Pasta de peste

5 comentarii

Pasta de peste este o delicatesa ce merita a fi oricand savurata, nu doar in posturi 🙂

Ingrediente:

– 1 kg hamsii sarate
– 200 g. unt/margarina
– 1 ceapa mica, rasa fin
– zeama de la o lamaie

Hamsia se curata bine de cap si intestine si se da prin masina de tocat sau la blender.
Pasta rezultata se pune impreuna cu untul sau margarina, daca tineti post, intr-un bol si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ceapa rasa si zeama de lamaie.
Se pastreaza la frigider pana in mometul in care va fi servita.

Eu am facut-o de Sfantul Nicolae fiindca am avut dezlegare la peste si am mai adaugat in plus mult, mult suc de lamaie :))

Reteta de la Pufi
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

marina 10 septembrie 2011 - 14:05

Laura,deoarece in post nu se gateste cu unt,se poate inlocui cu margarina sau maioneza de post?…cred ca ar merge si asa,ce zici?

Raspunde
Laura 25 iunie 2009 - 17:42

Vaaai, cu asta chiar m-ai doborat de pofta :)) …caci sint un fan infocat al tonului, sub orice forma 😛
Deci, si eu cam in genul asta imi preparam gustarica preferata: tonul (in ulei) sfaramat, cu suc de lamaie proaspat stors, din belsug…si cu salata verde langa, stropita si ea cu suc de lamaie :)))
Asa cum mi-ai sugerat tu cred, insa, ca e mult mai delicios!!! …castraveciorul ala si rosiile imi suna taaaare bine, hi, hi…
Am s-o incerc, sa stii…asa ca mii de multumiri! 🙂

Raspunde
Anonymous 25 iunie 2009 - 08:54

O alta ideie, acum fiind vara: o conserva de ton in ulei, o salata verde, zeama de lamaie dupa gust, un castravecior murat, o lingura de maioneza. Se sfarama tonul si se amesteca cu salata tocata marunt si castraveciorul (cat mai fin taiat sau tocat ) si cu maioneza. I se poate da o forma la alegere si poate fi pus pe frunza de salata .
Se poate orna cu o felii de rosie sau ridichie rosie.

Cu simpatie

Raspunde
laura 27 decembrie 2007 - 17:50

Wow, ce idee buna!!! 🙂
…cum sa nu mearga, ba chiar cred ca ar fi delicioase!
Acuma sa vedem care dintre noi le incearca prima :)))

Raspunde
Irina 20 decembrie 2007 - 12:14

Laura, oare hamsiile astea tocate ar merge la sarmale de peste?n-am facut niciodata, dar as incerca candva.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui marina Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.