Pandispan cu mac

12 comentarii
Dragii mei, prajituri de post am tot postat de-a lungul timpului dar pandispan inca nu am facut. Un pandispan cu mac, atat de pufos si aratos precum cel din poze nu am visat nicicand sa fac! 😀
Sincer, nici nu credeam ca se poate prepara un pandispan de post, si mai ales atat de bun!!!

Se face incredibil de usor, asa ca va urez de pe acum sa aveti spor si pofta pe masura!

O alta varianta, la fel de apetisanta 😛 , cu visine, gasiti aici: Tort de post cu visine si nuca de cocos

 

Ingrediente:

  • 200 g margarina
  • 100 g zahar
  • 350 g faina
  • 100 g nuca sau migdale
  • 2 linguri mac (nemacinat)
  • 2 linguri cu miere
  • 250 ml apa minerala
  • 1 portocala mare sau lamaie
  • 1 pliculet praf de copt (10 g)
  • zahar pudra pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili), cu diam. de 26 cm, cu hartie de copt (sau se unge cu margarina si se presara cu faina).

Se rumenesc nucile intregi, sau migdalele, intr-o tigaie sau la cuptor. Cand s-au racorit, se maruntesc la robot sau la masina de tocat.
Se adauga intr-un vas margarina tinuta la temperatura camerei si zaharul; se mixeaza cateva secunde.
Se adauga mierea, macul, apa minerala, coaja si sucul de portocala/lamaie.
Se incorporeaza apoi faina si praful de copt, ambele cernute, si nuca sau migdalele macinate.
Se amesteca bine compozitia rezultata si se toarna in forma pregatita.
Pandispanul se coace timp de cca. 35-40 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in forma. Se pudreaza prajitura cu zahar pudra si se serveste, daca vreti, langa o cafea aromata.
Eu asa am facut 😀

O explozie de gusturi!!!!

P.S. Prajitura se poate si insiropa, cu suc proaspat de portocale sau cu sirop de zahar ars ori chiar zeama din compot. Nu exagerati insa cu insiropatul, pentru ca blatul e umed si sfaramicios!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Oana Sorina Andronic 5 decembrie 2014 - 14:54

Buna. Foarte faina reteta. Crezi ca as putea-o folosi pentru un tort de mere? Blatul e sfaramicios, ar putea fi taiat in doua in grosime?

Raspunde
Adela 15 decembrie 2012 - 13:22

Am s-o incerc si eu dar fără miere pt că mierea devine toxică din momentul in care băgăm la cuptor prăjitura!!

Raspunde
Anonymous 15 martie 2012 - 22:31

Ca de obicei, ne incanti cu retete minunate!Am incercat acest pandispan- l- am copt in forme de chec si a fost un succes total!Familia mea nu putea sa creada ca e de post!Fraged, pufos, gust deosebit!Caracterizarea mamei cred ca e relevanta: dupa ce savurezi o felie, trebuie neaparat sa mai mananci inca una si inca una…..Multumesc!

Raspunde
anca-arissa 1 februarie 2012 - 12:59

Draga mea,vreau sa te intreb daca il pot folosi ca blat pentru un tort de post.Merge taiat in 2,in 3?tava mea are tot 26 cm.Sau sa folosesc blatul de la tortul de post?care e mai pufos si care mi-l recomanzi ca blat?Hai ca te-am bombardat :).Te pup si pe curand.Anca.

Raspunde
ana 4 ianuarie 2012 - 01:31

Super praji asta!Multumim de reteta.

Raspunde
anca-arissa 7 decembrie 2011 - 15:55

oare merge compozitia in forme de muffins?

Raspunde
Anonymous 24 martie 2012 - 21:30

da, merge de minune!am incercat eu astazi pentru ca imi ramasese putina compozitie si mi- ar fi parut rau sa o arunc!de asemenea,iti spun ca am copt acest pandispan in forme de chec si a iesit foarte bine!

Raspunde
Sidy 2 decembrie 2011 - 17:00

Nici nu m-am gandit ca exista pandispan de post !!!
Al tau arata minunat si cu siguranta a fost delicios…
Te tzuc cu drag !

Raspunde
andrei:)) 1 decembrie 2011 - 22:52

Nu am stiut ca exista pandispan fara oua, dar cu siguranta eu mai am de invatat de la oameni ca tine

Raspunde
RLena 30 noiembrie 2011 - 17:47

Arata delicios. Cred ca am sa il incerc si eu. care e secretul sa creasca asa frumos?

Raspunde
Carmen 30 noiembrie 2011 - 13:11

Hi, I think it’s wonderful blog, I like to have a Google translator to understand it and do not see that option on your site. Would you mind putting a? I have used another website to translate what I say. I’m from Spain and I will follow very attentively.
Thanks and best regards

Bună, cred că este un blog minunat, îmi place să aibă un traducător Google să-l înţeleagă şi să nu vedeţi această opţiune pe site-ul dvs.. Vrei mintea pune o? Eu am folosit un alt site pentru a traduce ceea ce spun eu. Sunt din Spania şi voi urmări foarte atent.
Vă mulţumim şi cele mai bune în ceea ce

Raspunde
Timea 29 noiembrie 2011 - 19:34

cum ziceam si mai devreme la prajitura cu portocala si aceasta e dementiala. Adica f simplu de facut pt orice zi in care ai pofta de ceva dulce. Cu siguranta am sa o fac si eu zilele astea dar cu nuca pt ca nu sunt prietena cu migdalele in schimb ador nucile 🙂 … multumesc pentru retete. am sa postez si eu ce o sa fac pe blogul meu. pupici

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Anonymous Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.