Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

28 comentarii

Aceasta prajitura cu nuca de cocos si ciocolata este de fapt un baton Bounty deghizat 😀 , un “dulce” rapid ce nu necesita coacere, ideal pentru cei care adora nuca de cocos si ciocolata. Adica, pentru cei ca mine! :))

 

Ingrediente:

Pentru batonul de nuca de cocos:
  • 250 g fulgi de nuca de cocos
  • 150 g biscuiti
  • 200 g unt (80 % grasime)
  • 300 ml lapte de cocos/de vaca
  • 120 g zahar
Pentru glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte de cocos/de vaca
  • 1 lingura mare unt (80 % grasime)

!!! Puteti folosi si ciocolata amaruie, cu 50% cacao (sau chiar mai mult), numai ca veti obtine o glazura mai tare…pe care, insa, o veti putea “domoli” cu un cutit echipat corespunzator 😀 …detalii mai jos…

 

Pentru voi, dragilor!!! 🙂

Mod de preparare:

Amestecati zaharul si laptele intr-o craticioara; adaugati untul si tineti pe foc (focul sa fie mic) pana cand untul se topeste. Adaugati nuca de cocos (puneti deoparte 3-4 linguri pentru ornat). Amestecati bine.

Sfaramati biscuitii si adaugati-i compozitiei de cocos. Amestecati din nou. Turnati compozitia rezultata intr-o forma micuta, captusita cu folie alimentara (transparenta) si nivelati.

Rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o la bain-marie sau la microunde impreuna cu laptele si untul, amestecand des. Turnati-o, cat mai uniform, deasupra “batonului” de cocos si lasati sa se racoreasca bine. Presarati apoi nuca de cocos pe care ati pus-o deoparte.
Dati la frigider pana in momentul servirii.
De altfel, e de preferat sa o tineti mereu la frigider, deoarece la temperatura camerei se mai inmoaie (daca adaugati mai multi biscuiti, isi va pastra forma mai bine).

!!! Prajitura se feliaza cu un cutit “fierbinte”: tineti lama cutitului in apa fierbinte pentru cateva secunde, stergeti usor cu un prosop de hartie si apoi feliati!

Pozele vechi 🙂

Observatii:
– puteti jongla cu cantitatea de lapte si/sau unt pentru o compozitie cat mai compacta.
– data viitoare am sa adaug si-un “strop” 😛 …de lichior de cocos in compozitie…si poate mai multa ciocolata deasupra :)))

 

 

Reteta preluata de la Nico

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

28 comentarii

rodica 27 decembrie 2012 - 16:41

Usor de facut, insa este muult prea dulce. Data viitoare nu mai pun zahar deloc.

Raspunde
diana 24 octombrie 2012 - 08:19

bunuuuuuuuuuuuuuuuuu

Raspunde
diana 24 octombrie 2012 - 08:19

fain
frumosa si gustosa

Raspunde
Anonymous 20 iulie 2012 - 18:38

buuunnn!

Raspunde
Anonymous 11 aprilie 2012 - 12:10

Buna ziua, chiar ieri am facut aceasta prajitura,foarte rapid, simplu si bunnnnn, ador cocosul, cred ca de sarbatori numai prajituri cu cocos o sa avem :)). Felicitari pentru aceste retete minunate, promit ca o sa te mai vizitez ;).Sarbatori fericite!!!!!

Raspunde
Teodora 3 martie 2012 - 16:02

Arata minunat,tocmai am terminat-o de facut,problema ii timpul de racire,salivez langa ea.Felicitari pt.blog,e minunat,l-am descoperit numai aseara da am vazut retete minunate!!!!!Abia astept sa o incerc pe urmatoarea!!!!!

Raspunde
Anonymous 16 noiembrie 2011 - 19:57

buna. felicitari pentru blog. tocmai am incercat aceasta prajitura, dar din pacate nu mi-a iesit. am respectat reteta intocmai. crema de cocos este moale si nu asa ca la tine. nu are stabilitate:(. ai patit vreo data asa? te pup. tina

Raspunde
flowerspeaking 12 noiembrie 2011 - 19:18

Apropo de ce zicea Anonim in 8 noiembrie in legatura cu glazura: eu am adaugat cca 50 gr unt si 3 linguri lapte si tot mi s-a intarit repede. Data viitoare cu siguranta pun mai mult unt sau schimb ciocolata (ce am avut eu e cioco de menaj)

Raspunde
flowerspeaking 12 noiembrie 2011 - 18:39

Vazut/ placut/ facut!
E la frigi acum 🙂
Nu aveam mare lucru in casa: nuca de cocos si niste biscuiti. Iata ce minunatie am invatat sa fac 🙂

Raspunde
luiza254 28 iulie 2011 - 21:09

interesanta prajitura…pare usor de facut, dar mai ales pare gustoasa. Intrucat ai trecut cantitatile ingredientelor in grame am putut face un calcul nutritional utilizand aplicatia “calculator nutritional” de pe slabute.ro…avand in vedere ca prajitura nu trece prin cuptor(deci nu ar trebui sa apara pierderi de greutate prin evaporare), insumand ingredientele ar rezulta 1230 grame de prajitura cu urmatoarele valori nutritionale: proteine 45.7; grasimi-297.3; colesterol-387; carbohidrati 515.8; zaharuri 255.5 si , in sfarsit calorii-4853, deci ar fi vorba de aproximativ 395 kcal pe 100g de prajitura. Poate intereseaza pe cineva…foarte interesant blogul!

