Prajitura cu mac si nuca de cocos

29 comentarii

Dragilor, daca inca nu v-ati hotarat cu ce “dulce” sa va inviorati sfarsitul de saptamana, am eu o propunere: prajitura cu mac si nuca de cocos, rapida, usor de facut si delicioasa, asa cum v-am obisnuit de ceva timp incoace.
Cei care adora nuca de cocos si macul…eu da!!! :D…vor fi foarte placut surprinsi!!!!!!!!!!!!

Ingrediente:

Pentru blat:
– 8 albusuri
– 200 g. zahar
– 5 linguri faina
– 100 g. mac macinat
– 100 g. nuca de cocos

Pentru crema:
– 8 galbenusuri
– 200 ml. lapte
– 100 g. zahar
– 3 linguri faina
– 200 g. unt

Pentru decor:
– fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma; se adauga treptat zaharul, batand in continuare. In bezeaua obtinuta se incorporeaza faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos, amestecand usor, cu miscari verticale.
Se unge cu unt o tava cu dimensiunile de aprox. 25×35 cm. sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza; se coace la foc mijlociu (175 grade C) timp de 20-25 de minute.
Se freaca galbenusurile cu zaharul (cu mixerul) timp de cca. 2 minute sau pana cand se albeste compozitia. Se amesteca cu faina cernuta si laptele cald si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca crema de vas, iar cand s-a ingrosat, se stinge focul. Se lasa apoi crema la racit.
Se freaca untul spuma; se incorporeaza, lingura cu lingura, crema fiarta.
Se intinde crema peste blatul racit din tava si se pune la frigider pentru cel putin o ora.
Se taie in bucati si se serveste rece.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

29 comentarii

Romina 15 aprilie 2017 - 16:01

Am facut si eu prajitura acum, si nu stiu unde am gresit ca mi-a iesit baltul foarte subtire, nici macar de un deget de gros nu e. Mentionez ca am respectat dimensiunile tavii…sa incerc cu praf de copt data viitoare?

Raspunde
Diana 7 februarie 2013 - 14:43

Am facut si eu aceasta prajitura. De mai multe ori. Este foarte-foarte buna! Cel mai mult ma incanta ca nu trebuie sa folosesc praf de copt. Eu am folosit si mac intreg (odata nu am gasit macinat) si a iesit ok. Odata am fiert crema direct pe foc si a iesit buna, am batut-o mai bine cu mixerul, ca facuse cocoloase. E excelenta prajitura!

Raspunde
Dana G. 19 decembrie 2012 - 11:34

Laura, doua intrebari – pentru ca reteta aceasta e pe lista mea de prajituri pentru Craciunul 2012:

1. cum obtii o crema atat de galbena? folosesti cumva oua de casa sau coloranti alimentari?

2. am respectat proportia intre mac si cocos, insa blatul meu a fost mult mai alb decat al tau; ce-i de facut pentru un blat mai inchis la culoare, ca sa aiba un contrast frumos cu crema?

Am facut si eu prajitura, se face rapid, iese foarte buna, multumesc pentru instructiunile detaliate.

Raspunde
bianca 20 decembrie 2012 - 18:57

ouale de casa dau o culoare asa de galbena,sau ouale din comert dar cele cu coaja rosiatica si cat mai rotunde (gasesti in real sau billa) si daca e prea deschis nu pui chiar atat de mult cocos sau pui putina cacao 🙂

Raspunde
monica 15 decembrie 2012 - 16:12

ce bine arata……….cu siguranta o sa o incerc la craciun, sper sa-mi iasa:)

Raspunde
monica 15 decembrie 2012 - 16:12

ce bine arata……………..

Raspunde
Cristina Corobian 29 noiembrie 2012 - 01:45

nuca de cocos este indulcita sau nu?

Raspunde
malina 25 octombrie 2012 - 06:25

mda. e prea dimineata, se pare ca nu m-am trezit. am mai citit o data si mi-am dat seama ca aia e crema. scuze :)) azi ma apuc de prajitura, o sa revin sa-ti spun cum a iesit. o zi buna!

