1

Papricas de pui cu galuste de faina

 

[shashin type=”photo” id=”14869″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Nu ajung sa gatesc papricas de pui foarte des, dar cand o fac (si nu tot timpul cu galuste de faina) il savuram cu maare pofta 😛

 

Ingrediente:

Pentru papricas:

– 2 pulpe de pui sau piept de pui

– 1 ceapa

– 1 lingura boia de ardei

usturoi din belsug

1 lingura faina

2 linguri de smantana

 

Pentru galuste:

– 3 oua

– 1 canita de apa (gen espresso)

1 cana de 250 ml. faina

6 linguri de ulei

sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se taie pulpele in jumatate (daca sint mari, le puteti taia in mai multe bucati) si se pun peste ceapa; se lasa la foc mic, cu capac, timp de cateva minute, dupa care se intorc si se mai lasa cca. 5 minute la dinstuit. Tot cu capac 🙂

Se adauga apoi boiaua de ardei, care se „stinge” cu o cana mare de apa. Se adauga usturoiul trecut prin presa (4-5 catei de usturoi, sau mai putin) si se lasa totul la fiert, acoperit, timp de cca. 25 de minute. Se amesteca din cand in cand (se intorc bucatile de carne, pentru a fi patrunse bine). Cand furculita strapunge foarte usor carnea,mancarea noastra e gata.

Se amesteca intr-un bol faina cu smantana si se adauga putina apa (foarte rece) pana arata ca un aluat de clatite. Puteti folosi si smantana lichida, dar atunci puneti cu doua linguri in plus si nu mai puneti apa.
Se toarna faina desfacuta in smantana peste pui, se condimenteaza cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, se lasa sa dea un clocot mic si gata 😛

Pentru galustele de faina, se pune o oala cu apa la fiert. Se bat bine ouale cu canita de apa; se adauga faina, ulei si sare dupa gust. Exista doua modalitati de a face galuscutele, una din ele este sa folosim un fund de lemn si un cutit. Deci, apa fierbe, o bucata de aluat e pe fundul de lemn, scufund lama cutitului rapid in apa si trec prin aluat „taind” cu lama o portiune mica din el si iar rapid prin apa, rapid prin aluat si tot asa… si atunci galuscutzele o sa fie mai alungite si mai marisoare… sau le faceti exact ca pe cele de supa 🙂

Pofta buna!!!

[shashin type=”photo” id=”14870″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Reteta de la Carmiris