Panna Cotta

17 comentarii

Panna Cotta este un desert minunat, foarte usor de preparat, si de savurat 😛 Alaturi de Tiramisu, un alt desert italian clasic, aceasta „budinca” de frisca este foarte apreciata de cei mari, dar si de cei mici deopotriva.
Se poate servi in atatea delicioase feluri, dar eu am ales acum reteta de baza, cu ajutorul careia putem jongla de minune pe viitor. Este delicioasa!!!

Am si o varianta cu cafea, si una cu cocos. Sper sa va placa 🙂

 

Ingrediente pentru 4 portii:

– 400 ml smantana dulce pentru frisca

– 100 ml lapte

– 1 baton de vanilie

– 4 foi gelatina sau 8 g gelatina granule

– 80-100 g zahar

– fructe proaspete la alegere: capsune, zmeura, mandarine, visine, cirese, etc.

sos de ciocolata sau ciocolata rasa

 

Mod de preparare:
Se inmoaie gelatina in apa rece (100-150 ml apa). Daca folositi foite, puteti pune mai multa apa si rupeti-le in jumatate, pentru a se hidrata mai bine.
Se pune frisca lichida si laptele intr-un vas impreuna cu batonul de vanilie (pentru o aroma mai puternica se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul); se adauga zaharul si se amesteca.
Amestecul se lasa sa fiarba, la foc mic, pentru cca. 2 minute.
Se ia vasul de pe foc, se indeparteaza pastaia de vanilie. Se adauga gelatina, scursa bine de apa, in frisca fierbinte si se lasa sa se dizolve, amestecandu-se continuu. Se lasa apoi sa se racoreasca timp de 20-30 de minute. Se mai amesteca intre timp.

Se clatesc cu apa rece formele; se umplu cu crema si se lasa la rece pentru minim 3-4 ore. Eu le las mereu peste noapte.
Formele se plonjeaza putin in apa fierbinte si se rastoarna pe farfurii.
Panna Cotta se serveste rece, impreuna cu sos de ciocolata sau fructe.

…in diverse ipostaze 😛

Consistenta e una pufoasa, delicioasa!!!!!!!!!!!!

 

P.S. Inlocuiti zaharul simplu cu zahar vanilat daca nu aveti baton de vanilie.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

17 comentarii

matei daniela 20 decembrie 2019 - 14:56

Buna Laura. Am facut si eu aceasta panna cotta delicioasa. A iesit foarte gustoasa dar nu pufoasa. Mentionez ca am urmat reteta pas cu pas si nu imi dau seama unde am gresit.

Raspunde
Razvan 9 martie 2012 - 14:10

Am facut panna cotta.Yam yam yam yam!

Raspunde
Teodora 21 februarie 2012 - 17:20

Buna Laura, de curand am descoperit blog-ul tau si am vazut o multime de „minunatii”, placute la vedere si sunt sigura deliciose ca si gust.
Iti doresc mult succes in continuare, abia astept sa gatesc dupa retetele tale delicioase!!

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2012 - 22:03

Frisca lichida doar se omogenizeaza cu zaharul, nu se bate!!! Se tine pe foc cca. 15 minute si se amesteca apoi cu gelatina hidratata. Se pune in forme si gata 🙂

Raspunde
Geoey 27 ianuarie 2012 - 14:22

Arata foarte bine ,as vrea sa fac si eu insa am o nelamurire ,ai spus ca in frisca lichida se adauga vanilia si zaharul apoi se amesteca…adica se bate frisca cu mixerul sau doar se amesteca sa se omogenizeze cu celelalte ingrediente?

Raspunde
andreea 25 ianuarie 2012 - 10:08

Laura arata superb si parca ii si simt gustl la cat de bine descrii totul!
Am si eu o intrebare….unde as putea gasi forme pt asa ceva?

Raspunde
alina 19 ianuarie 2012 - 20:45

Arata criminal!!! criminal pentru dieta mea! Felicitari in special pentru partea artistica a prezentarii si detaliile de ciocolata :).

Am un premiu pentru tine, te astept pe blogul meu sa-l culegi.
:*
http://dulcesausarat.blogspot.com/2012/01/premiu.html

Raspunde
http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/ 19 ianuarie 2012 - 17:05

Sunt atat de cochete, ca niste mici domnisoare!!!

Raspunde
stefy 12 ianuarie 2012 - 23:43

retete numai una si una..felicitari!!
te asteapta un premiu la mine pe blog!!:P

Raspunde
Anonymous 9 ianuarie 2012 - 10:18

Te urmaresc de foarte mult timp si-mi place ce faci.Felicitari!Viorica Petrovici

Raspunde
mandala 9 ianuarie 2012 - 09:56

O bunatate pe care o fac des si eu, cum vad o forma noua cum bag panna cotta in ea !

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2012 - 23:42

Tediana, sigur ca poti sa strecori in crema fructe, de tot felul (v-am dat la ingrediente cateva idei), dar si bucatele de ciocolata 😛
Daca te rasfeti cu o portie, sa-mi dai te rog de stire 🙂

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2012 - 23:39

Danutza, off, chiar a fost…ca nu mai e!!!
Micutele portii au fost devorate :)))

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2012 - 23:38

Simona scumpa, mai bine o gura din asta, si dup-aia o gura cu apa 😛
Te tachinez, dar te si pup dulce!!!

Raspunde
Tediana 8 ianuarie 2012 - 23:30

merge oare sa bag niste fructe proaspete/confiate in ea? :p

Raspunde
Danutza 8 ianuarie 2012 - 22:18

Delicioasa!

Raspunde
Simona 8 ianuarie 2012 - 20:28

O bunatate!! Cat despre prezentare… nu mai zic nimic… Mai beau o gura de apa 🙂 Pupici

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Simona Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.