Raspunde
malina 25 octombrie 2012 - 06:22

intrebare: prajitura din imagine pare a avea o glazura care nu apare in reteta. in reteta sunt mentionati fulgi de cocos si nu-i vad in produsul final.

Raspunde
Anonymous 31 iulie 2012 - 14:11

se poate face si in tava de la tort?

Raspunde
Michelle 3 iunie 2012 - 17:29

am facut-o!!!!!! si mi-a iesittttttttt grozav 😀 !!!! hihihi!

Raspunde
Poliana 27 mai 2012 - 16:13

Ahh, ce combinatie de culori si ingrediente! Foarte reusita prajiturica asta! Abia astept sa o prestez si pe aceasta 😉
Cand ai timp, te invit si la mine pe blog…sunt la inceput de drum, dar sper sa-ti placa 🙂 Pupici

Raspunde
Anonymous 24 mai 2012 - 11:15

buna,o intrebare praf e copt,nu trebuie?mersi

Raspunde
Laura 24 mai 2012 - 12:17

Nu, nu e nevoie de praf de copt 🙂
Daca albusul e batut bine, si compozitia se amesteca usor, ca la pandispan, cu o spatula si nu cu mixerul, blatul iese minunat!
…ca sa fii linistita, poti sa pui un varf de cutit de praf de copt, pe care il cerni odata cu faina 😉

Raspunde
Mihaela - mykyduta 22 mai 2012 - 18:55

Nu ma dau in vant dupa mac, dar prajiturica ta arata minunat!!!!
Te puup

Raspunde
dia_diana58 22 mai 2012 - 11:39

Adica , Tosca , nu ?

Raspunde
Solidaster 21 mai 2012 - 12:21

Buna Laura.Mâ “ímbolnãvesc”de fiecare data când intru pe blogul tãu.Imi fug ochii ín toate partile.Toate sunt delicioase,toate sunt extraordinare.Ai un talent deosebit,si sper sa profiti la maxim de acest lucru.La ímpartirea talentelor eu am fost lasata pe dinafara.Fac mâncare cei drept,dar mi-ar mai trebui un ajutor.De prajitura de astazi nici nu mai spun nimic,arata superb,si cred ca si gustul este divin.O zi placuta si succes ín continuare.

Raspunde
Lulu 20 mai 2012 - 16:39

O prajitura super delicioasa si cu aspect intr-un mare fel!!

Raspunde
Anonymous 20 mai 2012 - 13:43

YUMMY YAMMY YAM YAM

Raspunde
Haplea 20 mai 2012 - 10:14

Inca o prajitura delicioasa!Duminica placuta!

Raspunde
Alexandrina 20 mai 2012 - 08:41

Arata excelent!

Raspunde
Ramona Alina 20 mai 2012 - 02:12

Ce bunã e! mmm…

Raspunde
A Paixão da Isa 20 mai 2012 - 00:38

hummm super bravo bjs b.f

Raspunde
Michelle 19 mai 2012 - 21:45

macul trebuie macinat? 🙁 cu ce il macin? nu se poate pune asa direct din punga?

Raspunde
Laura 24 mai 2012 - 12:11

Daca nu ai cu ce sa-l macini, il poti pune si asa, dar va trebui sa pui o lingurita (rasa) de praf de copt, pentru a fi sigura ca se coace bine.
Sa-mi dai de stire cum ti-a iesit 🙂

Raspunde
Mirela 19 mai 2012 - 20:37

Este o prajitura delicioasa ,se topeste in gura,fac si eu cam acceasi reteta,diferenta este ca pun biscuiti piknik deasupra cremei.Yamiiiiii,ce bunatate ,deja salivez.

Raspunde
claudia 19 mai 2012 - 18:40

Demential!

Raspunde
Patricia 19 mai 2012 - 17:55

Ce bine arata Laura te felicit imi place mult macul pupici…..

Raspunde
felis 19 mai 2012 - 17:24

Foarte bine arata!!! Cumbinatia e delicioasa!…

Raspunde

Lasă un răspuns la Mihaela - mykyduta Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.