1

Prajitura cu cacao si piure de mere

V-am avertizat ca voi lua cu asalt retetele care contin piure de mere šŸ˜€ , iar prima dintre ele este, iata, aceasta prajitura cu cacao si piure de mere, pe care am vazut-o pe blogul lui Annette. M-a atras in primul rand ideea deĀ prajitura fara grasimeĀ -nu contine niciĀ untĀ siĀ nici ulei-,Ā dar si faptul ca parea atat de accesibila. Intuitia mea s-a dovedit a fi corecta, e o prajitura rapida, usor de facut…si usor de mancat šŸ™‚

Urmatoarea reteta cu acest minunat piure de mere sau applesauce, cum zic americanii, va fi una fara oua!!!

 

Ingrediente:

  • 125 g faina
  • 50 g cacao
  • un varf de cutit sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml lapte
  • 2 oua
  • 255 g piure de mere

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se unge cu putin ulei o forma de copt de cca. 20 x 30cm. Se presara, cat mai uniform, cu nuca de cocos (2 linguri).

Cerneti intr-un bol faina, cacaua, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.

Intr-un alt bol, bateti ouale cu zaharul pentru aprox. 1 minut. Adaugati laptele si piureul de mere si amestecati bine.

Turnati amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecati pana se incorporeaza (cu mixerul, la viteza mica sau cu o spatula). Nu insistati cu batutul!

Compozitia rezultata se toarna in tava pregatita si se niveleaza. Se da la cuptor pentru cca. 23-25 de minute.Ā Prajitura se lasa sa se raceasca in tava ( o scoateti din cuptor mai intai šŸ˜› )

E fantastica!!!! Nu foarte dulce, aromata, cu gust intens de cacao:

Eu am presarat peste cateva felii un pic de nuca de cocos, dar voi, daca vreti, lasati-o simpla. Sau pudrati-o cu putina scortisoara.

Pentru voi, cu drag šŸ™‚