6,2K
Aceasta prajitura cu mure si crema de lamaie este fantastica!!!!! Am facut-o de atatea ori (si cu capsuni e grozava) si inca nu ne-am saturat de ea 😀
Va urez poftaaaaaa!!!!!!
Ingrediente pentru cca.18 bucati:
Blat:
- 6 oua mari
- 5 linguri rom
- 180 g zahar
- 250 g faina
- 20 g de cacao
- 2 pliculete de zahar vanilat (20 g)
- 2 lingurite praf de copt
Umplutura:
- 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule
- 500 g mure
- 750 g branza dulce de vaci
- 5 linguri miere
- 2 pliculete de zahar vanilat (20 g)
- sucul si coaja de la 2 lamai
- 400 ml smantana pentru frisca
Glazura:
- 1 plic Tort Gelee
- 250 ml suc de visine
Mod de preparare:
Se tapeteaza cu hartie o tava de aprox. 25/35cm. Cuptorul se incinge la 160 grade C (foc domol).
Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat cca. 5 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula, pana se incorporeaza bine. Daca vreti, puteti folosi si mixerul, dar la viteza cea mai mica:
Aluatul se aseaza in tava si se coace cca. 20 minute.
Se rastoarna apoi si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca:
Pentru crema, se inmoaie foitele de gelatina in multa apa rece (gelatina granule se pune in 100 ml apa rece). Se lasa cca. 5 minute, pana se umfla.
Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie:
Se scot foitele de gelatina din apa si se topesc intr-un bol la microunde sau la bain-marie. Gelatina granule nu se scurge, pentru ca va „inghiti” tot lichidul, ea se topeste direct. Aveti grija ca gelatina se topeste foarte repede, in doar cateva secunde (4-5 pe high), sa nu o tineti mai mult pentru ca isi pierde calitatile de inchegare. In niciun caz nu are voie sa dea in clocot!
Se scot o lingura, doua de crema de branza si se amesteca cu gelatina topita. De-abia dupa aceea se toarna, in fir subtire, in crema. Cand crema incepe sa se intareasca putin (dupa cca. 10 minute), se inglobeaza frisca batuta:
Se aseaza deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine…
Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine:
Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza imediat, cu lingura, peste fructe (daca nu va grabiti, se intareste):
Se indeparteaza cu grija inelul detasabil al formei (daca e nevoie, treceti cu lama cutitului pa langa marginile formei):
5 comentarii
Crema se intareste pe foc….. se fierbe sau se intareste de la gelatina doar?
mamamamama lesin nu alta.in week.o fac.doar ca am dulceata de capsuni.ms.pop
arata splendid!
Buna cu ce alt fruct futem inlocui murele?
Draga mea Laura,am facut prajitura pentru serbarea de la gradi’ a puiului meu si…a fost prima care s-a terminat!Toate mamicile prezente mi-au cerut reteta!!Nu numai ca este foarte aspectuoasa si usor de facut,dar este si o „bomba „de vitamine pentru copilasi si nu numai:-P!!!
Multumesc pentru ca,de fiecare data cand probez o reteta de la tine,am un succes garantat!Si ca,datorita tie,bucataria nu-mi mai e un chin,ci…chiar o relaxare foarte placuta!!!Muuuuulte imbratisari!Moni