Prajitura cu lamaie

29 comentarii

Daca va plac prajiturile, dar nu cele foarte dulci si cu muuulta crema :P, va invit sa incercati aceasta prajitura cu lamaie, rapida si racoritoare…mai ales daca optati pentru glazura de lamaie 😀
Eu, desigur, am optat pentru o glazura de ciocolata!!!!!!!!!! :))

Ingrediente:

Pentru blat:
– 250 g. unt
– 250 g. zahar
– 1 plic zahar vanilat (10 g.)
– 4 oua
– 2 lamai (mici)
– 350 g. faina
– 2 lingurite praf de copt

Pentru glazura:
– 200 g. ciocolata alba

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se bat spuma, cu mixerul, untul si zaharul. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul, si compozitia se bate in continuare. Se spala lamaile, se sterg si se rade coaja. Se stoarce sucul. Ambele se adauga la aluat.
Se cerne faina si praful de copt si se omogenizeaza in aluat.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de aprox.25×35 cm.  Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza cu o spatula. Se coace cca. 25 de minute sau pana ce se rumeneste.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie sau la cuptorul cu microunde (nu la putere maxima!!!) si se acopera prajitura. Se taie apoi in romburi sau patrate si se decoreaza cu feliute de fructe zaharisite sau proaspete.

Sfat:
Puteti folosi si urmatoarea glazura: 
– 250 g. zahar pudra
– 4, 5 linguri suc de lamaie
Se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra si se intinde peste prajitura.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

29 comentarii

alina 15 aprilie 2015 - 19:14

Laura, am incercat sa fac prajitura aceasta..insa glazura de ciocolata alba s-a taiat aproape imediat ce s-a topit toata ciocolata…cum fac sa o repar? se mai poate face ceva?

Raspunde
Troll 23 septembrie 2012 - 15:46

STOP READING, BACK TO THE KITCHEN!!

Raspunde
Ionela 28 mai 2012 - 00:46

Daca nu pui nimic cu ciocolata la topit, cand se raceste nu se intareste prea tare? Sau se taie cat glazura e inca calda?

Raspunde
Anonymous 27 mai 2012 - 18:09

Buna Laura!
Blogul acesta este cu adevarat o mare,mare bogatie pentru tine dar cel mai mult pentru noi cele care ne relaxam cu adevarat navigind pe aici.Eu ma declar si o spun”sus si tare” DA sunt dependenta de blogul tau.In fiecare zi cind ajung acasa de la servici imi fac un ceai si o ora nu ma dezlipesc de pe blogul tau,cred ca am citit retetele tale de peste 10-15 ori fiecare.
Acum am si eu o intrebare la tine:De ce nu scoti carti de gatit sau pentru prajituri,ai cu adevarat niste retete grozave si sunt convinsa ca nu toate doamnele si domnisoarele din Romania stiu de blogul tau,vorbesc de cele care sint interesate de a gati ceva bun sau de a prajituri o delicatese.Eu recunosc ca am facut multe prajituri de ale tale ,am dus si la servici si toti cei care au mincat au fost foarte placut impresionati.Chiar si colegi au cerut retete sa duca acasa la sotii.De obicei cind mai avem timp ne stringem mai multi si ne uitam impreuna la retetele tale minunate,si eu le traduc cu mare satisfactie ,ca de,ma simt si eu bine ca sunt retete de la o romanca de-a mea.Intr-un cuvint esti cu adevarat o profesionista ,felul cum explici totul cu atata rabdare si felul cum fotografiezi totul,eu personal vreau sa-ti multumesc din suflet pentru tot ,ca am invatat multe de aici si nu in ultimul rind mamei tale iubite ca a dat societatii un asa om de valoare,de la care noi ceilalti avem multe de invatat!
Te pup,iti doresc multa sanatate si multa fericire alaturi de cei dragi!

Cu respect,Mihaela V.

Raspunde
Ina 24 mai 2012 - 17:02

Arata f bine prajitura!
Abia astept sa incerc si eu reteta!

Raspunde
Anonymous 22 mai 2012 - 18:27

Am preparat si eu in week.end aceasta praji,lasand-o simpla fara nici un fel de glazura.Foarte buna,multumesc LAURA pt reteta!!!Romina

Raspunde
adriana lupu 22 mai 2012 - 14:41

Am facut si eu aceasta prajiturica Sambata si a iesit super.multumesc pentru retetele extraordinare.Te pupam si sa ai o zi frumoasa

Raspunde
elena 20 mai 2012 - 21:05

tocmai ce am terminat de pus glazura (am ales varianta cu suc de lamaie)… abia astept sa o gust 🙂

Raspunde
Ela 19 mai 2012 - 08:10

Ce bine arata si deja parca ii simt gustul!

