Prajitura cu nuca Nussecken

28 comentarii

Va plac prajiturile cu nuca?! Daca da, va trebui sa incercati aceasta minunatie crocanta si dulce, numita prajitura Nussecken.
E o prajitura absolut delicioasa si o puteti savura chiar si acum in post. Am facut eu niste transformari in sensul asta 😀

 

Ingrediente:

Blat:
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou mare
  • 65 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat (10 g)
Umplutura:
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (10 g)
  • 2 linguri apa
  • 100 g alune (fistic,migdale) macinate
  • 100 g nuci (alune,migdale) taiate bucatele
  • 100 g stafide
  • 100  ciocolata pt ornat

 

Mod de preparare:

Pregatim umplutura prima data: punem apa, untul si zaharul la topit si lasam sa dea un clocot.
Adaugam nucile si stafidele si lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul.

Pentru aluatul fraged, se mixeaza untul, oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema.
Se adauga si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se intinde intr-o tava cu hartie pt copt, se unge cu gem de caise iar mai apoi se adauga umplutura de nuci.

Se coace la 175 grade C (foc potrivit) pentru cca 20-30 min. Eu am lasat-o 30 minute.
Se taie in triunghiuri dupa ce se raceste putin; se baga apoi colturile in ciocolata.

 

Eu am facut-o de post, ca prea-mi era pofta!!!
La blat, in loc de ou am adaugat o canita de apa (mica, de cafea)…si nici macar apa minerala n-am avut, am pus plata, dar cu toate astea blatul a iesit nebunie!!!
La umplutura am inlocuit untul cu margarina ( si la blat acelasi lucru) si am folosit in loc de nuci: migdale si fistic, jumate-jumate.
„Glazura” asta e atat de buna incat poti s-o mananci (cu nerusinare chiar 😀 )… direct din oala, cu lingura mare!
Mi-a amintit de glazura ce am facut-o eu prajiturii cu afine, numai ca aia contine si frisca lichida… foarte gustoasa, in ambele cazuri!!!!

Vedeti ce fain arata aluatul?! …vreau sa le ademenesc pe fetele ce tin post 😛
L-am intins cu spatula, fiindca e foarte lipicios si moale:

Am pus pana si stafide, desi la noi nu prea mananca nimeni… dar in final, au fost extaziati de combinatie:

In forma asta am facut prajitura:

Gata:

Sectiuni:


…si la final am turnat rapid cioco de post (amaruie, cu 85 % cacao) …doar asa, un pic, pe colturi:

Ne-a placut cu disperare!!! 😀
…si sper din tot sufletul sa o incercati!!!!!

 

 

 

Reteta preluata de la Petunie

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

28 comentarii

Anonymous 10 aprilie 2012 - 12:49

am faccut si eu parjitura!foarte gustoasa si fooarte dulceee
in ce tava ai facut-o tu,Laura?ca mie mi-a iesit foarte putin aluat,de am facut-o in tava de chec.Si abia am reusit sa il intind, e un aluat foarte lipicios.Asa trebuie sa iasa sau am gresit eu?Desi am respectat cantitatile….
poop

Raspunde
Raluca 6 aprilie 2011 - 11:23

Buna,Laura!trebuie sa spun ca de fiecare data cand fac prajitura asta,primesc multe complimente care de fapt sunt ale tale.
Am o intrebare legata de prajitura Brath.E necesar un plic de praf de copt sau un varf de lingurinta?

Raspunde
boscodina 26 ianuarie 2010 - 00:06

am incercat prajitura aceasta si a iesit de milioane, pacat ca s-a terminat asa repede 🙂

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 23:13

Rux, ce surpriza minunata!!! …si pe asta ai facut-o?! 🙂
E grozava, intr-adevar, si noi ne-am indragostit de ea!
Te pup pentru ca ai incercat-o!!!!!!

