Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Aceasta prajitura cu nuca de cocos si ciocolata este de fapt un baton Bounty deghizat šŸ˜€ , un „dulce” rapid ce nu necesita coacere, ideal pentru cei care adora nuca de cocos si ciocolata. Adica, pentru cei ca mine! :))

 

Ingrediente:

Pentru batonul de nuca de cocos:
  • 250 g fulgi de nuca de cocos
  • 150 g biscuiti
  • 200 g unt (80 % grasime)
  • 300 ml lapte de cocos/de vaca
  • 120 g zahar
Pentru glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte de cocos/de vaca
  • 1 lingura mare unt (80 % grasime)

!!! Puteti folosi si ciocolata amaruie, cu 50% cacao (sau chiar mai mult), numai ca veti obtine o glazura mai tare…pe care, insa, o veti putea „domoli” cu un cutit echipat corespunzator šŸ˜€ …detalii mai jos…

 

Pentru voi, dragilor!!! šŸ™‚

Mod de preparare:

Amestecati zaharul si laptele intr-o craticioara; adaugatiĀ untulĀ siĀ tineti pe foc (focul sa fie mic) pana cand untul se topeste.Ā Adaugati nuca de cocos (puneti deoparte 3-4 linguri pentru ornat). Amestecati bine.

Sfaramati biscuitii si adaugati-i compozitiei de cocos. Amestecati din nou.Ā Turnati compozitia rezultata intr-o formaĀ micuta,Ā captusita cu folie alimentara (transparenta) si nivelati.

Rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o la bain-marie sau la microunde impreuna cu laptele si untul, amestecand des. Turnati-o, cat mai uniform, deasupra „batonului” de cocos si lasati sa se racoreasca bine. Presarati apoi nuca de cocos pe care ati pus-o deoparte.
Dati la frigider pana in momentul servirii.
De altfel, e de preferat sa o tineti mereu la frigider, deoarece la temperatura camerei se mai inmoaie (daca adaugati mai multi biscuiti, isi va pastra forma mai bine).

!!! Prajitura se feliaza cu un cutit „fierbinte”: tineti lama cutitului in apa fierbinte pentru cateva secunde, stergeti usor cu un prosop de hartie si apoi feliati!

Pozele vechi šŸ™‚

Observatii:
– puteti jongla cu cantitatea de lapte si/sau unt pentru o compozitie cat mai compacta.
– data viitoare am sa adaug si-un „strop” šŸ˜› …de lichior de cocos in compozitie…si poate mai multa ciocolata deasupra :)))

 

 

Reteta preluata de la Nico