1

Parfait de pepene galben

Pepenele galben este fructul meu preferat!!! De fapt, e cam pe-aceeasi pofticioasa unda cu lubenita, din care m-as infrupta non-stop 😀 (o idee ar fi aici). Acest parfait de pepene, va spun, a iesit atat de bun incat s-a dus intr-o jumatate de zi…si inc-o dimineata, hihi…

Ingrediente:

  • 500 g pepene galben
  • 180 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 ou mare
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)

 

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul, zaharul vanilat cu laptele si oul batut usor; se pune compozitia rezultata la fiert, amestecand mereu pana incepe sa se ingroase compozitia (cca. 5 minute)
Se da apoi vasul la o parte si se lasa la racit.

Se adauga pepenele, facut piure sau taiat bucatele foarte mici si se amesteca. Se toarna apoi frisca batuta amestecand usor cu o lingura de lemn sau spatula.
Parfait-ul se toarna intr-o forma de chec si se pune la congelator. Dupa vreo 3, 4 ore, il scoateti si il amestecati energic, pentru a nu face ace de gheata.

 

P.S. O alta idee racoritoare cu pepene gasiti aici: Bautura cu pepene 🙂