Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere

4 comentarii

 

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere, pe care am reusit sa o surprind ieri, printre pregatirile de zi cu zi, cu casa, scoala si antrenamentele lui Bogdi pentru rugby 😀 , ii este dedicata lui Cipi, care iubeste vanilia si crema de vanilie!!!! In aceeasi masura, insa, imi este dedicata si mie, dat fiind faptul ca am implinit 17 ani de casnicie. Amandoi. Impreuna. Pe veci! (asta s-ar putea sa-l sperie putin pe Cipi 😀 ). Doream de mult timp sa prepar acest desert, care in blogosfera straina apare cu numele de Eclair Cake, dar vad ca acum a fost momentul lui de glorie :))

E cel mai rapid si usor de facut (nu are gelatina) desert din lume!!!! Sper din tot sufletul sa il incercati si voi!

 

Ingrediente:

  • 320 g biscuiti cu unt
Pentru crema de vanilie rapida:
  • 150 g crema de branza cu smantana
  • 50 g crema de cocos
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie (80 g)
  • 800 ml lapte
  • 150-180 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
Pentru glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 50 g crema de cocos
 !!! Daca nu gasiti crema de cocos, inlocuiti-o cu unt cu 80% grasime

Mod de preparare:

Se acopera cu folie transparenta o forma de aproximativ 25 cm lungime si 12 cm latime.

Se prepara budinca de vanilie din cele doua plicuri amestecate cu zaharul si laptele rece (laptele nu se pune deodata, ci putin cate putin, amestecand foarte bine, ca sa nu se formeze cocoloase). Se pune totul pe foc si se lasa pana cand da in clocot de cateva ori. Nu uitati sa amestecati, mai ales la sfarsit, cand se poate prinde de oala! Budinca se lasa deoparte, pana se raceste.

Se mixeaza apoi crema de branza cu crema de cocos, pe care eu am gasit-o la raionul cu produse chinezesti, la cutie (mai mica). Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.

In continuare, se adauga cate 3, 4 linguri de budinca (la temperatura camerei) in crema de branza si se amesteca bine…si tot asa pana cand se termina ingredientele 🙂 La final, se bate smantana pentru frisca si se incorporeaza cremei.

Se aseaza un strat de biscuiti la baza formei (taiati marginile ca sa intre cat mai bine in forma, daca e cazul) si se acopera cu un strat generos de crema. Se cladesc straturi de biscuiti si crema pana cand e gata prajitura. Veti obtine 3 straturi de crema si 4 straturi de biscuiti. Prajitura se acopera cu folie si se lasa la rece pana a doua zi.

Inainte de a o servi, se inlatura folia si se rastoarna cu mare grija pe un platou (puneti platoul peste prajitura din forma si rasturnati brusc). Inlaturati si folia care a fost la baza formei.

Preparati glazura topind ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu crema de cocos. Puteti topi ciocolata la microunde sau la bain-marie, cu mentiunea ca la microunde va trebui sa faceti pauze in care sa scoateti bolul cu ciocolata afara si sa amestecati (asta de vreo 2, 3 ori, depinde de ciocolata pe care o folositi). Turnati glazura deasupra prajiturii si nivelati:

Ideal ar fi sa o lasati la frigider macar o jumatate de ora, dar daca sunteti ca si noi, o veti felia imediat! 😀

Am surprins cu greu sectiunea asta pentru voi :)))

Felia lui Cipi! <3

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Laura Ghiorghiu 1 ianuarie 2020 - 19:32

O prăjitură foarte bună!

Raspunde
gabi 20 ianuarie 2018 - 14:10

pai daca vezi in prajitura exact randurile de biscuiti….poti sa le numeri si sa vezi in ce tava intra. Nu e greu, nu ?

Raspunde
alexa 30 noiembrie 2017 - 22:19

As vrea daca se poate o poza cu crema de cocos. multumesc anticipat.
PS. Iuliana, daca calculezi lungimea biscuitilor o sa vezi ca tava este exact ca in indicatii, chiar daca in poza ti se pare prajitura mai mare, tine cont ca e o poza, destul de artistica de altfel.

Raspunde
Popovici Iuliana 13 octombrie 2017 - 15:19

Buna ziua, in reteta ati trecut 25 cm lungime si 12 cm latime pentru dimensiunile tavii. In poza, desertul dvs. depaseste aceasta marime. Ce tava ne trebuie pentru prajitura?

Raspunde

Lasă un răspuns la Popovici Iuliana Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.