Sa faceti doua ture atunci cand va apucati de ei, fiindca sunt deliciosi!!!!!
N-am facut poze intermediare pentru ca, stiindu-se ce am de gand sa fac, cineva m-a pandit si abia am ajuns sa ii prind in ipostaza finala 😀
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj
- 100 g zahar tos (+ 50 g zahar brun, daca va place mai dulce)
- 1 lingura scortisoara (pudra)
!!! Daca nu tineti post, folositi foitaj cu unt! Vor iesi si mai buni!!!
Eu cu cealalta bucata de aluat, din cele doua infoliate in acelasi ambalaj, am facut niste melcisori din pizza grozavi, pe care am sa vi-i arat maine.
Mod de preparare:
Foile de foitaj se lasa, asadar, la dezghetat (la temperatura camerei), dar nu complet.
Se amesteca zaharul cu scortisoara. Se intinde foaia de aluat pe masa infainata.
Se presara zahar si scortisoara deasupra; se apasa cu mana ca sa intre bine in aluat. Se intoarce aluatul pe partea cealalta si se repeta operatia.
Se indoaie laturile (pe latura lunga a aluatului) cca. 2-3 cm. Se presara din nou cu zahar si scortisoara, se intinde usor cu sucitorul. Se impatureste inca o data aluatul pana cand laturile se unesc. Se presara din nou cu sugar&cinnamon 🙂 …dupa care cele doua parti se intorc complet, una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte.
Se taie aluatul in fasii subtiri (ar trebui sa iasa vreo 20 de bucati).
Se dau la frigider pentru minim 15 minute dupa care se aseaza (se lasa destul loc intre ei, caci vor creste) pe o tava tapetata cu hartie de copt.
In acest timp se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Palmierii se coc timp de 15 minute, pe sina din mijloc a cuptorului.
Pentru voi, cu drag!!!
Gustosi tare, sa nu-i ocoliti!!!
Poza veche, in care i-am cam ars 😀
8 comentarii
Buna Laura, ce marca de foietaj recomanzi?
multumesc
Sunt crocanti, in genul celor pe care ii gasim la Lidl in saptamana iberica? 😀 Eu ii ador pe aia, dar cred ca varianta asta cu scortisoara mi-ar pacea mai mult. Astept sa se mai racoreasca si testez reteta neaparat.
zilele trecuta am descoperit blogul tau si chiar vreau sa incerc cateva retete 🙂 mai ales pe cele de post ..am si o sugestie, care ne-ar ajuta mai mult pe novicele in bucatarie (asa cum sunt si eu): sa postezi si cateva poze din procesul de preparare al prajiturilor. Multumim! Si felicitari pentru dedicatie!
I-am facut si sunt DELICIOSI! Multumesc pentru idee:)
mi piacciono moltissimo! bravissima!
cu siguranta sunt delicioase, o zi buna sa ai
Ce bine arata…ador scortisoara.
Vin sa imi dai si mie unul de gust:)
Arata super Laura si din cate am vazut se fac si usor. Poate merg si cu aluat dospit. Sincera sa fiu nu ma prea dau in vant dupa foietajul de la noi deoarece e facut cu margarina si are un miros cam neplacut… dar e necesar. Stiu ca Jamie zicea ca in UK se gaseste foietaj facut cu unt, dar well noi suntem in Romania:))
O reteta super pentru zilele de post.