Sunt atat de multe mancaruri cu dovlecei pe lumea asta, si toate bune 😀 , dar exista si deserturi cu aceasta minunata leguma, cum ar fi dulceata de dovlecei sau prajitura cu dovlecei pe care v-o prezint acum, si care va va uimi cu siguranta!!!!
Ingrediente:
- 2 cani faina (umplute doar pe trei sferturi)
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana zahar
- 3 oua
- 2 cani dovlecei razuiti
- 1/2 cana nuca
- 2 linguri lichior de oua sau 1 lingura zeama de lamaie/portocala
- 1 plic praf de copt (10 g)
- zahar pudra si stafide pentru ornat
!!! Am folosit o cana de 250 ml.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul, cu ajutorul mixerului, timp de 1-2 minute. Se adauga uleiul in fir, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute), dovleceii rasi si nuca taiata marunt cu cutitul. Eu m-am lenevit rau 😀 , si am tocat nuca la blender (nu foarte fin). Se adauga lichiorul de oua sau sucul de fructe si se amesteca totul foarte bine.
Se toarna compozitia intr-o tava de aprox. 25 x 35cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc potrivit) si se lasa la copt cca. 25 de minute:
Cand se raceste, se taie in bucati potrivite si se pudreaza cu zahar. Se orneaza cu stafide uscate sau inmuiate 1-2 ore in rom:
Serviti, va rog 🙂
Sfat: Daca va place scortisoara, amestecati zaharul pudra cu putina scortisoara si apoi pudrati bucatile de prajitura.
5 comentarii
Ușoară și gustoasa!!! Prima data am făcut dintr-o carte cumpărată din Lidl cu foarte mulți ani în urmă ca urmare ca aveam prea mulți dovlecei în gradina… este superba
am facut si a iesit delicioasa Bravoo
bunnn am papat si eu
Minunta combinatie !! Trebuie sa fie si gustoasa!
arata perfect aceasta prajiturica cu dovlecei!