Noptile prin Omis au fost intotdeauna dedicate plimbarilor, micilor cumparaturi (au fost zile cand mai si gateam in micuta noastra chicineta), parcului de distractii „al lui Bogdi” :)…si evident burekului 😀
…nu intotdeauna in ordinea asta, hihi…
Pe inserat…
Parcul de distractii vazut de pe pod…
…o poza in care apare trambulina, inca ademenitoare pentru puiul meu iubit 🙂
…si altele, din interiorul locului de joaca:
…dupa care, de cele mai multe ori ne opream, unde altundeva, decat la o „sladoleda”.
Noi si acum, desi sintem de aproape o luna acasa, tot asa zicem cand iesim la o inghetata prin oras 😀
…si-un burek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! …sau chiar doi, trei…o duzina… 😀
…exagerez, da’ spuneti si voi daca nu pana si in pozele astea, total nereusite, surprinse de mine intr-o graba, dar mai ales pooofta, placintutele astea nu arata extrem de apetisant?!
„Burek sa sirom”, adica cel cu branza…e parca si mai gustos decat cel cu carne…
Uneori, noptile se incheiau cam nesanatos, da’ na, eram in vacanta!!!
Cea mai faina, si unica imortalizata, a fost o „pizza casei”, foarte gustoasa si apreciata de noi toti, cu fasii subtiri de „sonc” cum zic banatenii, adica sunca de porc afumata sau „sunca traditionala din Dalmatia” cum scria in meniu…
Ei, acum chiar v-am facut pofta, asa-i?! 😀
P.S. Daca cunoasteti cumva reteta (cat de cat originala) a burekului, va rog din tot sufletul (cu disperare, adica :D) sa mi-o impartasiti!!!
13 comentarii
Arrianna, iti multumesc frumos pentru mesaj 🙂
N-am facut in viata mea strudel sau alte chestii cu foi din alea de aluat subtiri ca foita de tigara 😛 …dar „din cauza” burekului asta cred ca o sa-mi schimb conceptiile :))
La sfaturile Laurei Laurentiu am sa apelez cu siguranta, numai sa se mai linisteasca un pic apele…
Mersi, din nou, din tot sufletul!
P.S. Foooarte fain linkul catre Coolinarika 😉
Uite aici e o reteta de burek. O sa incerc sa ti-o traduc cat de curand. In reteta asta zicea sa folosesti foi din comert, tipa zice foi de baclava, eu zic ca la noi sunt cele strudel din comert. Pe langa asta iti pot spune ( desi sunt convinsa ca stii) aluatul de strudel se face faina apa si sare, se pune apoi cu un pic de ulei sa stea asa ca un rotud de pizza, dupa acre se intinde pe masa se pune cu diverse umpluturi si se ruleaza. Asta este aluatul de strudel cum il face mama mea si il foloseste si la burek. Poti sa te uiti si pe blogul Laurei laurentiu mi se pare ca si ea are o reteta de burek acolo.
http://www.coolinarika.com/recept/burek-sa-sirom
Draga mea Gina, sint extrem de incantata de cunostinta!!! 🙂 …mi-am clatit putin ochii cu pozele voastre din vacanta…si din timpul scolii…frumoase toate!!!
Ma bucur nespus de mult ca m-ai descoperit si te-astept cu drag, oricand, sa revii…si pe prietena ta la fel, hi, hi…
Va trimit cate-un pupic la amandoua!!!
am primit adresa ta de blog de la o prietena si am fost bucuroasa de doua lucruri, ca esti timisoreanca ca si mine, si ca ai niste retete formidabile! eu traiesc de 20 de ani in germania , ca si prietena mea , care te-a descoperit de altfel, ceea ce insa nu scuza, ca nu imi prea place sa gatesc. Retetele insa am sa le urmaresc si primit sa le si incerc din cind in cind! era sa uit, ma numesc gina
Edith scumpa, mersi din tot sufletul pentru atentionare…da, e a mea, pe langa altele 🙁
Am scris cate ceva despre asta in noul post…
Pupici, draga mea!!!
Alisa, cand ne-o duce drumul catre Suceava, sa stii ca dau de stire 😛 …ca sa-mi spui adresa exacta a localului :))
Mersi mult de mesaj!
E cea mai faina placintuta pe care am mancat-o…ceva in genul merdenelelor de pe la noi 🙂
…da’ alea, mai din copilarie, care erau cu mult mai bune decat ce se gaseste acum…
Te pup pentru ca ne urmaresti mereu cu interes si drag! 🙂
Mersi, Cami! 🙂 …da, acum parca imi amintesc si eu ca a facut-o Laura…am sa verific maine!
Pupici!!!
Laurica, sa arunci un ochi aici http://reteta-culinara.blogspot.com/2009/08/ingrediente-12-linguri-de-ulei-14.html Cred ca este o pzoa de-a ta (sper ca nu am insel…)
Genul acesta de placinta se vinde in Suceava la un micccc local. Extraordinar de buna!
Foarte frumos Laura, imi place si placintuta care arat foarte bine si pizza, care este foarte interesanta, va-ti distrat pe cinste, foarte frumos.
Pai seamana cu cele originale din Dobrodea si cu cele postate de lauraLaurentiu
Pai reteta o vazui la LauraLaurentiu daca o fi chiar aceea tre sa te uiti tu