Prajitura cu visine pentru diabetici

6 comentarii

Daca ieri v-am adus un tort de portocale minunat, facut cu gandul la cei dragi din familiile voastre, bolnavi de diabet, astazi va aduc o prajitura cu visine, la fel de gustoasa!!! Sper din tot sufletul sa ajung sa pregatesc si cateva aperitive si mancaruri de dieta pana de Craciun, dar stiu ca le veti gasi foarte utile si daca vi le aduc la anu’ 😀

 

Ingrediente:

  • 200-250 g visine fara samburi (compot sau congelate)
  • 150 g unt
  • 4 linguri fructoza
  • 4 oua mari
  • 120 ml lapte
  • 180 g faina alba
  • 100 g faina de secara
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 2 linguri suc portocale sau lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (optional)

 

Mod de preparare:

Se scurg visinele, daca sint din compot; se dezgheata, daca sunt din congelator.

Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).

Se amesteca bine cu mixerul untul si indulcitorul. Se adauga ouale, pe rand si laptele caldut.

Se amesteca faina cu praful de copt, se cern si se adauga immpreuna cu sucul si coaja rasa de portocala in aluat.

Se toarna aluatul intr-o forma de aprox. 25 x 35cm. tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se aseaza visinele pe aluat, cat mai uniform si se introduce la cuptor pentru cca. 30 de minute.

Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Se poate pudra cu indulcitor praf.

Delicioasa!!!!!

Sfat: Puteti folosi in loc de visine, caise din compot.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Bunghez 16 noiembrie 2020 - 16:51

Bună seara! Îmi spuneți va rog cu ce înlocuiesc untul din aceasta rețetă. Multumesc

Raspunde
Laura Sava 19 noiembrie 2020 - 16:58

Untul se poate inlocui cu ulei de cocos, dar in cantitate mai mica, doar 100 g. Sau cu ulei de floarea soarelui ori de in. Si margarina e o varianta.

Raspunde
ANCA 20 noiembrie 2014 - 22:06

UNDE GASESC FAINA DE SECARA ? SE POATE PUNE FAINA ALBA ?

Raspunde
Laura Sava 27 noiembrie 2014 - 08:23

Anca, in mod normal, ar trebui sa gasesti in orice magazin mare, dar o poti inlocui cu faina alba fara nicio problema.
Te astept cu impresii 🙂

Raspunde
Marieta Susana 16 decembrie 2013 - 02:52

se pot face tot felul de prajituri si torturi cu zaharina lichida sau fructoza,eu am facut si cozonac!!ce nu pot face este bezeaua sau foi din bezea fiindca nu se usuca la copt,poate stie cineva vreo modalitate de a face bezea cu zaharina?

Raspunde
Laura Sava 27 noiembrie 2014 - 08:28

Marieta, aveam pe undeva reteta de bezea cu zaharina. Voi reveni cu ea cat de curand, multumesc de intrebare 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.