Prajitura cu capsuni

23 comentarii
Dragii mei, va servesc repede, repede cu o felie maaare din prajitura cu capsuni pe care am facut-o azi, cu gandul la ziua mea de nastere ce va veni curand. Adica maine 😀

Tortul , sau torturile, vad eu, ca e si ziua lui Cipi meu drag, vi-l prezint dupa ce suflam in lumanari.
Va pup, s-aveti o zi frumoasa!!! …am fugit, ca am atatea de facut!!!! :))

 

Ingrediente:

Blat:
  • 200 g unt
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 4 oua mari
  • 125 g faina
  • 125 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
Strat intermediar:
Crema:
  • 250 g smantana (acra, fermentata)
  • sucul de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 foite gelatina sau 5 g gelatina granule
  • 750-800 g capsuni

 

Sfat: Daca nu va place martipanul, sau nu vreti sa va complicati facandu-l in casa, il puteti inlocui cu pasta de lapte praf, sau cu o tableta de ciocolata alba, rasa (200 g) topita impreuna cu 60-70 ml. smantana pentru frisca.

 

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 175 grade C (foc moderat).

Se bate untul, lasat din timp la temperatura camerei, deci moale 😛 , cu zahar si sare (un varf de cutit). Se inglobeaza pe rand ouale, faina, amidonul (daca nu aveti amidon, folositi tot faina) si praful de copt, cernute frumos impreuna.

Se aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de aprox. 30×40 cm. Eu am folosit o forma mai mica (25×35 cm) si blatul mi-a iesit prea inalt. In viziunea mea, cel putin…asa ca voi alegeti-va forma dupa felul in care vreti sa savurati prajitura 🙂

Se coace blatul timp de cca. 20 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa apoi sa se racoreasca, se rastoarna pe un platou si se desprinde hartia.

In continuare, pentru stratul intermediar, blatul se unge cu gem. Martipanul se framanta cu zahar, se intinde pe o bucata mare de hartie de copt sau pe o folie alimentara; se aseaza apoi pe blat:

Surplusul se inlatura (se taie cu un cutit bine ascutit):

Se amesteca smantana cu suc de lamaie si zahar. Se dizolva gelatina: se inmoaie in apa rece timp de cca. 10 minute, dupa care se scurge de apa si se topeste la bain-marie sau la microunde. Nu are voie sa dea in clocot, fiindca isi pierde calitatile de inchegare! Se inglobeaza inauntru 4 linguri de crema si se amesteca bine. Aceasta compozitie se amesteca in restul de crema. Se da la rece timp de 15-20 de minute. Se bate frisca si se adauga cremei, amestecand usor, cu o spatula.

Se acopera blatul cu crema si capsuni (daca sunt mari, se taie in jumatati sau sferturi). Se da la rece cel putin 60 de minute (ideal este sa o lasati la frigider peste noapte):

Prajitura se serveste rece:

Ultimele bucati salvate din mainile pofticiosilor mei sunt pentru voi!!!

Trebuie s-o incercati, e delicioasaaaa!!!!!

Daca folositi dulceata de capsuni, domoliti-o cu blenderul 😀 , sau treceti-o prin sita, pentru a o putea intinde cat mai usor.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

23 comentarii

Olivia 14 mai 2014 - 20:39

Am bisat acest deliciu.Sunteti un izvor nesecat de super-retete,doamna Laura.

Raspunde
Olivia 17 august 2013 - 21:13

Am pregatit reteta aceasta si multe altele de pe blogul dumneavoastra care este cel mai bun.Cu stima,
Olivia

Raspunde
Damiana 31 mai 2012 - 08:41

Qui è tutto incantevole,complimenti per tutto Laura!!

Raspunde
anca 30 mai 2012 - 22:13

la multi ani!

Raspunde
Raluca B 30 mai 2012 - 15:38

La multi ani!multa sanatate si bucurii. Felicitari pentru tot ceea ce faceti

Raspunde
catkitchen 30 mai 2012 - 10:42

La multi ani cu multa sanatate si multe retete gustoase !!! 😉

Raspunde
JASMIN 30 mai 2012 - 09:56

BUNA,AS VREA SA CONGELEZ NISTE GALBENUSURI SI ALBUSURI,CREZI CA DUPA DECONGELARE LE MAI POT FOLOSI PT BEZEA DE ALBUS LA PRAJITURA GEN ”FIGARO” SAU BEZEA DE GALBENUS PT ”CHINEZOIACA”?
SAU O SA STRIC BEZEAUA?
TE ROG DA-MI UN SFAT
MULTUMESC.

