Placinta cu lamaie si afine

5 comentarii
Un rasfat pentru cei care iubesc prospetimea fructelor de padure si apreciaza un “dulce” nu foarte dulce :))) …lamaia, in acest caz, facand diferenta: placinta cu lamaie si afine!!!!!! Perfecta pentru zilele astea toride!
Ingrediente pentru 12 felii:
Pentru aluat:
– 2 oua
– 7 linguri zahar
– 200 ml. ulei
– 1 plic praf de copt
– 350 g. faina
Pentru crema:
– 2 oua
– 2 galbenusuri
– 1 plic praf de budinca de vanilie
– 400 ml. lapte
– 150 g. zahar
– zeama de la 2, 3 lamai (100-150 ml.)
Pentru ornat:
– 300-500 g. afine
– 200 ml. smantana dulce pentru frisca
Mod de preparare:
Se bat cu zahar 2 oua. Se adauga uleiul in fir subtire si se omogenizeaza.
Praful de copt se amesteca in faina cernuta si se toarna deasupra; se amesteca bine aluatul:

Se aseaza intr-o forma cu diametrul de 26 cm ( forma mea a fost prea mica, de doar 21 cm.la baza, si mi-a iesit prea inalt blatul)

Se ridica o margine si se aseaza deasupra o foaie de hartie de copt cu boabe de fasole, pentru ingreunat aluatul si impiedicat sa se umfle-n pene 😛

Eu am pus mazare, de la noi din gradina, pe care am pastrat-o pentru la anu’, de seminte :))

Se coace 20 de minute, la 180 grade C. si apoi se scoate hartia, cu tot cu boabe:

Se amesteca celelalte 2 oua cu cele 2 galbenusuri, zahar, praf de budinca, lapte si suc de lamaie.
Compozitia se aseaza pe blat:

Se coace cca. 40 minute:

Se lasa sa se raceasca pe un gratar, timp in care se bate frisca.
Se orneaza placinta cu frisca:

…si afine, pe care le presarati chiar in momentul servirii:

Se feliaza si se serveste imediat :))

P.S. Pupici multi Deliei, care ne-a aprovizionat cu afine 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

5 comentarii

Anonymous 17 august 2010 - 11:50

imi plac foarte mult retele tale! singurul lucru care nu imi place absolut deloc e noua infatisare a blogului. 🙁 tot o sa intru, dar … tare nu imi place cum arata…

Raspunde
geta 16 august 2010 - 10:24

Frumoasa rau placinta!

Raspunde
teostan 16 august 2010 - 00:00

Combinatie foarte interesant, nu m-am gandit niciodata la asta, dar o sa incerc cu siguranta! Mersi 😀

Raspunde
Lulu 15 august 2010 - 22:00

Mmmmm so delicious! I must try the recipe!

Raspunde
Cami 15 august 2010 - 16:12

Numai bunatati! Mai ai o felie? Mhhh mersi, bun rau. O duminica placuta! Cami

Raspunde

Lasă un răspuns la geta Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.