiturica asta.Am facut-o si eu in urma cu vreo luna, ciocolatoasa!de mii de ori ciocolatoasa!Munti, valize, camioane…de ciocolata!Grozava!Eu in bilute am pus branzica varsata, framanantata, care era cam iute si mi-a fst teama.Am sa pun una mai finuta data viitoare. Caci sigur ca exista o data viitoare!

Raspunde
DragutzzA 8 februarie 2011 - 12:23

M-am indragotit pe loc cand am vazut prajiturica aceasta si imediat am facut-o si eu. A iesit delicioasa si s-a mancat imediat.
De abia astept sa incerc si alte retete.
Un link catre poza cu prajiturica mea

[IMG]http://i28.photobucket.com/albums/c236/DragutzzA/29012011304.jpg[/IMG]

Raspunde
anca 20 ianuarie 2011 - 16:11

Arata super si sigur e foarte buna, o fac maine ca face furnicuta mea 2 ani jumatate. Am de gand sa folosesc faina in loc de amidon e o crima?
Deci voi pune mai putina sa nu iasa tari si sa am grija la cantitatea de lapte pentru glazura.
Multumim frumos de reteta! Pupici!

Raspunde
Anonymous 6 iulie 2010 - 09:38

salut,am facut si eu prajiturica. cu adevarat delicioasa cum spuneai,bilutele mi s-au parut insa putin cam tari,cum spunea si nati data viitoare pun mai putin amidon.marea mea problema a fost insa glazura,respectand strict cantitatile tale mi-a iesit sirop nu glazura.cred ca am pus prea mult lapte pentru cata ciocolata e,oricum si cu „sos” a iesit buna,tocmai bine ca s-au mai inmuiat bilutele . oana

Raspunde
naty 8 iunie 2010 - 14:01

Extraordinara prajiturica….si chair arata foarte bine si asa

Raspunde
Anonymous 8 iunie 2010 - 12:06

Laura urmaresc demultisor pagina ta,..ieri chiar cautam o prajutura cu brinza si reteta ta a fost binevenita,…s-a primit foarte gustoasa,…o mai repet neaparat.

Multumesc mult pentru talentul si munca ta

Raspunde
Anonymous 8 iunie 2010 - 10:38

salivez. am totusi o intrebare. nu s-ar putea pune bile de rafaello in locula acestora? ma refer la acelea facute in casa, din lapte praf.

Raspunde
alialexa2006 7 iunie 2010 - 21:41

arata super bine….cred ca si gustul e pe masura…pupici

Raspunde
maria elena 7 iunie 2010 - 21:10

Tare-mi place cum a iesit prajitura, foarte frumoasa!

Raspunde
VertAnge 7 iunie 2010 - 18:35

Arata bestial!

Raspunde
Saloane tatuaje 7 iunie 2010 - 18:21

cred ca e una dintre cele mai „aratoase” prajituri pe care le-am vazut in ultimul timp. felicitari pentru reteta!

Raspunde
miha.ela 7 iunie 2010 - 18:13

Prajitura arata delicos. Imi place cam orice e cu cacao/ciocolata, cu siguranta si aceasta e foarte buna, o sa o incerc si eu, cu toate ca am un cuptor care „arde”.

Raspunde
Nati 7 iunie 2010 - 18:11

Laura, ti-a iesit frumoasa prajitura oricum. Dar totusi sint nedumerita de dimensiunile formei, tocmai am editat reteta de pe blogul meu: eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm (mii de scuze ca n-am precizat de la inceput, nu esti tu de vina, ci eu). In orice caz, data viitoare ai putea sa faci un pandispan din mai multe oua pur si simplu, ca sa acopere bilutele la sigur.
O intrebare privind bilutele de brinza, nu au iesit cam tari cu 3 linguri de amindon cu virf? Eu am pus fara virf si tot mi s-au parut cam tari, am zis ca data viitoare o sa pun doar 2. Dar probabil depinde si de consistenta brinzei de vaci, daca e mai moale, merge si amidon mai mult.

Raspunde
Oana 21 septembrie 2012 - 09:29

Prajitura a fost un succes…rapida si gustoasa.La bulgarasii de branzica am adaugat doar o lingura de amidon…au rezultat pufosi!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Marinella Hanes Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.