Prajitura cu inghetata de post si glazura de ciocolata

Prajitura cu inghetata de post si glazura de ciocolata, la asta m-am gandit atunci cand am facut delicioasa inghetata cu lapte de cocos de acum cateva zile 🙂  Am vrut o prajitura pe care sa o pot pastra la rece (la congelator, mai exact) si pe care sa o pot servi si cand afara-s peste 38 de grade C, fara sa imi fie frica ca nu mai apuc sa o servesc 😀

E, de fapt, o prajitura feliata in sandwich-uri de inghetata, foarte la indemana si foarte atragatoare!!!

Bucurati-va de ultimele zile de vara, dragilor, alaturi de mine si prajiturica mea! :))

 

Ingrediente:

O portie de inghetata de post cu lapte de cocos din conserva

Pentru blatul de cacao:
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 120 ml lapte de cocos
  • 150 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat
Pentru glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata neagra (70 % cacao)
  • 4 linguri pline cu lapte de cocos (25-30 ml)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol, potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma micuta, de aprox. 28×19 cm.

Se bat, intr-un bol inalt, zaharul cu uleiul cateva minute (maxim 2 😀 ). Se toarna laptele de cocos. Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul; se cern apoi deasupra bolului si se amesteca totul foarte bine. Aluatul se toarna in forma pregatita si se niveleaza. Se coace cca. 18-20 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma.

Cand blatul e rece, se taie in jumatate si se aseaza intr-o forma, preferabil, de aceeasi marime. Se pune inghetata de cocos, pe jumatate topita (adica moale, dar totusi inghetata) si se intinde uniform deasupra blatului. Se acopera cu cealalta jumatate de blat si se apasa usor. Forma se pune la congelator 2-3 ore, sau pana cand  prajitura se intareste. Cand e gata, se scoate din forma si se feliaza cu un cutit bine ascutit si incalzit (puneti lama cutitului sub jet de apa fierbinte, stergeti cu prosopul de bucatarie si repetati pana cand feliati toata prajitura). Eu mi-am trasat dinainte feliile si de-abia dupa aceea le-am taiat, din 3-4 miscari, apasand usor (daca incercati sa feliati dintr-o singura apasare, blatul nu se va taia frumos)

Le puteti lasa si sub forma asta, mai alungita:

…dar eu le-am mai taiat o data, pentru ca aveam multi copii „la masa” si nu voiam sa faca rosu-n gat din prima! 😀

Pentru glazura, se topeste ciocolata neagra, rupta in bucatele, impreuna cu laptele de cocos, la microunde sau la foc mic, amestecand intruna:

La final, sandwich-urile de inghetata se acopera cu glazura de ciocolata…si se „topesc”, haaha!!!

Prajitura se pastreaza la congelator, iar in momentul servirii se va lasa cateva minute (8-10 minute) sa se demorteasca. Va fi si mai buna!!!

S-aveti poftaaa!!!! <3