Pandispan cu cirese

18 comentarii
Dragii mei, mi-ar fi placut la nebunie sa va servesc cu niste cirese coapte si dulci de la noi din gradina, dar ciresii nostri (am pus vreo 3, sa fie 😀 ) sunt inca prea micuti. Oricum ar fi, acest pandispan cu cirese e prea bun pentru a nu fi incercat, chiar si cu cirese din piata :)))

Ingrediente:

  • 120 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 6 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 1 lingura rom sau zeama de lamaie
  • 1 kg cirese

 

Mod de preparare:

Ungeti bine cu untul moale, tinut din timp la temperatura camerei, o tava de aprox. 25/40 cm. Presarati zaharul pudra, cat mai uniform.
Spalati bine ciresele si scoateti-le samburii; asezati fructele deasupra, si incercati sa nu le amestecati cu zaharul. Dati tava la cuptor, la foc mediu (175 grade C) pentru cca. 25 de minute (in acest timp, fructele se inmoaie si se zvanta deasupra). Scoateti apoi tava din cuptor si lasati-o 5 minute sa se racoreasca. Nu opriti cuptorul!

Intre timp, pregatiti o compozitie de pandispan: separati ouale; bateti albusurile bine, adaugati zaharul tos si rom sau zeama de lamaie si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare.
Puneti, pe rand, galbenusurile peste spuma de albus, si amestecati usor, cu o spatula, nu cu mixerul!!!
Turnati toata faina, amestecand prin rasturnare (cernuta in prealabil), pentru a incorpora faina.
Turnati compozitia peste fructele racorite, de la cuptor, nivelati bine si coaceti la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 30 de minute.
Lasati prajitura la racit si apoi rasturnati-o pe un platou (nu va ingrijorati daca unele fructe o iau la vale 😀 , le asezati frumos la locurile lor, apasand usor).
Taiati-o in patrate si ornati fiecare bucata cu frisca batuta si praf de scortisoara:

Ataaaaat de bunaaaaa!!!! :))

 

Sfat:

Savuroasa prajitura se poate prepara, in acelasi mod, cu visine sau cu capsuni. Daca va grabiti foarte tare, puteti prepara reteta clasica de pandispan cu fructe (aluatul de pandispan, cel mentionat in reteta sau acesta, nivelat in tava cu ciresele deasupra).

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

18 comentarii

Andra 23 iunie 2013 - 17:16

Buna dragilor,

tocmai am facut acest pandispan… cu visine… ft gustos si usor de preparat!

Multumim de reteta!

Raspunde
Marin Gina 11 iunie 2013 - 16:52

foarte buna prajitura,am s-o fac si eu cat de curand

Raspunde
Alexandra Ecaterina 1 iunie 2013 - 17:43

Atât de mult unt, Laura? E corectă cantitatea?

Raspunde
Anonymous 14 martie 2012 - 21:54

Hello, am si eu o intrebare: am nevoie de 150g unt doar ca sa ung tava ??? Adica nu pot sa ung doar cu 50g? sau se pune si in aluat? nu prea sunt lamurita 🙂

Raspunde
Dana Radu 30 decembrie 2011 - 07:37

hi,
nu prea stiu sa las comment-uri..sper ca nu ti-am mai lasat vreo 5 🙂
imi place foarte mult blog-ul tau, am facut si eu cateva retete, mi-au iesit toate si sunt incepatoare..
nu imi vine sa cred cat de multe stii sa faci…
daca ai timp te rog spune-mi cum sa procedez cu capsunii si visinele din compot ca sa fac acelasi pandispan..
capsunile ar trebui sa le pun in zahar ptr ca sunt cam acrisoare.. nu? 😀

Raspunde
Linda 2 septembrie 2011 - 13:00

Merci Laura 🙂 pandispanul meu este in cuptor. da l-am facut cu piercici si cu cirece 😉

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:28

Amalia mea draga, ce mult ma bucur s-aud asta!!!!!!!!!!!!! 🙂
Transmite-i sotului un calduros „La multi ani” din partea mea, iar tie iti trimit o mie de dulci pupici!!! 🙂

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:25

Ina draga, chiar asa a fost 🙂
…am nimerit niste cirese buuune rau 😛

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:24

Panseluto, saru’mana 🙂

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:23

Otilia, e foarte bun si se face atat de usor!!!! Ar fi pacat sa nu-l incerci 🙂

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:20

Dragos, multumesc pentru vizita 🙂
Ma bucur ca iti place pandispanul, in general, si in special acesta al nostru, cu cirese 😛

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 15:18

Cat, ma bucur ca iti place 🙂
Mai am cateva surprize cu cirese pentru voi :P, ca tot e sezonul lor (desi tine atat de putin!!!!)
O zi frumoasa si tie!!!

Raspunde
Amalia 17 iunie 2011 - 14:41

Ieri a fost zua sotului meu si a dus la servici aceasta minunata prajitura cu care a servit colegii si am primit numai laude. Multumesc Laura draga mea!

Raspunde
retete- ina 16 iunie 2011 - 07:40

o prajitura foarte aspectuasa,buna sigur,o zi foarte placuta

Raspunde
pansy 14 iunie 2011 - 23:30

foarte buna „rasturnata ta „

Raspunde
Otilia 14 iunie 2011 - 22:57

Prajitura arata superb si cred ca este si super gustoasa! am sa incerc si eu

Raspunde
Dragos 14 iunie 2011 - 18:11

Foarte inspirata reteta mai ales ca e sezonul cireselor. Ca sa nu mai vorbesc de pandispan, care e unul dintre dulciurile mele preferate.

Raspunde
catkitchen 14 iunie 2011 - 11:08

Laura !!!! Ne rasfeti cu o alta bunaciune , cred ca urmatoarea dulcegarie a mea 🙂 … o sa fie o praji cu cirese … sambata ne-am rasfatat si noi cu niste briose simpatice cu cirese 😉
o zi frumoasa!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Amalia Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.