Placinta cu lamaie si afine

Un rasfat pentru cei care iubesc prospetimea fructelor de padure si apreciaza un “dulce” nu foarte dulce :))) …lamaia, in acest caz, facand diferenta: placinta cu lamaie si afine!!!!!! Perfecta pentru zilele astea toride!
Ingrediente pentru 12 felii:
Pentru aluat:
– 2 oua
– 7 linguri zahar
– 200 ml. ulei
– 1 plic praf de copt
– 350 g. faina
Pentru crema:
– 2 oua
– 2 galbenusuri
– 1 plic praf de budinca de vanilie
– 400 ml. lapte
– 150 g. zahar
– zeama de la 2, 3 lamai (100-150 ml.)
Pentru ornat:
– 300-500 g. afine
– 200 ml. smantana dulce pentru frisca
Mod de preparare:
Se bat cu zahar 2 oua. Se adauga uleiul in fir subtire si se omogenizeaza.
Praful de copt se amesteca in faina cernuta si se toarna deasupra; se amesteca bine aluatul:

Se aseaza intr-o forma cu diametrul de 26 cm ( forma mea a fost prea mica, de doar 21 cm.la baza, si mi-a iesit prea inalt blatul)

Se ridica o margine si se aseaza deasupra o foaie de hartie de copt cu boabe de fasole, pentru ingreunat aluatul si impiedicat sa se umfle-n pene 😛

Eu am pus mazare, de la noi din gradina, pe care am pastrat-o pentru la anu’, de seminte :))

Se coace 20 de minute, la 180 grade C. si apoi se scoate hartia, cu tot cu boabe:

Se amesteca celelalte 2 oua cu cele 2 galbenusuri, zahar, praf de budinca, lapte si suc de lamaie.
Compozitia se aseaza pe blat:

Se coace cca. 40 minute:

Se lasa sa se raceasca pe un gratar, timp in care se bate frisca.
Se orneaza placinta cu frisca:

…si afine, pe care le presarati chiar in momentul servirii:

Se feliaza si se serveste imediat :))

P.S. Pupici multi Deliei, care ne-a aprovizionat cu afine 😛