Ingrediente:
- 120 g unt
- 150 g zahar tos
- 6 oua
- 120 g zahar pudra
- 120 g faina
- 1 lingura rom sau zeama de lamaie
- 1 kg cirese
Mod de preparare:
Ungeti bine cu untul moale, tinut din timp la temperatura camerei, o tava de aprox. 25/40 cm. Presarati zaharul pudra, cat mai uniform.
Spalati bine ciresele si scoateti-le samburii; asezati fructele deasupra, si incercati sa nu le amestecati cu zaharul. Dati tava la cuptor, la foc mediu (175 grade C) pentru cca. 25 de minute (in acest timp, fructele se inmoaie si se zvanta deasupra). Scoateti apoi tava din cuptor si lasati-o 5 minute sa se racoreasca. Nu opriti cuptorul!
Intre timp, pregatiti o compozitie de pandispan: separati ouale; bateti albusurile bine, adaugati zaharul tos si rom sau zeama de lamaie si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare.
Puneti, pe rand, galbenusurile peste spuma de albus, si amestecati usor, cu o spatula, nu cu mixerul!!!
Turnati toata faina, amestecand prin rasturnare (cernuta in prealabil), pentru a incorpora faina.
Turnati compozitia peste fructele racorite, de la cuptor, nivelati bine si coaceti la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 30 de minute.
Lasati prajitura la racit si apoi rasturnati-o pe un platou (nu va ingrijorati daca unele fructe o iau la vale 😀 , le asezati frumos la locurile lor, apasand usor).
Taiati-o in patrate si ornati fiecare bucata cu frisca batuta si praf de scortisoara:
Ataaaaat de bunaaaaa!!!! :))
Sfat:
Savuroasa prajitura se poate prepara, in acelasi mod, cu visine sau cu capsuni. Daca va grabiti foarte tare, puteti prepara reteta clasica de pandispan cu fructe (aluatul de pandispan, cel mentionat in reteta sau acesta, nivelat in tava cu ciresele deasupra).
18 comentarii
Buna dragilor,
tocmai am facut acest pandispan… cu visine… ft gustos si usor de preparat!
Multumim de reteta!
foarte buna prajitura,am s-o fac si eu cat de curand
Atât de mult unt, Laura? E corectă cantitatea?
Hello, am si eu o intrebare: am nevoie de 150g unt doar ca sa ung tava ??? Adica nu pot sa ung doar cu 50g? sau se pune si in aluat? nu prea sunt lamurita 🙂
hi,
nu prea stiu sa las comment-uri..sper ca nu ti-am mai lasat vreo 5 🙂
imi place foarte mult blog-ul tau, am facut si eu cateva retete, mi-au iesit toate si sunt incepatoare..
nu imi vine sa cred cat de multe stii sa faci…
daca ai timp te rog spune-mi cum sa procedez cu capsunii si visinele din compot ca sa fac acelasi pandispan..
capsunile ar trebui sa le pun in zahar ptr ca sunt cam acrisoare.. nu? 😀
Merci Laura 🙂 pandispanul meu este in cuptor. da l-am facut cu piercici si cu cirece 😉
Amalia mea draga, ce mult ma bucur s-aud asta!!!!!!!!!!!!! 🙂
Transmite-i sotului un calduros „La multi ani” din partea mea, iar tie iti trimit o mie de dulci pupici!!! 🙂
Ina draga, chiar asa a fost 🙂
…am nimerit niste cirese buuune rau 😛
Panseluto, saru’mana 🙂
Otilia, e foarte bun si se face atat de usor!!!! Ar fi pacat sa nu-l incerci 🙂
Dragos, multumesc pentru vizita 🙂
Ma bucur ca iti place pandispanul, in general, si in special acesta al nostru, cu cirese 😛
Cat, ma bucur ca iti place 🙂
Mai am cateva surprize cu cirese pentru voi :P, ca tot e sezonul lor (desi tine atat de putin!!!!)
O zi frumoasa si tie!!!
Ieri a fost zua sotului meu si a dus la servici aceasta minunata prajitura cu care a servit colegii si am primit numai laude. Multumesc Laura draga mea!
o prajitura foarte aspectuasa,buna sigur,o zi foarte placuta
foarte buna „rasturnata ta „
Prajitura arata superb si cred ca este si super gustoasa! am sa incerc si eu
Foarte inspirata reteta mai ales ca e sezonul cireselor. Ca sa nu mai vorbesc de pandispan, care e unul dintre dulciurile mele preferate.
Laura !!!! Ne rasfeti cu o alta bunaciune , cred ca urmatoarea dulcegarie a mea 🙂 … o sa fie o praji cu cirese … sambata ne-am rasfatat si noi cu niste briose simpatice cu cirese 😉
o zi frumoasa!!!