Parfait de pepene galben

6 comentarii
Pepenele galben este fructul meu preferat!!! De fapt, e cam pe-aceeasi pofticioasa unda cu lubenita, din care m-as infrupta non-stop šŸ˜€ (o idee ar fi aici).Ā Acest parfait de pepene, va spun, a iesit atat de bun incat s-a dus intr-o jumatate de zi…si inc-o dimineata, hihi…

Ingrediente:

  • 500 g pepene galben
  • 180 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 ou mare
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)

 

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul, zaharul vanilat cu laptele si oul batut usor; se pune compozitia rezultata la fiert, amestecand mereu pana incepe sa se ingroase compozitia (cca. 5 minute)
Se da apoi vasul la o parte si se lasa la racit.

Se adauga pepenele, facut piure sau taiat bucatele foarte mici si se amesteca. Se toarna apoi frisca batuta amestecand usor cu o lingura de lemn sau spatula.
Parfait-ul se toarna intr-o forma de chec si se pune la congelator. Dupa vreo 3, 4 ore, il scoateti si il amestecati energic, pentru a nu face ace de gheata.

 

P.S. O altaĀ idee racoritoare cu pepene gasiti aici: Bautura cu pepene šŸ™‚

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Iolanda 23 iulie 2013 - 14:08

Am facut si eu reteta aceasta vineri.
E super buna!
Fetita mea vrea tot timpul sau dau.
Multumim de bunatati!

Raspunde
Mihaela Mihai 3 iulie 2011 - 12:42

Am incercat si eu reteta, doar ca am inlocuit pepenele cu nectarine. A iesit minunat…:)

Raspunde
Anonymous 30 iunie 2011 - 15:50

sal!am incercat si eu parfaitul de penede galben si….deliciosss!!abia astept sa vina sotul sa l servesc cu minunatia aceasta!:)
Multumesc si felicitari pt retete!

Raspunde
Amalia 20 august 2010 - 19:53

Cu toate ca nu sunt fan pepene galben, reteta data de tine cu atata generozitate pare super buna si cred ca vreau sa o si gust. Sper sa gasesc pepene bun, asa auriu la miez, ca nu ma prea pricep…Mersi mult:)

Raspunde
Cristina 18 august 2010 - 14:19

Pepenele galben este unul din fructele mele preferate šŸ™‚ Multumesc pentru ideea de a-l folosi intr-o reteta šŸ™‚

Raspunde
David Octavian 18 august 2010 - 09:47

mmmmmmmmmmm,ce bine arata

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Mihaela Mihai Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.