Raspunde
Rux 20 decembrie 2008 - 23:15

Astazi am facut si eu aceasta prajitura deosebita…a iesit delicioasa… iti multumesc Laura…

Raspunde
ioana 18 noiembrie 2008 - 15:43

prajiturile astea sunt atat de buneeeeeeeee!!!!! am facut acum vreo saptamana si au iesit grozav de gustoase! si aratau foarte bine! in curand am sa mai fac o tura! yummy yummy! 😀

Raspunde
Laura 8 aprilie 2008 - 10:25

Ceau Joleen, ma bucur sa te revad 😛
…si-mi pare rau sa aud ca ti s-a ars praji 🙁
Si eu cu cuptorul meu deloc-antic, ba chiar Arctic 😀 …reuseam asemenea „performante” :)))
Acuma stii pentru data viitoare, sa verifici de mai multe ori praji cu scobitoarea…si sa lasi „focul” mai mic 🙂
Iti spun eu -daca nu ti se ardea, ti-ar fi placut la nebunie…asa o fi fost cam amara, asa-i?!

…si wowwww, inghetata Mars n-are cum sa nu iti iasa …o sa devii fan dupa ce o gusti 🙂
…daaar s-o lasi ca lumea la congelator -de noaptea pana dimineata.

Ma bucur si te felicit ca-ti croiesti, cu perseverenta si curaj, drum printre retete 🙂
Te-am pupat!

Raspunde
Joleen 7 aprilie 2008 - 16:02

Salut Laura…ghici ce…acum am gatat de facut chestia asta…mda,din nou ma chinuie talentu’ ca am zis ca o fac la jumate din gramaj ca experiment…eh,nu e chiar asa rea,desi puteam sa n-o ard….asta e,am un cuptor mai vechi….
mercy fain pt reteta:>
Next pe lista ar fi kestia aia cu inghetata cu batoane Mars…:P

Raspunde
Laura 2 aprilie 2008 - 23:35

Mirela, de-acum esti a mea! :))

Elena, sa stii ca si eu m-am gandit ca ar arata minunat in forma rotunda 🙂 …si daca e pentru Gabitza cea scumpa, va arata si mai frumos :))
Sa iti traiasca amandoi frumosii!!!

Va pup fetelor!

Raspunde
Elena 1 aprilie 2008 - 16:24

Laura, o sa o incerc pt. ziua lui Gabi, cred ca o sa o coc in tava rotunda pt. blat:)

Raspunde
Mirela 28 martie 2008 - 16:44

Laura, iti multumesc din suflet. Mi-ai facut o mare bucurie. De abia astept sa te pun si eu la blogroll.

Raspunde
Laura 28 martie 2008 - 16:23

Eiii, Mirela, ai vazut ce frumos ne-am descurcat noi doua… fara ajutorul nimanui?! 😛
Te-am vizitat deja si-mi place tare mult si cum ti-a iesit praji dar si blogul 🙂 …asa ca te-am pus in listuta 😉

Te pup si -clar- mai vorbim! 😀

Raspunde
Mirela 28 martie 2008 - 15:51

Scuze, sunt tare ametita. Am scris-o gresit. Este asta http://www.in-familie.ro

Raspunde
Mirela 28 martie 2008 - 15:49

Laura, adresa mea este http://in-familie.ro. De abia astept sa mai fac si alte retete de la tine. Am descoperit blogul tau de curand si imi place mult.

Raspunde
Laura 28 martie 2008 - 11:55

Irina, ma repet dar n-am ce face :))
Prajitura e atat de buna, chiar si in varianta de post incat ti-o recomand cu toata… pofta! 😛

Te-am pupat si astept impresii! 😉

Raspunde
Laura 28 martie 2008 - 11:53

Pai, Edith, cine crezi ca e raspunzator cu poftele pe-aici, eu sau Diana?! 😛
…ce m-am scos! 😀

Eu de cand a postat-o pe cooli, am ochit-o… si poftit-o :))
Incearc-o ca e delicioasa!
Glazura e doar cioco de post, de la Heidi, cu 85% cacao… topita la micro 🙂

Te puup!

Raspunde
Laura 28 martie 2008 - 11:45

Mirela, draga mea, din pacate si eu sint pe langa… rau de tot… cu chestiile astea… :)))
…dar ai putea sa-mi scrii pur si simplu adresa blogului tau, cu http, punctulete, liniute…si ce-o mai fi pe-acolo 😛 …si atunci nu cred ca nu merge…

N-ai pe nimeni sa te ajute?! 🙁
Cipi meu e la lucru si e busy :)) …ca l-as fi intrebat pe gmail ce si cum…
Hai curaj, c-o rezolvam noi pana la urma! Te pup!

