Prajitura cu rom si visine

52 comentarii
Aceasta prajitura cu rom si visine este absolut delicioasa!!!!!  Si blatul cu cacao e extrem de reusit, si crema fiarta pe aburi, amestecata cu frisca si ciocolata rasa, e nemaipomenit de buna. Parca e o crema stracciatella cu rom si visine 😛
E ceva de vis!!!! Sper mult de tot sa o incercati!
O alta prajitura cu visine, la fel de atragatoare, e aceasta: Prajitura de post cu fructe. Poate va face cu ochiul si ea 😀

Ingrediente pentru 16 bucati:

Blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 130 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
Umplutura:
  • 500 g visine din compot, fara samburi
  • 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 125 ml rom
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata rasa

 

Pentru voi, cu drag!!!!

 

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 20 x 30 cm.

Pentru blat, bateti ouale cu zaharul si 4 linguri de apa fierbinte cca. 5-8 minute. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amestecati pana se omogenizeaza.

Turnati aluatul in forma de copt pregatita, nivelati si puneti la copt pentru cca. 15-17 minute:


Close-up pufos 😛


Rasturnati cu grija blatul si desprindeti hartia; lasati-l sa se raceasca.

In timpul acesta, ne vom ocupa de crema 🙂 …si vom incepe cu gelatina. Daca folositi foite de gelatina, puneti-le in multa apa rece si lasati-le cca. 5 minute la inmuiat. Daca folositi gelatina la plic, puneti doar 100 ml apa rece deasupra (si tot asa, lasati la inmuiat).

In continuare, bateti galbenusurile in bain-marie cu zahar si rom:

…pana cand „imbraca” lingura, aproximativ 5-8 minute:

Scurgeti foitele de gelatina si adaugati-le in crema fierbinte; procedati la fel si cu gelatina granule, cu mentiunea ca aici nu mai scurgeti gelatina de apa ci o adaugati, asa cum e, in crema.

Gelatina, in ambele cazuri, se va dizolva perfect in crema, numai ca va trebui sa amestecati bine, bine :))

Crema se da apoi la rece pentru 15-20 de minute.

Bateti apoi frisca si amestecati-o cu ciocolata rasa:

Cand crema de galbenusuri incepe sa se intareasca, inglobati amestecul cu frisca, amestecand usor.

Daca compozitia se intareste prea mult si face cocoloase gelatinoase nu prea apetisante 😛 …bagati in ea mixerul si isi revine :))


Asamblare prajitura: asezati in jurul blatului un cadru metalic (daca aveti o forma patrata, cum am eu, cu pereti detasabili, nu mai e nevoie de nici un cadru 😛 ) si repartizati crema:


Nivelati crema si asezati visinele:


Dati la rece prajitura pentru minim 2 ore, dupa care indepartati cu grija cadrul.
Daca doriti, puteti insiropa putin blatul…


Detaliu 🙂


Taiati prajitura si savurati:


Pofta buna!!! 🙂

 

Poza veche:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

52 comentarii

Codruta 8 septembrie 2013 - 21:37

Laura imi plac la nebunie toate dulciurile tale, din nefericire eu locuiesc in Italia si nu gasesc aceleasi produse si nu prea stiu cu ce as putea sa le inlocuiesc. Dulciurile sunt deosebite , stupende.

Raspunde
Gabi 10 mai 2013 - 08:28

Am facut prajitura si a iesit extraordinara, multumesc frumos, familia mea la fel.

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui andreea Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.