Prajitura caraibiana cu rom si ciocolata

Si totusi nimic nu egaleaza o prajitura caraibiana cu rom si ciocolata, aromata si plina de gust!!!!! 🙂

O prajitura care poate deveni si mai gustoasa daca, pe langa ciocolatele cu rom, mai puneti in blat si cateva visine din compot sau visinata!

 

Ingrediente:

Blat:
  • 75 g unt moale
  • 120 g zahar
  • 1 priza sare
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 4 linguri rom
  • 1 lingura cacao
  • 130 g ciocolata cu rom (sau ciocolatele cu rom)
Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu rom (sau ciocolatele cu rom)
  • fulgi de cocos sau alune macinate

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Tapetati cu hartie de copt baza unei forme de copt cu diametrul de 26 cm.

Pentru blat, puneti untul moale (lasat din timp la temperatura camerei) intr-un vas si bateti-l spuma cu mixerul. Adaugati zaharul si praful de sare. Adaugati ouale unul cate unul. Amestecati continuu.
Amestecati faina cu praful de copt si presarati-le treptat peste blat impreuna cu romul, apoi amestecati bine. Adaugati praful de cacao. Puneti in forma hartie pentru copt si turnati, usor, blatul. Nivelati.

Taiati ciocolatelele (eu am folosit echivalentul nostru autohton, si anume ieftinul dar deliciosul baton cu rom, fiindca nu am gasit nicaieri bombonele de cioco umplute cu rom). Am taiat, asadar, fiecare bucata in 3, dar le puteti taia si-n 4 sau 5, va fi cu atat mai bine, caci vor aroma placut tot blatul). Adaugati-le cat mai uniform deasupra blatului.

Introduceti forma in cuptor pentru aproximativ 25 de minute, maxim 30 de minute. Lasati blatul sa se racoreasca, apoi scoateti blatul din forma. Lasati prajitura sa se raceasca complet:

Pentru glazura, topiti ciocolata la microunde, intr-un bol de sticla sau pe foc foarte mic, intr-o oala mica, termorezistenta. Puteti sa o topiti si la bain-marie, daca vreti!

Turnati peste blat glazura de ciocolata si uniformizati-o cu un cutit, sau pur si simplu lasati-o sa curga in voie (in valuri 😛 ), cum am facut eu. Taiati ciocolatelele cu rom pe diagonala. Ornati suprafata tortului cu bucatelele de ciocolata (apasati-le usor, ca sa le fixati bine):

Presarati fulgii de cocos si serviti imediat :))

Pentru voi!!!

Gustoasa rau…rau de tot!!! 😀