Raspunde
Irina 27 martie 2008 - 22:48

MMMMMMMM !!!! Trebuie sa fie tare buna !

Raspunde
Edith 27 martie 2008 - 15:58

Foaaarte faina, am vazut-o si la Diana, dar tu ai laudat-o asa de tare ca m-ai convins sa o incerc 😛
Sa vedem acum cand ii vine randul 😀
Glazura e doar cioco topita sau ai mai pus ceva?
Pooop!

Raspunde
Mirela 27 martie 2008 - 15:37

As vrea sa ma activez dar nu stiu cum. Nu stiu unde pot sa pun la tine adresa site-ului meu ca sa poti ajunge la mine.

Raspunde
Laura 27 martie 2008 - 11:31

Mirela, ma bucur mult de tot ca ai incercat-o!!! 🙂
Tare mi-ar fi placut sa vad poza dar la tine scrie: profil nedisponibil 🙁
De-abia astept sa „te activezi” 😛 …ca sa ne cunoastem mai bine si sa vad si eu minunatia! 😀

Te pup si sint happy ca ti-a placut!

Raspunde
Laura 27 martie 2008 - 11:28

Draga mea Natalia, ce mult ma bucur cand imi scrii! 🙂
…si chiar daca am zis, doar asa, in gluma ca vreau sa va ispitesc, sint incantata ca vrei sa faci prajitura 🙂
E foarte, foarte buna… si deloc pretentioasa la ingrediente: poti folosi ce ai prin casa, eu de ex. n-am avut nuca si am pus fistic si migdale… si daca inlocuiesti si apa simpla cu minerala… :))
Tava mea e un patrat de fapt, de 22/22 cm. …dar se poate face in orice fel de forma fiindca aluatul oricum vine pus/intins cu spatula.

Si eu te imbratisez cu drag!!!

Raspunde
Laura 27 martie 2008 - 11:08

Joleen, esti tare scumpa si ma bucur ca mi-ai scris 🙂 …dar te roooooog sa-mi spui Laura si sa vorbim la per-tu 😛 …ca altfel ma ia cu depresii si dau buzna la profilul meu, sa schimb pe-acolo niste cifre 😀

…”18 ani” e cea mai frumoasa varsta, traieste-o din plin, fara sa te gandesti prea mult la bucatarie 😛
Si pe mine gatitul a inceput sa ma pasioneze dupa ce am implinit 18 ani 🙂
Te pup si te astept cu drag sa-mi spui cu ce „dulce” te-ai delectat!

Raspunde
Mirela 27 martie 2008 - 00:28

Laura, am facut prajitura. Mi-a plouat in gura toata ziua. Este tareeeeee! Am pus si o poza la mine ca sa ma crezi. Eu am facut varianta de ne-post.

Raspunde
Natalia 26 martie 2008 - 16:35

Vai, chiar ne ispitesti! Nu am eu vreme de prajiturit, dar (just in case), ce tava ai folosit? ca pare in acelasi timp si mica si mare..
Spor la cele bune si te imbratisez cu drag!

Raspunde
Joleen 26 martie 2008 - 16:31

Ador profilul dvs!Sunt maaare fana „dulciuri” si ma bate gandul sa intru mai des in bucatarie…chit ca am si eu o varsta respectabila(18 ani:))mi-e jena sa spun ca nu prea am talent in bucatarie!
M-ati inspirat,multumesc.Daca nu va supara ideea,am sa pun la incercare cateva retete!In curand…:)

Raspunde
Laura 26 martie 2008 - 12:50

Upppsss!!! :)) …fara intentie (cica) 😀
S-o incerci, ca e grozava!
Pup omu’ muncii! :))

Raspunde
Ginette 26 martie 2008 - 12:18

Laura draga, sunt la birou …si m-ai bagat in disperare..MOOORRRR de pofta !!!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Ginette Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.