Raspunde
Anonymous 9 noiembrie 2010 - 00:18

Buna, am executat si eu aceasta praji! E foarte buna mai ales dupa ce sta cateva ore bune la frigider! Cateva precizari: dupa gustul meu erau suficiente 1oo gr zahar, mai ales daca biscuitii sunt deja dulci si aromati; biscuitii sunt buni daca nu-i faramitezi total – gen faina-ci ii faci bucatele mici; si din pacate ciocolata se intareste prea tare(oare era bine daca ii adaugam unt?)
Multumesc! Seara buna!

Raspunde
cheap 25 mai 2010 - 14:34

Am facut si eu in week-end si s-a terminat foarte repede de buna ce a fost. cred ca ar trebui sa adaugi la titlu Bounty, ca seamana uimitor de bine;)).

Raspunde
Laura 21 mai 2010 - 20:56

@tatuaje modele, felicitari maxime 🙂 …si mii de multumiri pentru incredere!!!
…sa mai treci :))

Raspunde
Laura 21 mai 2010 - 20:48

…hi, hi, Alina, te-ai gandit tu bine, un mic complot cu nepotelul preferat nu strica niciodata 😛
Va pupam!!!

Raspunde
tatuaje modele 19 mai 2010 - 20:33

sunt barbat dar printre altele imi place sa gatesc. Am facut si eu prajitura asta si pot sa ma laud ca a iesit foarte buna.

Raspunde
Alina 19 mai 2010 - 18:25

Foarte interesanta reteta! Cred ca o sa incercam si noi! Sau … mai bine sa vorbim cu Bogdi sa ne sune cand o mai faci :)))
Alina si Gabi

Raspunde
Laura 19 mai 2010 - 10:52

Pupici multi, Nico draga 🙂
Mersi fain de lamuriri, asa am facut si eu, cu fulgi de cocos uscati, numai ca eram curioasa daca s-ar putea face si cu nuca de cocos proaspat rasa (pentru o aroma mai puternica :P)
O zi frumoasa iti doresc 🙂

Raspunde
Laura 19 mai 2010 - 10:36

Micule, se face rapid, iar asta-i un atuu 😛 …pe langa faptul ca e delicioasa :))
Te pup si de-abia astept s-o incerci 🙂
O zi frumoasa si tie!!!

Raspunde
Laura 19 mai 2010 - 10:32

Federica, tutto il merito è di Nicoleta 🙂
Baci!!!

Raspunde
Laura 19 mai 2010 - 10:28

Te pup, Miha 🙂
E mai mult gustoasa decat aratoasa, hi, hi, ca na, n-am avut nici o raza de soare prin preajma…da’ ma bucur ca-ti place 🙂

Raspunde
Laura 19 mai 2010 - 10:19

Doinitza, e interesanta tare varianta propusa de tine, si anume cea cu salamul de cocos 🙂
…si cu crema pe deasupra 😛
Sint curioasa cum ar iesi…
Te pup si eu si iti multumesc ca te-ai oprit pe la noi 🙂

Raspunde
Laura 19 mai 2010 - 10:15

Ramona, ma bucur mult ca-ti place 🙂
Sa o incerci, daca zici ca si tu esti fan nuca de cocos 😛

Te pup pentru cuvintele frumoase 🙂

Raspunde
nicoleta 19 mai 2010 - 09:54

Buna , ma bucur ca v-a placut!
Iti raspund la intrebarea facuta pe blog: cocosul este din acela gen fulgi… uscat, deshidratat si ras. Am scris la preparare de care se foloseste ..o sa scriu si la ingrediente …asa sa fie pe intelesul tuturor 😉
Daca se pune cocos ras proaspat ..fiind deja umed… ar rezulta compozitia prea moale dupa ce se amesteca cu lapte si unt.
Si mie imi place mult cocosul 😛
toate cele bune …o zi buna !
te pup

Raspunde
Micul 19 mai 2010 - 09:49

Immm ce bine arata, la un moment dat o voi incerca, cu siguranta.
O zi frumoasa sa ai.

Raspunde
Federica 18 mai 2010 - 22:11

mmmmmmmmmmmm..che goloso!!! baci!

Raspunde
Miha 18 mai 2010 - 21:27

Ce super arata!

Raspunde
Doinitza`s cakes 18 mai 2010 - 16:46

e un fel de salam de biscuiti fara cacao,suna interesant cu nuca de cocos,cand e sarbatoare si nu pot sa coc ,am s-o fac,mersi pt.idee,arata si bine,poate am sa-i pun si crema,mai vedem te pup

Raspunde
Ramona 18 mai 2010 - 15:59

Arata foarte bine, ca de altfel tot ce faci.Si mie imi place la nebunie nuca de cocos, am salvat reteta.

Raspunde

Lasă un răspuns la Ramona Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.