Papanasi cu branza de vaci

29 comentarii
Papanasi cu branza de vaci, papanasi fierti, iata inca o reteta minunata pentru cei mici (desi eu ii mananc cot la cot cu Bogdi 😀 ). Acestia sunt papanasii pe care ii mancam de copil si care-mi plac mult mai mult decat cei prajiti, desi nici alora nu le prea rezist!!!! :))

 

Ingrediente:

Compozitie papanasi:
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 100 g gris
In plus:
  • 80-100 g unt
  • 150 g smantana (acra, fermentata)
  • 100 g zahar (brun)

 

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert (cca. 2 litri) intr-o oala incapatoare impreuna cu 1 lingurita rasa de sare.

Branza de vaci se amesteca cu grisul, un praf de sare (un praf de sare inseamna cat luati cu doua degete) si ouale. Daca folositi branza dulce la punga va trebui neaparat sa o maruntiti bine. Cu mixerul de mana ar fi cel mai indicat, dar o puteti trece si printr-o strecuratoare fina. De asemenea, daca branza e prea apoasa, mai adaugati o lingura, doua de gris. In final compozitia trebuie sa arate ca o pasta:

Se ia cu lingura din amestec:

Se pun galuste in apa care clocoteste usor. La mine nu mai clocotea deloc, ca pana m-am invartit eu sa-i fac o poza… 😀

Papanasii se fierb cca. 10 minute, la foc mic, intr-un vas acoperit, dupa care se scot din apa cu o paleta gaurita:

Fierbinti, se adauga untul si apoi smantana si zaharul:

Sunt grozav de pufosi, trebuie sa-i incercati pentru puiutii vostri…dar si pentru voi!!! 🙂

Bogdi meu ii papa cu mare pofta, inca de la cateva luni (cu un “topping” mai putin generos, insa 😛 ):

 

P.S. Puteti “umbla” linistiti la gramajele ingredientelor pentru ca rezultatul final sa fie cat mai pe placul vostru si al copiiilor vostri, si aici ma refer atat la cantitatea gris cat si la cea de zahar sau smantana, care la noi a fost un pic mai mare 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

29 comentarii

ioana 27 august 2013 - 19:04

buna…am facut o reteta de prajitura cu piersici sau cu prune, dar acum nu o mai gasesc…o poti reposta te rog??era ceva cu aluat alb intercalat cu cel de cacao…a placut mult familiei si as fi vrut sa vad cantitatile mai mult, tinand cont de faptul ca am un cuptor electric de 74 l…si tava este mare…multumesc anticipat…

Raspunde
lenuta 15 noiembrie 2011 - 21:29

Foarte buni! Pacat ca am facut putini…

Raspunde
Lacramioara 7 septembrie 2011 - 17:52

Laura multumesc pt reteta…au iesit deliciosi.mi-am adus aminte de copilarie cand imi facea bunica,doar ca in loc de smantana si zahar pe deasupra imi punea miere .Fantastic!!!!! Multumesc inca odata si felicitari!!!

Raspunde
Laura 26 noiembrie 2009 - 00:09

…hi, hi, chiar nu mai trebuie!!! 😛
Pupici, Cristinelu’ drag!

Raspunde
madeineu 24 noiembrie 2009 - 23:36

The latesc news: s-au terminat papanasii =)). Cred ca altceva nu mai tb sa zic:P

Raspunde
Laura 24 noiembrie 2009 - 22:22

Ce mult ma bucur Cristina draga ca ai incercat papanasii!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 …tare ne plac si noua 😛
Cu pesmet nu i-am facut inca…dar odata tot va trebui sa-ncerc si varianta asta 😉
Te puuup!!!

Raspunde
madeineu 24 noiembrie 2009 - 21:13

Draga Laura,
Am incercat azi reteta ta de papanasi fierti si au iesit f buni. Extraordinari de pufosi si se fac f repede, aprox 5 min preparatul si timpul pentru fiert cand nu esti obligat sa stai in fata aragazului. Noi ii mancam cu pesmet prajit. Apropo de discutiile legate de papanasi fierti vs papanasi prajiti, si eu am descoperit recent ca papanasii pot fi si prajiti.
Mersi mult si te pup :*.

Raspunde
Laura 30 octombrie 2009 - 20:01

Te pup, draga Elena!!! A ajuns cu bine mesajul tau 🙂 …si m-a bucurat nespus de mult!!!!!!!!!!!
Esti o scumpa si iti multumesc cu inima plina de bucurie pentru cuvintele minunate!!!
Sint foarte incantata ca v-au placut papanasii mei preferati :)) …si sint sigura ca ii va papa cu mare pofta si micuta ta, numai sa se obisnuiasca cu gustul.
Te-astept oricand sa impartasim impresii despre mancare…sau orice altceva iti face placere! 🙂
Multi pupici!!!!!

Raspunde
ellis_el 30 octombrie 2009 - 02:26

Draga Laura,sunt Elena din Milano,e a doua oara cand iti scriu.Blogul tau este perfect si te felicit pentru el si pentru talentul tau in bucatarie.Azi am incercat si am mancat pentru prima oara papanasi fierti,desi nici prajiti nu mai mancasem vreodata si am ramas foarte placut surprinsa de gustul lor minunat.I-am facut pentru fetita mea de 15 luni,dar cum ea nu stie inca sa aprecieze ce e bun i-am ,,apreciat” eu pe toti care au ramas.Reteta este minunata si o voi face destul de des cu siguranta.Spre seara am facut si prajitura ta cu mere si ciocolata,pe cat de usor de facut pe atat de buna.Voi incerca in continuare retetele tale si am sa te anunt ce rezultate obtin.Pupici

Raspunde
Laura 19 octombrie 2009 - 19:20

Roz-bonbon, ma bucur ca iti plac papanasii 🙂 …sint exact asa cum i-ai descris!!!
Pofta mare daca ii incerci 😛
…si mii de multumiri pentru premiu!!! Pupici!!!