Raspunde
Haplea 18 mai 2012 - 19:18

Arata foarte bine prajitura!Weekend placut!

Raspunde
Roxana 18 mai 2012 - 17:11

Deci e spectaculoasa! Arata extraordinar, iar gustul de lamaie e numai bun pentru sezonul asta! Felicitari!

Raspunde
Elena 17 mai 2012 - 20:18

Ce reteta super, perfecta pentru mine pentru ca se face rapid si pentru sotul meu caruia nu-i plac cremele 😀
O s-o incerc saptamana viitoare. Mersi 🙂

Raspunde
Anonymous 17 mai 2012 - 16:06

Buna Laura!azi am incercat si aceasta prajitura, absolut delicioasa!merita incercata,usor de preparat si fttttt buna.pupici

Raspunde
Laura 17 mai 2012 - 17:39

Oh, ce veste buna!!!!!!!! 😛
Multumesc din suflet pentru ca mi-ai impartasit asta!!!!

Raspunde
anca 25 mai 2013 - 14:38

nu te supara..dar cum ramane cu zaharul vanilat?unde-l pui?ca nu zici nimic de asa ceva..

Raspunde
naty, galati 17 mai 2012 - 15:23

cat imi plac prajiturile simple , rapide si foarte gustoase…:)

Raspunde
Ana 17 mai 2012 - 13:58

Arata extraordinar!! Tocmai am incercat-o si eu..dar mi s-a taiat cand am adaugat sucul de lamaie..care e secretul? 😀 aa..si inca ceva, nu am reusit sa bat spuma untul cu zaharul. trebuia sa folosesc zahar pudra?

Raspunde
Laura 17 mai 2012 - 17:33

Ana, poate parea “taiata” dar nu e 🙂
Dupa ce ai pus faina, nu si-a revenit?!
…cat despre unt, nu-ti face griji, nu trebuie sa-l bati spuma, spuma, ci doar sa zdrobesti un pic zaharul ala 😛
Cum ti-a iesit pana la urma?!

Raspunde
Ana 17 mai 2012 - 17:46

Ba si-a revenit..din fericire! 😀
A iesit bine pana la urma, dar putin faramicioasa. Multumesc mult pt toate retetele tale :*

Raspunde
Laura 17 mai 2012 - 17:53

Ma bucur ca ti-a iesit bine 🙂
Pufoasa nu e, fiindca in loc de lapte avem suc de lamaie :P, dar e buna si rapida!

Raspunde
Anonymous 17 mai 2012 - 10:50

Laura, crezi ca schimb gustul prajiturii daca folosesc margarina ? Am in casa tot ce trebuie mai putin untul…

Raspunde
Laura 17 mai 2012 - 17:29

E in regula si margarina, da-i drumul 😛

Raspunde
felis 17 mai 2012 - 00:31

O voi incerca si eu!… E clar, nu?? 🙂

Raspunde
Ramona Alina 17 mai 2012 - 00:03

Apetisantã, pe gustul meu!

Raspunde
A Paixão da Isa 16 mai 2012 - 22:34

whoua ele esta uma maravilha mt bonito e a meu gosto parabens bjs

Raspunde
Anonymous 16 mai 2012 - 22:22

Reteta ideala: simpla, rapida, gustoasa, si arata si foarte bine
exact ce cautam !
Va pup pe toti, dar in special pe nepotelul meu drag 🙂
Alina

Raspunde
mirela 16 mai 2012 - 19:05

Sigur am sa incerc,sotul meu nu prea mananca praji cu crema,imi tot spunea ca nu vrea,ca nu-i pofta,,,,etc.dar mi-am dat seama ca nu-i plac si acum fac tot ce nu are crema.
Arata super tare(vb nepotelei mele).
Dar vreau sa-ti spun ca am facut foarte multe retete de la tine,te urmaresc de la inceputul meu pe blog si chiar daca am lipsit de aici un an,te-am urmarit zilnic,si a venit momentul sa te felicit din suflet pentru ce faci.
O seara frumoasa!!!

Raspunde
Beth 16 mai 2012 - 17:53

Wouw!!! qu’il est beau ce gâteau, je n’ai pas pu résister a telle beauté donc j’importe la recette avec moi, merci pour ce superbe partage, il est merveilleux!

bisous

Raspunde
cry_filo 16 mai 2012 - 17:34

vai cum arata de bineeee, sunt prima aici asa ca prind si eu o bucatica :*

Raspunde

Lasă un răspuns la Roxana Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.