Panna Cotta cu cafea si ciocolata

[shashin type=”photo” id=”17208″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
V-am promis o noua versiune de panna cotta (mai multe de fapt, dar le luam pe rand :P) asa ca, iata, astazi va prezint varianta mea preferata: Panna cotta cu cafea si ciocolata. Ciocolata de cafea!!!
Nu pot sa va spun cat de tare mi-a placut!!!!!!!!!!!! 😀

Ingrediente:

– 4 foite gelatina sau 8 g gelatina granule
– 400 ml smantana dulce pentru frisca
– 100 ml cafea tare, rece
– 100 g zahar
– 100 g ciocolata cu cafea
– 1/2 baton scortisoara
– boabe de cafea

 

Mod de preparare:

Gelatina se inmoaie in apa rece. Daca folositi foite, puneti-le in multa apa dar daca folositi granule, puneti-le in cca. 150 ml. apa. Lasati-le aproximativ 10 minute, timp in care se hidrateaza (se umfla).
Se marunteste ciocolata (se rade) si se aseaza intr-o oala, impreuna cu smantana lichida, cafeaua, zaharul si scortisoara. Se lasa la fiert, doar cat sa dea cateva clocote,  apoi se ia oala de pe foc si se scoate batonul de scortisoara.
Se scurge gelatina (apa se arunca) si se dizolva in compozitia de frisca, fierbinte, amestecand continuu. Compozitia se toarna in 4 forme (sau chiar pahare ori cesti), clatite in prealabil cu apa rece. Daca vreti sa le scoateti si mai usor, tapetati formele cu folie transparenta de bucatarie. Cum formele sint ude, folia se va aseza frumos.
Se pun la frigider pentru minim 3 ore, dupa care se rastoarna si se savureaza cu placere.
…ah, da, le puteti servi cu boabe de cafea trase in ciocolata (daca aveti boabe de cafea simple, cum am avut eu, le lasati ca decor).
Desigur, daca sinteti mari iubitori de ciocolata (cine nu e?! :P) puteti sa serviti panna cotta cu acest delicios sos Snickers!!!!!!!

[shashin type=”photo” id=”17209″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sfat: Daca le puneti la congelator pentru cca. 1 ora, le puteti savura imediat.