Prajitura Bounty Bars

94 comentarii

Dragii mei, aceasta prajitura, numita atat de apetisant Bounty Bars 😛 , este o minunatie dulce cu crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata, pe care am facut-o cu gandul la voi, cei care iubiti nuca de cocos la fel de mult ca mine 😀
E o prajitura simpla dar delicioasa, pe care o pot prepara cu succes chiar si gospodinele incepatoare!!!

 

Ingrediente:

Blat:
  • 140 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua mari
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 6-8 linguri lapte
  • 2 lingurite (pline) praf de copt
Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 120 g unt
  • 80 g zahar
  • 100 g nuca de cocos

!!! Daca folositi lapte de cocos in loc de lapte de vaca, crema va fi si mai aromata!

Insiropat (optional):
  • lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 50 g unt sau 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime cu hartie de copt. 

Pentru blat, se bate untul moale, lasat din timp la temperatura camerei,  cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, de asemenea, scoase din frigider cu cateva ore inainte, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu va ingrijorati daca compozitia arata ca “taiata”, mixati in continuare. Sau daca vreti, puteti sa pudrati putina cacao ori faina peste compozitie, ca sa mai absoarba din umezeala oualor. Se adauga apoi laptele (rece). Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia intr- si se lasa la copt cca. 18-20 de minute. Se lasa apoi blatul la racit.

Siropul: Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 150 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul). Daca folositi lichior, devine si mai simplu :))

Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa (pana la primele clocote). Se adauga apoi nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Crema se mai tine pe foc cateva secunde, dupa care se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema). Daca e nevoie, se mai adauga 50 ml lapte rece. Desigur, inainte de a o turna peste blat 😀

Glazura: Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde. Aveti grija cum topiti ciocolata, pentru ca se poate taia (din cauza untului). Daca faceti glazura la microunde, faceti pauze de amestecat, de cateva secunde, iar cand vedeti ca ciocolata s-a topit, nu mai amestecati ci turnati imediat peste prajitura. Daca totusi vi se intampla sa vi se taie glazura de ciocolata, va spun ce trebuie sa faceti ca sa o “reparati”. Pontul asta minunat l-am aflat de la Luminis de pe forumul “Arta culinara”, careia ii transmit mii de multumiri (da, mai am si eu zile dezastruoase in bucatarie 😀 )
Asadar, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingura sau doua de apa foarte rece (chiar un cub-doua de gheata) in crema si isi revine imediat. Amestecati scurt si turnati glazura deasupra cremei de cocos.

Cel mai usor ar fi sa folositi doar ciocolata topita :))

Prajitura se lasa la frigider cca. 1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit in apa fierbinte, care se sterge inainte de a felia) si se serveste.
Cu maaaare pofta, veti vedea!!! 😛

Sfat: Daca vreti sa taiati frumos prajitura, trebuie sa aveti un bol cu apa fierbinte langa voi si sa inmuiati lama cutitului in apa de fiecare data cand taiati (o stergeti usor de un prosop de bucatarie inainte). Sau daca nu va deranjeaza uleiul, ungeti lama cu ulei, si tot asa, taiati, stergeti, taiati, etc 😛
Si nu taiati de mai multe ori pana ajungeti dintr-un capat in altul ci dintr-o data. Pentru asta aveti nevoie de un cutit bine ascutit si lung!

 

Reteta preluata de la Flor

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

94 comentarii

Petruta 15 ianuarie 2018 - 16:32

Extraordinara!!! Aceasta prajitura o fac de cativa ani de zile si a devenit una din preferatele noastre.Este foarte gustoasa! multumesc pentru reteta.

Raspunde
elena 6 noiembrie 2014 - 17:27

foarte, foare buna, doar ca eu am pus ciocolata alba ca si glazura ca nu am avut altfel, dar data viitoare voi respecta reteta originala:)

Raspunde
cryss 13 aprilie 2014 - 22:13

Se poate inlocui oare la crema ,cocosul cu nuca ? vreau sa fac o crema pe baza de nuci,fiindca adooor consistenta acestei creme si as vrea sa o pun pe o prajitura,bineinteles in varianta cu nuca. Multumesc anticipat!

Raspunde
Laura Sava 15 aprilie 2014 - 19:32

Nuca de cocos merge de minune in varianta asta cu gris, dar cred ca ar iesi foarte buna si cu nuca macinata. Mai ales daca iti place asa mult :))

Eu iti mai propun o reteta minunata cu nuca: https://www.laurasava.ro/2012/02/25/tort-de-nuca/

Are nuca si in blat si-n crema!!!!!!

Raspunde
cristina 13 aprilie 2014 - 13:14

la prajitura din imagini ai folosit cantitate dubla de crema cu cocos?

