Sos de carne:
Se adauga 400 g. carne de vitel tocata si se prajeste, amestecand:
[shashin type=”photo” id=”15975″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se sareaza si se pipereaza. Se adauga rosiile, 1/2 din sosul de rosii (pus deoparte mai devereme):
[shashin type=”photo” id=”15976″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se toarna vinul rosu:
[shashin type=”photo” id=”15977″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se adauga lingurita de busuioc tocat si lingurita de cimbru tocat (eu am pus patrunjel, ca nu prea se omoara nimeni la noi dupa busuioc si cimbru 😀 ).
Se lasa sa fiarba 15-18 minute. Aici fierbeau de zor 🙂
[shashin type=”photo” id=”15978″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sos bechamel:
Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga faina si se caleste. Se toarna apoi laptele si smantana:
[shashin type=”photo” id=”15979,15980,15981″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sosul se lasa sa fiarba la foc moale cca. 10 minute, amestecand. Se adauga sare, piper, nucsoara.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit).
Montare:
Se unge cu jumatate din cantitatea de sos bechamel fundul unei forme rezistente:
[shashin type=”photo” id=”15982″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Peste sos se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane, pe lung. Eu a trebuit sa le mai tai din capete, ca ieseau pe-afara, forma mea fiind prea mica :)))
[shashin type=”photo” id=”15983″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se repartizeaza deasupra sosul de carne tocata si se acopera cu restul de macaroane:
[shashin type=”photo” id=”15984″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se toarna deasupra restul de sos bechamel:
[shashin type=”photo” id=”15985″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Coacere:
Se rade parmezanul. Se repartizeaza uniform deasupra lasagnei:
[shashin type=”photo” id=”15986″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se coace la cuptor timp de cca. 35 de minute, sau pana se rumeneste:
[shashin type=”photo” id=”15987″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Eu fiindca am folosit carne macinata porc+vita, deci, cam grasa :)…fata de cea de vitel… mi-a iesit destul de apoasa… va spun asta ca sa stiti, in caz ca nu aveti carne de vitel. A doua zi dimineata insa lasagna mea arata cu totul altfel:
[shashin type=”photo” id=”15988″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]