Oua scotiene

1 comentarii
Aceste oua scotiene la cuptor sau chiftele uriase, cum le-am denumit eu odata, sunt surprinzatoare sub toate aspectele!!! Le-am gustat prima oara, preparate chiar de socrul meu 😛 , intr-una din vizitele pe care i le faceam lui Cipi (eram doar prieteni pe-atunci 😀 ) si de atunci le fac oricand ni se face pofta de ele, mai ales la petreceri!

Reteta e incredibil de usoara, nu avem nevoie decat de oua fierte (pentru cate persoane sunt la masa), carne tocata si condimente. Iata 🙂

 

Ingrediente:

  • 4-6 oua fierte
  • 1 ou mare, crud
  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • 1 lingura pesmet
  • 50 g cascaval ras (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura ketchup de casa picant (optional)
  • 2-3 catei usturoi sau 1 lingurita praf de usturoi

 

Refacute, de curand:

S-aveti poftaaa!!!! :))

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se decojesc ouale fierte. Se condimenteaza bine carnea tocata; se adauga pesmetul si cascavalul ras in compozitie, oul intreg, usturoiul, tocat sau trecut prin presa, si se amesteca totul foarte bine:

Fiecare ou se imbraca in carne (puteti lasa stratul de carne mai gros sau mai subtire, dupa bunul plac)

Se aseaza apoi intr-o tava/forma termorezistenta, usor unsa cu ulei:

Se lasa la cuptor cca. 25 de minute sau pana se rumenesc:

Sectiuni :))

 

Din aceeasi compozitie am facut niste parjolute lungi (ca niste mici), in care am mai adaugat putin ketchup si putin mustar + o felie de paine inmuiata in apa. Le-am modelat si le-am presarat cu parmesan:

Le-am dat la cuptor pana s-au rumenit bine. Au iesit taaaare bune!!!!!!!

Pe platou, si chiftele si parjoale:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

admin 29 septembrie 2012 - 10:13

*

Raspunde

Dă-i un răspuns lui admin Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.