Raspunde
Laura Sava 15 aprilie 2014 - 19:23

Nu, Cristina, am folosit exact cat am scris in postare, dar dupa ce am “degustat-o” mi-a venit nastrusnica idee :D.

Raspunde
Maria 12 aprilie 2014 - 00:11

care a fost marimea tavei?

Raspunde
Laura Sava 15 aprilie 2014 - 19:22

Maria, te rog reciteste cu atentie reteta, am mentionat deja care este marimea tavii 🙂 Reiau cu drag: “Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit.”

Raspunde
Rita Ilies 22 decembrie 2013 - 18:37

Tocmai am făcut această prăjitură. Am avut ceva probleme cu glazura. Am făcut-o cu unt gras de 82% însă nu mi s-a tăiat, ci pe abur se-ntărea și arăta ca și ciocolata de casă. Am mai adăugat puțin ulei și și-a revenit. Nu știu ce s-o fi întâmplat, dar sper să se întărească pe prăjitură, acum, când trebuie. :))

Raspunde
miha47 16 noiembrie 2013 - 17:47

E minunata!!!!Mersi,Laura draga,pentru reteta!

Raspunde
miha47 16 noiembrie 2013 - 16:53

Deja e la frigider!!Abia astept s-o incep…

Raspunde
Ela 2 octombrie 2013 - 19:22

eu nu inteleg ceva…. la crema: laptele, zaharul, untul si grisul se pun toate odata pe foc sau se adauga pe rand? cine imi explica si mie? multumesc…

Raspunde
Nicoleta Eftene 7 octombrie 2013 - 13:28

amesteca zaharul cu grisul, apoi toarna laptele cald si amestaca energic sa nu faca cocoloase, adauga bucata de unt si pune-le pe foc pana se ingroasa. pune nuca de cocos si amesteca-le bine, tot pe foc, lasa sa clocoteasca de cateva ori si gata. UN SFAT. ca sa simti bine crema asta, dubleaza cantitatile si arunca un zahar vanilat in lapte.

Raspunde
Ela 13 octombrie 2013 - 11:42

multumesc! cand o fac o sa spun daca mi-a iesit… 🙂

Raspunde
emilia 22 septembrie 2013 - 21:14

Am incercat prajitura! Este delicioasa!

Raspunde
Chelea Adriana 10 iunie 2013 - 10:46

Buna. Am facut si eu ieri prajitura. Delicioasa!!!! Baietilor mei le-a placut foarte mult! Si e si usor de facut. Multumesc, draga Laura!

Raspunde
anka 4 mai 2013 - 16:33

Draga Laura,am gasit saitu tau acum de Paste,vroiam sa fac ceva prajituri.vreau as iti zic ca am inercat prajitura la fel si cea cu mere,, turnata,,.sunt delicioase,si pot sa zic ca din ce am vazut pe blogu tau esti f.priceputa ar trebui sa participi la,, MASTER CHEF,,.Ms pt tot si am sa mai incerc si altele.

Raspunde
Monica Luminita Muresanu 28 aprilie 2013 - 09:48

Buna.Am facut si eu praji ieri…a iesit buuuna! Multumesc!

Raspunde
Corina Ioana Morar 7 aprilie 2013 - 19:30

Cam cate bucati ies din reteta asta?

Raspunde
Cri 13 martie 2013 - 22:05

E foarte, foarte buna. Eu am facut portie dubla de crema 🙂 Am intampinat probleme la glazura, nu stiu cum am reusit dar mi s-a zaharisit toata ciocolata. Am improvizat o glazura din nuttela si a iesit dustoasa, deci tot raul spre bine.

Raspunde
eunice 30 ianuarie 2013 - 12:02

Foarte simpla si de efect. Am facut-o in weekend si n-a rezistat mai mult de o zi :).

Raspunde
Alina Mateescu 13 ianuarie 2013 - 15:03

ms pt pontul cu glazura taiata- foloseam asa ceva numai la icre sau maioneza

Raspunde
Draghici Alina 22 mai 2014 - 01:02

Am facut si eu prajitura azi ! Deja nu a mai ramas nimic din ea ! Multumim !

Raspunde
Oros Anca 5 decembrie 2012 - 01:02

imi lasa gura apa…e printre preferatele mele

Raspunde
Engelman Violeta Lety 10 noiembrie 2012 - 17:37

e super tare praji..am facut-o si eu

Raspunde
Miha 28 octombrie 2012 - 14:04

Buna! am facut si eu azi aceasta reteta! a iesit minunataaa!! Cu mentiunea ca pentru crema am inlocuit laptele cu lapte de cocos (am gasit la reducere :)).Multumesc pentru aceasta reteta pur si simplu minunata!

