Prajitura cu mac si nuca de cocos

Dragilor, daca inca nu v-ati hotarat cu ce “dulce” sa va inviorati sfarsitul de saptamana, am eu o propunere:┬áprajitura cu mac si nuca de cocos, rapida, usor de facut si delicioasa, asa cum v-am obisnuit de ceva timp incoace.
Cei care adora nuca de cocos si macul…eu da!!! :D…vor fi foarte placut surprinsi!!!!!!!!!!!!

Ingrediente:

Pentru blat:
– 8 albusuri
– 200 g. zahar
– 5 linguri faina
– 100 g. mac macinat
– 100 g. nuca de cocos

Pentru crema:
– 8 galbenusuri
– 200 ml. lapte
– 100 g. zahar
– 3 linguri faina
– 200 g. unt

Pentru decor:
– fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma; se adauga treptat zaharul, batand in continuare. In bezeaua obtinuta se incorporeaza faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos, amestecand usor, cu miscari verticale.
Se unge cu unt o tava cu dimensiunile de aprox. 25×35 cm. sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza; se coace la foc mijlociu (175 grade C) timp de 20-25 de minute.
Se freaca galbenusurile cu zaharul (cu mixerul) timp de cca. 2 minute sau pana cand se albeste compozitia. Se amesteca cu faina cernuta si laptele cald si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca crema de vas, iar cand s-a ingrosat, se stinge focul. Se lasa apoi crema la racit.
Se freaca untul spuma; se incorporeaza, lingura cu lingura, crema fiarta.
Se intinde crema peste blatul racit din tava si se pune la frigider pentru cel putin o ora.
Se taie in bucati si se serveste rece.