Raspunde
ilie-cristea filip-viorel 24 ianuarie 2017 - 17:52

Laura spune-mi si mie compozitia cum se prepara,papanasii cu branză de vaci,,,ca am incercat dar nu mi s-a legat aluatul,,,un ardelean singur,Pilu !!

Raspunde
Laura 19 octombrie 2009 - 19:05

Ade, I love you too!!!!!!!!! 😛 …mai ales pentru ca esti prima care-i recunoaste pe preferatii mei :))
Am emotii acum daca iti vor aminti de cei pe care ii stiai, desi eu cred ca da 🙂

Raspunde
Laura 19 octombrie 2009 - 19:00

Te pup, Laura!!! De-abia astept sa ii incerci si sper din tot sufletul sa fie pe placul iubitelor tale mici 🙂

Raspunde
Laura 19 octombrie 2009 - 18:55

Vicky si Miha, va pup dulce pentru premii, fetelor !!!!!!!!!!!!!! 🙂
…si ma bucur ca v-am starnit pofta cu papanasii mei fierti, hi, hi…

Raspunde
Roz_bonbon 19 octombrie 2009 - 16:58

Hmmm, Laura! Vreau si eu 🙂
Trebuie sa imi cumpar branzica de vaci si repede o prepar. Mi se pare o mancarica asa de usoara din p.d.v. caloric.
Cand ai putin timp, treci pe la mine
dupa un premiu yammi 🙂
O zi placuta!

Raspunde
Adelina 19 octombrie 2009 - 15:17

Laura, te iubesc! :))) De mult timp caut o reţetă adevărată de papanaşi fierţi. Şi eu tot acum la bătrâneţe am mâncat papanaşi prăjiţi. :))) Am crescut cu cei fierţi. Poate pt. că de loc sunt tot de prin zona ta… 🙂

Raspunde
Miha 19 octombrie 2009 - 11:42

Un premiu te asteapta la mine!

O saptamana minunata!

Raspunde
Laura N. 19 octombrie 2009 - 11:10

Mi-ai facut pofta, nu alta! Azi ii fac si eu pentru fetitele mele!:) Multumesc!

Raspunde
Vicky 19 octombrie 2009 - 07:57

Foarte bine mai arata papanasi tai Laura, am sa incerc cu prima ocazie cand am putin timp, pana atunci te astept cu un premiu pe blogul meu, pupici.

Raspunde
Laura 18 octombrie 2009 - 23:46

April si Salmi, va pup pentru varianta crispy! 😛 …de care nu stiam…
Va multumesc pentru deciziile luate, hi, hi…adica de a incerca papanasii copilariei mele -April iar Salmi, cei prajiti 🙂

Raspunde
salmi 18 octombrie 2009 - 23:29

Si eu asa ii fac, ca si April, cu pesmet prajit. In plus, cu dulceata deasupra. O nebunie!

In schimb, am sa incerc papanasii prajiti, am mancat in studentie si mi-au placut dar eu n-am incercat niciodata. Mersi de reteta!

Raspunde
April 18 octombrie 2009 - 15:40

In loc de unt si smantana eu ii dau prin pesmet prajit si apoi ii acopar cu zahar. O sa incerc si reteta ta. La noi se trec nu gluma 🙂

Raspunde
Laura 17 octombrie 2009 - 16:42

Wow, Cami, ce mult ma bucur ca m-am hotarat sa ii postez…mi se pareau banali :))
De-abia astept verdictul tau, dar cel mai important, al sotului tau! 😛
Pupici multi si-un weekend minunat in continuare!

Raspunde
Cami 17 octombrie 2009 - 16:31

De cind ma innebubeste al meu sot iubit sa le fac…Am sa incerc varianta ta Mersi mult. Un sfirsit de saptamina placut ! Cami

Raspunde
Laura 17 octombrie 2009 - 16:10

Meli, noua mami ne facea de copii papanasi fierti…eu doar acum, la batranete, am mancat papanasi prajiti, hi, hi…numa’ ca nu asa cu gramaje, ci ca la galustele cu prune, din ochi 😛
O sa va placa tuturor, sint sigura, nu doar copiilor! 😉
Pupici!!!

Raspunde
Melianda 17 octombrie 2009 - 16:04

Laura ce pufosenii ai facut, arata minunat, am sa incerc si eu reteta aceasta pentru kinderii mei, pana acum nu am facut decat papanasi prajiti si le-a placut.
Am sa revin dupa ce ii prepar.
Pupici si weekend minunat!

Raspunde
Laura 17 octombrie 2009 - 15:25

Oana, bine faci, e o reteta fara varsta! :))
…ai vazut ca-ti sint alaturi! 😛

Raspunde
Oana 17 octombrie 2009 - 15:22

E o reteta super pentru bebei insa o sa o incerc si eu…pentru mine pentru ca par deliciosi.

Raspunde

Lasă un răspuns la madeineu Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.