– 300 g. macaroane tubulare
– 1 ceapa
– 2, 3 catei de usturoi
– 1 morcov
– 1 fir de telina (apio)
– 1 fir de praz
– 800 g. rosii la conserva
– 1 legatura patrunjel
Sos de carne:
– 400 g. carne de vitel tocata
– sare, piper, nucsoara
– 125 ml. vin rosu
– 1 lingurita busuioc tocat
– 1 lingurita cimbru tocat
Sos bechamel:
– 50 g. unt
– 50 g. faina
– 650 ml. lapte
– 100 ml. smantana
Crusta:
– 100 g. parmezan
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu am gasit, ma mir si acum :D, macaroane din astea tubulare, exact ca in revista:
[shashin type=”photo” id=”15970″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sos bechamel:
Montare:
Foarte, foarte gustoasa!!! V-am pastrat cea mai buna felie 😉
[shashin type=”photo” id=”15969″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
14 comentarii
Acum am bagat-o la cuptor.
Pacat ca nu se vad pozele din articol.
Multumesc pentru reteta. Trebuie sa o incerc, acum…. Motanul meu gras ma indeamna din priviri sa nu mai intarzii. Pupici.
Buna seara Laura ,\
Am citit din nou reteta ta de Lasagnia , de macaroane .
Am facut/o shi eu in 2007 , ff buna reteta
Chiar ca nu potzi da gresi , la facut
FF buna ,shi frumos explicata shi pozele , lasa gura apa .
Eu am facut o tava mare , de 36 cm.lungime, shi lata de 21 cm .
Cantitataile au fost mai mari la ingrediente ,
am gasit shi parmezan ras de Hochlland .
Din 2009 , stau in Italia , shi face fiica mea, mereu ,acest sos de carne , ragu ptr.paste
Multa sanatate shi lui Bogdam ….ai un copil frumos , … ca shi paritzii lui .
Sanatate . bucurii .
Rodica Stefania , Reggio Emilia . Italia.
stefania_rodica@yahoo.com
mmmmmm….pentru nimic,nu o sa las sa-mi scape aceasta reteta…cred ca este buna si cu cartofi,oricum in viitorul apropiat am sa urmez pas cu pas aceasta reteta.
p.s.la cina de azi cautam cum sa fac bechamel….am facut acelas care il ai in aceasta reteta si am adaugat si putin marar verde si apoi l-am pus peste carnaciori de curcan, bun rau de tooooot!
pupici
Asta e pastitio toata ziua. Arata bine oricum.
Kriss scumpa, iuhuuu!!! …traiasca burticile pline cu lasagna!!! :)))
Te pup cu drag pentru ca ai incercat varianta mea “macaronara” 😛 …si pentru ca ma indragesti!!! 🙂
Te-astept oricand, la inc-o portie, hi, hi…
uf! ma doare burtica de atita lasagne..Laura..sunt FANA TA!!!
foarte delicios…mmm… chiar merci mult!! credeam k doar in localuri poate fi atit de gustoasa lasagnia..insa ma bucur k m-am inselat!
pupici!
he! a venit si ziua mult asteptata !!! in 5 minute ma apuc de gatit! 😛 😀
Kriss, iti multumesc ca mi-ai reamintit de aceasta delicioasa…si usor de facut 😛 …mancarica! 🙂
M-am amuzat tare de reactia ta, hi, hi…
Astept cu nerabdare impresiile tale! 🙂
hmm….mor de pofta deja……in viitoru` apropiat am sa incerc numaidecit!
Bine-ai venit, Oana draga!!! 🙂
Te-astept cu drag sa incerci din retetele mele!
…si-apoi sa-mpartasim impresii! 😛
Te pup!!!
super retete,abia astep sa le incerc
Elenaaaa, ce mult ma bucur ca n-ai gasit foi de lasagne, hi, hi… 😛
Sper doar ca “incercarea” sa fi fost pe placul vostru 🙂
…si daca da, chiar te incurajez sa ma mai “tachinezi”…si pe viitor…cu alte incercari de copyright! :)))
Va pupacesc!!!
Azi fac si eu lasagne cu macaroane:) Nu am gasit foi si asa ca… trebuie sa ma “suporti” cu inca o incercare de copyright;)