Parfait Tiramisu

6 comentarii
Imi era dor de-un Tiramisu, dar parca muuult mai rece 😛 , asa ca am pregatit un parfait tiramisu, absolut perfect pentru gustul meu!!! :))

…si al vostru, veti vedea 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 150 g branza mascarpone
  • 150 g zmeura
  • 1 pachet de biscuiti cu unt (aprox.  100 g)
  • 4 linguri de cafea concentrata
  • 40 g zahar pudra
  • 2 linguri Amaretto (lichior de migdale) sau whisky cream
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 lingurita cacao sau fasii de ciocolata

Mod de preparare:

Se bat galbenusurile cu zaharul la bain-marie pana cand se dizolva zaharul si se formeaza o crema groasa (puteti folosi ori un tel ori mixerul). Se ia vasul de pe foc si se da la rece aproximativ 30 de minute. In acest timp, se bate cu mixerul smantana lichida cu crema de mascarpone; se da si ea putin la rece.

Zmeura se spala si se lasa la scurs.
Se macina biscuitii la robotul de bucatatrie sau se pun intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul.

Cafeaua se amesteca cu lichiorul si cu biscuitii sfaramati si se lasa la rece.
Se da zmeura prin zahar pudra si se amesteca cu crema mascarpone.

Se ia de la rece crema de galbenusuri, facuta pe baie de abur, si se toarna cate putin in patru forme rotunde, tapetate cu folie transparenta (se uda paharele pentru ca folia sa se aseze frumos). Peste compozitia respectiva se presara un strat din amestecul de cafea si biscuiti. Se toarna un rand de amestec de zmeura cu crema mascarpone si se reia sirul straturilor pana se termina.

Formele se lasa la frigider pana a doua zi, pentru ca gusturile sa se patrunda bine, iar inainte de a fi servite se pot pune 10 minute la congelator. Fiecare parfait se rastoarna apoi pe cate o farfurioara, se scoate cu grija folia transparenta si se pudreaza cu cacao si scortisoara sau cu fasii de ciocolata (sau ciocolata rasa).

Deliciossssss!!!! 🙂

 

Sfat: Puteti inlocui zmeura cu visine sau coacaze rosii, sau orice altceva va face placere, cum ar fi bucatele de ciocolata 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Anonymous 26 iulie 2012 - 17:09

Buna ziua

am facut aceasta reteta (ca de altfel multe altele de pe situl dvs). Sublim. De refacut neaparat.

multumiri si o vara placuta

Raspunde
alina 25 iulie 2012 - 17:13

Cred ca dieta mea dukan e in pericol la vederea minunatiei care ti-a iesit. 🙂 Trebuie sa te gandesti neaparat si la o varianta dietetica pentru parfait.

Raspunde
Carmen Tobias 22 iulie 2012 - 17:48

Cat de bine arata, desi nu ma omor dupa cafea, tiramisu nu-l refuz! 🙂

Nu ma pot abtine, te invit la un mic schimb, mai ales ca are de-a face cu bucataria intr-o oarecare masura! 🙂
Organizez la mine pe blog un mic schimb de produse, daca iti face ceva cu ochiul te astept cu o oferta! 🙂
http://carmen-tobias.blogspot.ro/2012/07/swap-schimb-de-lucrusoare-1.html

Raspunde
Mihaela 20 iulie 2012 - 15:48

Foarte bine arata, mi-e o poftaaa acum 🙂 !!!

Raspunde
Carol 20 iulie 2012 - 00:37

Arata bestial! Mereu ma surprinzi minunatiile tale dulci.

Raspunde
Haplea 19 iulie 2012 - 21:02

Absolut senzational parfaitul pe vremea asta calduroasa!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Mihaela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.