Piept de pui cu smantana si pesmet (la cuptor)

4 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15639″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

O mancarica de pui mai gustoasa si mai rapida decat acest piept de pui cu smantana si pesmet la cuptor nu cred ca ati avut ocazia sa savurati!!! 😛

Ingrediente:

– 1 piept mare de pui, dezosat (sau 2 mai mici)
– 1 ceasca mare cu smantana (250 g.)
– 1 jumatate de ceasca de pesmet sau fulgi de porumb pisati (eu am folosit pesmet)
– sare, piper, praf de usturoi, etc.

Mod de preparare:

Se taie in felii subtiri carnea de pui (se bate putin daca e cazul).
Se condimenteaza bine (eu am pus muuult praf de usturoi :P) si se aseaza in tava unsa bine cu ulei:

[shashin type=”photo” id=”15640″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Praful de usturoi 🙂

[shashin type=”photo” id=”15647″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se toarna apoi smantana uniform peste pui:

[shashin type=”photo” id=”15641″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…si in final pesmetul sau fulgii de porumb, bine pisati:

[shashin type=”photo” id=”15642″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se da compozitia la cuptor, pentru cca. 20-25 de minute, la foc potrivit (180 grade C) sau pana cand se rumeneste frumos:

[shashin type=”photo” id=”15643″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Mancarica de pui se serveste fierbinte sau rece, fiind la fel de gustoasa!!!

[shashin type=”photo” id=”15644″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Carnea este moale, zemoasa, crusta potrivit de tare…un fel de mancare ideal pentru toate gusturile, si toate varstele 😀

[shashin type=”photo” id=”15645,15646″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

A mancat Bogdi fara sa clipeasca!!!!!!! 😛
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

George_re 3 octombrie 2011 - 17:23

Chiar acum am facut si eu reteta asta,mai putin si o scot de la cuptor… miroase atit de bine si am si gustat din ea sa vad daca e gata,e delicioasa!

Raspunde
delia 9 aprilie 2010 - 19:41

mmmm… excelenta reteta,am facut-o cu fulgi de porumb macinati,iar sarea si piperul le-am pus in smantana!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 17:42

Andreea, te pup!!! 🙂
Mare bucurie mi-ai facut cu mesajul tau!
Sa iti traiasca mititelul si sa pape tot ce ii pregatesti…inclusiv pieptutul asta de pui, care e intr-adevar foarte bun si pe placul celor mici (iti zic din experienta! :P)
Te mai astept cu impresii! 🙂

Raspunde
andreea 29 ianuarie 2009 - 19:10

In acest we sigur voi presta bunatatea asta ,mai ales ca am un mofturos de 2 ani si 3 luni pe care vreau sa-l dau gata cu reteta asta….sper!!!M-am mai inspirat din blogul tau cand am gatit pt el si i-a placut cum gatesti … 😉
Ti-am mai spus si iti mai spun…ai un baietel superb…pupici si tine-o tot asa…

Raspunde

Lasă un răspuns la George_re Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.