O mancarica de pui mai gustoasa si mai rapida decat acest piept de pui cu smantana si pesmet la cuptor nu cred ca ati avut ocazia sa savurati!!! 😛
Ingrediente:
– 1 piept mare de pui, dezosat (sau 2 mai mici)
– 1 ceasca mare cu smantana (250 g.)
– 1 jumatate de ceasca de pesmet sau fulgi de porumb pisati (eu am folosit pesmet)
– sare, piper, praf de usturoi, etc.
Mod de preparare:
Se taie in felii subtiri carnea de pui (se bate putin daca e cazul).
Se condimenteaza bine (eu am pus muuult praf de usturoi :P) si se aseaza in tava unsa bine cu ulei:
Praful de usturoi 🙂
[shashin type=”photo” id=”15647″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se toarna apoi smantana uniform peste pui:
…si in final pesmetul sau fulgii de porumb, bine pisati:
Se da compozitia la cuptor, pentru cca. 20-25 de minute, la foc potrivit (180 grade C) sau pana cand se rumeneste frumos:
Mancarica de pui se serveste fierbinte sau rece, fiind la fel de gustoasa!!!
Carnea este moale, zemoasa, crusta potrivit de tare…un fel de mancare ideal pentru toate gusturile, si toate varstele 😀
[shashin type=”photo” id=”15645,15646″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
4 comentarii
Chiar acum am facut si eu reteta asta,mai putin si o scot de la cuptor… miroase atit de bine si am si gustat din ea sa vad daca e gata,e delicioasa!
mmmm… excelenta reteta,am facut-o cu fulgi de porumb macinati,iar sarea si piperul le-am pus in smantana!
Andreea, te pup!!! 🙂
Mare bucurie mi-ai facut cu mesajul tau!
Sa iti traiasca mititelul si sa pape tot ce ii pregatesti…inclusiv pieptutul asta de pui, care e intr-adevar foarte bun si pe placul celor mici (iti zic din experienta! :P)
Te mai astept cu impresii! 🙂
In acest we sigur voi presta bunatatea asta ,mai ales ca am un mofturos de 2 ani si 3 luni pe care vreau sa-l dau gata cu reteta asta….sper!!!M-am mai inspirat din blogul tau cand am gatit pt el si i-a placut cum gatesti … 😉
Ti-am mai spus si iti mai spun…ai un baietel superb…pupici si tine-o tot asa…