Raspunde
Georgeta 20 septembrie 2012 - 10:32

Am incercat si eu aceasta prajitura. Am dublat cantitatea de crema, dar cred ca era mai bine sa respect reteta originala. Mi-ar fi placut ca gustul cremei sa nu eclipseze gustul blatului, care este foarte foarte bun. Data viitoare o fac cu mai putina crema si cred ca atunci va fi desavarsita.

Raspunde
Ani 11 august 2012 - 18:11

Daca am un cuptor electric, la blat folosesc optiunea caldura de sus si de jos, sau numai cea de jos? Cum ar fi mai bine?

Raspunde
Geta Viasu 11 august 2012 - 10:19

Draga Laura, am incercat ieri aceasta prajitura si e absolut DELICIOASA! Eu si sotul meu suntem mari devoratori de praji, si asta e una dintre cele mai bune! Eu am inlocuit glazura ta cu una facuta dupa ochi (zahar, unt, lapte, smantana) si a iesit excelent. Multumim pt. acest deliciu si o sa incerc cu siguranta si alte praji te pe blogul tau!

Raspunde
Anonymous 7 august 2012 - 14:57

eu am facut cu zahar normal
pprajitura e ff buna

Raspunde
Anonymous 13 iulie 2012 - 19:46

cine ma ajuta si pe mine e vro problema daca inlocuesc zaharul brun cu cel normal ca nu am in casa de cel brun?

Raspunde
iulia dragu 3 iulie 2012 - 14:25

sigur e delicioasa…trebuie neaparat sa o incerc…multumim pt retete!!!

Raspunde
Hanu Nicoleta-Stela 31 mai 2012 - 19:16

cat de bine arata praji!!!

Raspunde
Anonymous 31 mai 2012 - 10:47

arata super am sa o incerc

Raspunde
Mona 30 mai 2012 - 11:34

Am facut-o azi ptr a Doua oara! Este excelenta

Raspunde
Anonymous 24 mai 2012 - 11:43

am facut-o aseara..e super usor si a iesit excelent!!

Raspunde
Anonymous 21 aprilie 2012 - 14:17

acum am terminat si eu de facut prajiturica sper sa-mi iasa buna si la fel de aspectoasa ca a ta
te pup

Raspunde
Mimi 21 aprilie 2012 - 09:16

Hristos a inviat !
felicitari pentru talentul de care dai dovada in bucatarie si multumiri pentru sfaturile utile postate.
am citit toate comentariile la aceasta prajitura pe care am facut o si eu acum o luna …foarte buna , am facut cu lapte caramel si a iesit grozav
ce nu mi place mie in schimb este grisul de aceea rugamintea mea este de a ne sfatuii cu ce se poate inlocui , oare amidon ?
rog pe toata lumea care a facut vreo substituire a grisului din aceasta reteta sa mi spuna si mie mai ales ca soacra mea m a rugat sa o fac pentru ziua ei care e miercuri 25.04
multumiri anticipate si spor la bucatareli !

Raspunde
Anonymous 16 aprilie 2012 - 16:35

laura Cristos a inviat
am facut prajitura acuma de Pasti
a iesit perfect, am fost inspirata si am facut doua portii.
Buna,foarte buna prajitura
te pup cu drag
cornelia

Raspunde
Gina 15 aprilie 2012 - 23:53

Hristos a inviat! Foarte buna prajiturica ! Felicitari Laura! Am mai facut si cuburi de lapte, prajitura rapida cu branza, cheescake si drob de pui. Toate au iesit perfect! La tortul diplomat e posibil sa fi facut ceva gresit pentru nu mi s-a inchegat cum trebuie…Multumesc pentru inspiratie si ajutor! Sarbatori fericite in continuare!

Raspunde
Anonymous 15 aprilie 2012 - 11:38

Hristos a inviat ! Paste fericit si multa sanatate. Este deja a treia oara cand fac aceasta super prajitura si este minunata , cum sunt toate retetele tale.

Raspunde
lauraburlea 9 aprilie 2012 - 10:38

Buna Laura,
Am facut aceasta reteta pe post de tort, cu portie dubla de crema 🙂 si pe post de sirop pentru blat am folosit whisky cream (nu am gasit lichior de cocos) , si ornat cu crema de vanilie. A iesit o minune! Multumesc pentru reteta 🙂

Raspunde
tzuca 8 aprilie 2012 - 21:32

am facut si eu prajitura…si nu ma pricep la bucatarie..nu am acel “ceva” dar a iesit excelenta si acum vreu sa mai incerc si altele. multumim ptr acest blog si ptr ca imaprasesti retele cu noi

Raspunde
1 2

Lasă un răspuns la elena Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.