Raspunde
JASMIN 30 mai 2012 - 09:30

LA MULTI ANI!

Raspunde
Carol 30 mai 2012 - 00:01

La Multi Ani! Laura. Esi minunata .. iar bunatatile care le faci ma „termina” 🙂 Felicitari
La Multi Ani! si pentru baietelul tau. Cat face? 10?
Sa fiti sanatosi si fericiti si sa iti dea Dumnezeu putere si rabdare sa il cresti frumos in continuare.
O vara cat mai frumoasa!

Raspunde
A Paixão da Isa 29 mai 2012 - 23:43

hummm super adorei este bolo com morangos mt bonito bj

Raspunde
Anonymous 29 mai 2012 - 23:09

La multi ani si multa sanatate.Prajitura arata demential…la cat mai multe pupici.

Raspunde
Anonymous 29 mai 2012 - 21:52

La multi ani cu sanatate si bucurii!
Va multumim ca existati.

Raspunde
Mihaela - mykyduta 29 mai 2012 - 20:48

la multi ani!!!!!
Praji arata delicios!!!!
puup

Raspunde
Maria 29 mai 2012 - 18:00

La multi ani!!!si abia ast sa fac prajitura cu capsuni :)P

Raspunde
Tudor Elena Cristina 29 mai 2012 - 17:25

LA MUULTI MULTI AANI!!!!cu multa santate si muulte bucurii!!!…Super delicioasa tre sa fie minunea asta de prajituraaaa!!!!…mmmm……zile frumoase cu retete delicioaseee….:))

Raspunde
Roxana 29 mai 2012 - 17:19

La multi, multi ani! Frumos si sanatosi! 🙂
Delicioasa trebuie sa fie prajitura! Eu as incerca varianta cu ciocolata alba. 🙂

Raspunde
Bunatati Din Natura 29 mai 2012 - 17:11

La multi ani sanatosi!!!

Raspunde
Mika´s Kitchen 29 mai 2012 - 16:48

Prajitura arata minunat Laura, iti doresc un calduros „La multi ani”, sanatate si tot binele din lume!!

Raspunde
mirela 29 mai 2012 - 15:17

La multi ani!!buna prajitura,yamiiii!!!

Raspunde
Anonymous 29 mai 2012 - 13:49

((Dionisie Valentin Emmy))):D Mulți ani, cu pace și iubire

1.Mulţi ani, cu pace şi iubire,
Mulţi ani, cu multă fericire!
(:Mulţi ani trăiască,
Mulţi ani trăiască,
În veşnicie să-nflorească!:)

2.Mulţi ani cu binecuvântare!
Mulţi ani cu Domnul pe cărare!
(:Mulţi ani trăiască,
Mulţi ani trăiască,
Mulţi ani cu pacea Lui cerească!:)

3.Mulţi ani şi mai frumoşi să fie!
Mulţi ani cu Domnu-n veşnicie!
(: Mulţi ani trăiască,
Mulţi ani trăiască,
Mulţi ani, în veci!Mulţi ani trăiască!:) Cântec plin de bucurie

1.Cântec plin de bucurie:
„La mulţi ani de ziua ta!”
Şi mai mult, o veşnicie
Bunul Dumnezeu să-ţi dea!

2.Pe cărarea datoriei
Fericirea s-o găseşti,
La mulţi ani în veşnicie,
Lângă Domnul să trăieşti!

3.Zile multe şi senine,
Asta fie partea ta,
Sub privirile divine
Fericită să poţi umbla!

4.Strânge de pe calea dreaptă
O recoltă de minuni,
Şi răsplata te aşteaptă,
Ani fericiți mulţi şi buni!La Mulți Ani Laura, yummy yammy yam yam

Raspunde
mirabela 29 mai 2012 - 12:31

Arata super 🙂 o sa ii vina randul si la mine vineri :P.
La multi ani!!! Multa sanatate si multe bucuri alaturi de cei dragi.

Raspunde
Carmen 29 mai 2012 - 11:12

La multi ani si la cat mai multe retete bune!

Raspunde
Beth 29 mai 2012 - 11:12

Sa l’aire bien délicieux, sa me plait beaucoup!

Bisous

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Anonymous Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.